Jump to content
Българският форум за музиканти

На горещия стол Rockobg


Recommended Posts

1.: Знам, че си свирил на бас - бил ли си басист или е било по изключение (до тук "седянката" е изцяло басистка :hooray:)? Ако в началото си бил басист, как стана китарист, а ако е било "изключение", как се съгласи и колко продължи (бас-периодът)?

 

2.: Как откри блуса?

 

3.: Ако не беше блусът, къде би бил сега?

 

Имам още два, неприлични, но малко по-късно ще ги задам :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Какво те накара да пожелаеш да ти изтрият акаунта тук? И аз съм го желал на няколко пъти, но въпреки всичките слабости, от форума има полза.

2. Какво се случва с БАРС?

3. Какво е музиката за теб?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добронамерено заядлив въпрос от мен: кога ще напишеш поне едно мнение, в което не си кисел, не си с рогата напред и не си в стил "целият свят ми е крив"? :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Rockobg, как си?

 

Цяло чудо ще е, ако те провокираме да вземеш да се появиш...

 

Поздрави!

 

p.s.: погледнах, че днес е петък 13 - за късмет th_blackcatm.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^ Да ве и аз нещо по темата щях да питам :)

Останала съм с впечатление, че си симпатично-кисел човек

(е симпатично все пак... е да, ама кисел :):dance: )

Такъв ли си или обстановката във форума те провокира до такава степен?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роко е голям пич и гамен и в това му е чара. Просто в момента нещо се е изнервил на форума и имам лошото усещане, че тази тема ще виси в пространството много дълго време без негов отговор дори и да я е видял. Не задавам въпрос, а направо си казвам какво мисля за момъка, защото нямам какво да го питам. Всяко едно негово чепато поведение го разбирам много добре. Ще ми е интересно да видя неговите отговори, все пак, но това зависи изцяло от него. Хора, не всеки обича да се разкрива публично. Ако някой иска да види какъв човек е бате Роко, може да го направи на някоя форумна среща. Лайв ще видите, че наистина писането във форума понякога, дори почти винаги не описва правилно един човек.

 

П.П. Да не остана пас с въпросите и да не кажете, че се правя на негов адвокат, просто ще попитам следното.

 

Майна, кога пак ще седнем на маса да ударим по някоя друга бира и да полафим? Забравихме те на форумни срещи, а това не е ОК. Ще додеш ли на следващата?

 

Наздраве с каничка кайве,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам лошото усещане, че тази тема ще виси в пространството много дълго време без негов отговор дори и да я е видял.

В тази връзка, Роко, ако си видял темата не е ли малко неуважително към колегите да не им отговаряш?

Може, поне да кажеш, че не ти се пише във форума и да им отг. на лични. Аз нямам въпроси. Много здраве вкъщи! :-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл да гадаем, ами Свилен да каже дали му е поискал съгласието, както направи Басурендъра с мен и аз с Така ли е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, съгласен е - предполагам, че има твърде много работа в момента или нещо подобно (например, проблеми с нета или просто не е пред компютър), а и ако погледнем, темата е пусната преди малко повече от 24 часа и вече настана паника. Когато се пусна темата за мен, аз бях на море, примерно.

Не виждам проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добър ден, аджеба.

Вчера се опитах на няколко пъти ама работих та не ми се получи, сорка за закъснението специално отидох да си платя домашния нетец, не че много кесам вкъщи тия дни.

Та така:

 

 

 

@...taka li e? - a taka.

 

1. Каквото и да правя гледам да дам всичко от себе си и то обикновено става добре - сиреч бил съм басист на групата с която свирих. Иначе съм израсъл с пиано в хола и китара на стената и винаги е било така, само дето към днешна дата е миди клавиатура, 3 китари, 4 хармоники, блок флейта, 2 бръмбъзъка и т.н. и няма произволен подбор на инструменти. Още и някоя триола мога да преборя, ако някой ми дърпа мяха и на акордеон ще изсвиря нещо. А станах басист защото в местния оркестър се оваканти мястото, а аз и без т'ва знаех песните наизуст, та така ме взеха.

 

2. Не съм го търсил, той ме намери, много хора минаваха през поделенито в Ивайловград навремето, доста от тях музиканти, носеха касетКи (мразя така произнесена тази дума, в касетки като дете пълних кромид). То не мо'е да лупаш на къра от 13 годишен, за да си осигуриш поне малко густо - море, китара, ала-бала... К'во да слушам? Весна и Канарите? Те за т'ва кинти трябват.

 

3. Пак на същото място - всъщност вече не знам точното си място в пост продукцията така съм надскочил местния левъл, че направо не знам какво да правя :) , а в музиката може би някъде около Кълт, Денциг и т.н. каквото ми се отдава. Не съм от модела който трябва да изпълнява мейдън като мейдън и перфект стренджърс като пърпъл.

 

 

@ johniebgood

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

4. Не харесвам забранителните табели наоколо и тона на хората, които се грижат за т.н. добър тон във форума и най-вече претенцията, че това го вършим безплатно, затова не ни търсете сметка. Пичове са, познаваме се, но аз това го наричам мързел. Излязъл си в публично пространство с инициатива (евала и благодаря затова), но бъди готов, да си публичен и да носиш отговорност. И прочее не е задължително дивидентите да са само финансови, въпреки че не мога да ида на форумна среща тия дни и да предложа на рафо да сложи някаква такса, каквато и да е. Спама и потребителите ще шаднат наполовина и разговорите ще станат наистина по-ограничени и целенасочени. Маса нетаджии и финансисти има наоколо, мисля че няма да им е трудно. И личните отмъщения - примерно пича с многото никове, изчетох внимателно всичко и видях личното мнение на един човек за банда чиито членове са от форума и понеже то е негативно, НО СПОДЕЛЕНО право куме в очи, он се превръща в публик енъми. Но не видях нито обида, нито нищо. Тука освен мене има още 10-ина човека с истинските си имена така че какво от това за многото никове, всеки се е покрил зад компа си и ме учи как да правя деца. Но на мен ми мирише на тоталитаризъм, а мен тоя род отношения не ме кефят, затова вместо да създавам неудобство искам да се оттегля, току виж задухал друг вятър и почнем по широко да гледаме на ХОРАТА и музикантите сред тях. По същите причини смених около 10 работни места за последните 2 години с всички рискове за мен и семейството ми. Но човек трябва да има принципи и да си ги спазва. Това е по тоя въпрос. Нищо лично.

