Jump to content
Българският форум за музиканти

Кардан


Recommended Posts

Мисля да си купя ето това нещо --- http://www.bad_link.eu/product/226/3311db-str...dal-double.html но ми трябва съвет , дали е добър за свирене или е много зле дори и за начинаещ , Току-що скивах един Ирон Кобра кардан , много добри но не си пасват с джоба :dance: Или някой съвсем случайно претежава Ирон Кобра и е от Варна И! го продава за около 250 - 300 лева съм насреща .

Един факт който ме ДРАЗНИ много - това е чупенето на палки , аз си слагам изулирбанд на горната част на палките (без топчето от горе много ясно) и избягват всякакви щети, но пък за сметка на това стават много тежки. Хелп ? :)

 

 

 

 

 

 

 

Хеви

Поздрави

:yahoo::happy::):(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви палки и колко бързо се чупят?

Ако имаш неправилно разположени чинели и неправилен начин за удряне е нормално да чупиш. По принцип палките не се чупят, макар да се износват. Някои чинели "ядат" по-бързо от други...

Намери едно клипче с Дейв Уекъл, където показва как се ползват чинелите. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за карданчето какво ще кажеш :(:)

 

Чинелите ми са ЗБТ Зилджиан и Райд З-Планет (Зилджиан) и свиря с Вик Фърт.. :happy:

 

Те са чупят с времето но.. бързо..

 

Според мене най - доброто решение ще е да си поразтъркам още малко тези палки сегашните , да си взема кардан , да си взема един чинел Китаец , и след това да си жзема това - http://www.thomann.de/gb/ahead_5a_sticks.htm :yahoo:)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде ти се чупят палките? Аз имам проблем с топчетата - след около няма и месец свирене се натрошават и после не мога да свиря с тях заради гадния им звук и така ща не ща си купувам нови... Но си знам, че проблема си е в мен - трябва малко да намаля силата на удрянето :Р

 

Колкото до кардана, не съм много запознат по тази тема, но аз си взех един Гибралтар за 270 лв. и ми върши чудесна работа като за начало.

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://...=1t:429,r:2,s:0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами на мене ми се чупят от горната част , но не и топчето ,защото аз използвам т.нар Nylon tips - това са палки който са с пластмасово покритие но само при топчето а аз си слагам изулирбанд на горната част и оставям само топчето да се показва и си чукам . В случая ми , проблема ми е че стават тежки . Но пък не се чупят :) Карданчето е хубаво мисля такова да си взема , та хубаво изглежда :):greenball::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки човек си има граница на търпение - явно всеобщо се е изчерпало. Пък и пишеш на "е", сякаш хората са ти длъжни като им досаждаш. Вече ти беше отговорено какво да направиш - търсачката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.