П.С. И идеята за футболен отбор направо ми е**ва мамата - аре ве стив харис да не е музикант?

 

5. Б.А.Р.С. ще има когато хората от групата решат, че тя е важа за тях. Името на бенда се състои от имената на членовете, та вече е невъзможно този проект да продължи в друг състав. Пиша нови песни, смятам че ще се получат, ако и това не донесе повече ангажимент този проект ще сецне, отделих му достатъчно време. Така съм забатачвал и с филми на объркани режисьори, няма да го допусна, за момента както каза Басурендера, сме в творчески отдих. Всеки момент ще подновим репетиции, дано има за какво.

 

6. С тоя въпрос ми е*а мамата трябва поне две години да се виждаме на по бира през месец, за да си изградиш мнение за моя мироглед и да си направиш изводи. Доста често нещата които се случват около мен ми променят посоката на мисленето, но горе долу тезата е Блус и Гръмогласен рокенрол. Например като малък си бях мислел за блусарско парче на темa Death is a lonely business. Оня ден съседа ми почина и вместо да псувам путките с лаптопи (това е обичана от мен категория хора в рекламния и продуцентския бизнес) довърших онази песен, която бях почнал преди 10 години. Та така. За мен музиката е допълнение към начина на живот, символ на социална принадлежност и прочее булшитс, но едва ли модерните в музикално отношение "помияри" (не става дума за тези, които с това си вадят хляба, там където работя и аз акам големи аки писани от други хора, но ми плащат за това) ще ме разберат. Заради музиката, която харесвам цял живот пиша показания за неща, които не съм направил, но пък местната власт си е мислила че само РНРмен може да е. И както на фона на Лили Иванова ни раздаваха лукчета* в детска педагогическа, че крещяхме Черната овца по улицата след концерта на Ахат. Така аз не допускам да се омешвам с 65 000 чисто нови тениски на AC/DC на 14 май т.г. (нито една поне малко изтъркана, капиш) 35к от тях на другия ден бяха пред Ал. Невски на 20 години Пайнер. Ок аз съм пас.

 

* За който не знае след това биеха шамари като си го наместиш на бузата. Така беше и не лъжа!.

 

@CyberGene

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

7. Написал съм много, когато е имало причини, когато е намало всъщност имало е ама негативни, не съм премълчал, както доста хорица си спестяват мнението и остават само аплаузите за лошо свършена работа - не е възпитателно. Някой трябва да е лош. А за теб е време да спреш да мислиш, че целият се върти около твоята персона и всички мнения са написани непременно, да те обидят или похвалят. По широко отношение е необходимо. Знам, че всеки мисли най-доброто за себе си, но след определена възраст е добре да започне да се пита "А бе аз верно прав ли съм". И аз бях доста изтъчен егоист вярвай ми. Но след като се научих да живея с хора около мен и да им позволявам да милят различно от мен, нещата ми потръгнаха доста по-добре. Всъщност това е оснавата на термините Банда и Семейство. Лично влизам на втора виста (ако има такъв моабет изобщо) и мога да го докажа.

 

 

 

@Viara Ivanova

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

8. Такъв съм постоянно, живота тук е малко по-кисел. Не мога да живея в лайна и да мириша на рози, както повечето другари практикуват. Серем и се хвалим. "Това е истинско изкуство - вулкана още дими" из конкурс по склуптора с участието на Бай Ганьо.

М/у другото бандата ти е приятна, а и ти си симпатяга, ако не бях се задомил, щях да ти пристана ;) хехехе

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

@VALITCHY

 

9. Добре съм. Благодаря! А ти?

 

 

@IgniteAll

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

10. Ходя на форумни срещи, за да се видя с хората с които иначе общувам. Както казах скрити зад компа може да сме много велики, но аз много държа да се скарам и очи в очи с някого с който съм го практикувал и офлайн. Прочее липсата на интонация при писането много често измества акцента и възникват кофликти. Естествено че ще мина. Каня се от миналия август.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

@yotzzo

 

11. "Не смяташ ли..?" е въпрос - Да смятам. Извинявам им се още веднъж. Ти разбрах, нямаш нужда от извинение :angry:;). - Наистина се шегувам.

 

 

 

Последно мерси - да съгласих се. Дано да съм бил полезен.

Наистина малко пораздухахте, но аз тези дни съм в онази особена нирвана наречена "Мъж без пари" - познава се по блаженото глупашко изражение на лицето. Сиреч благоразположен съм към целия свят. Като друсан идиот. Заповядайте! Питайте! Не се правя - удивителната е верния знак за предните две изречения и не е задъжително тона да е заповеден. Всъщност и молбите се означават с този знак.

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от каде да науча нотите нещо самоучител имали и тези работи хармонии там че срамота мога да свиря на слух и добре го правя ама ме е срам като ми кажат например до мажор незнам какво е

Ей на... К'во да правя? Да го пращам в месарницата за учебници ли?... Или да кара такси?...

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки всичкият шит, който ти обичаш да сочиш с пръст и назоваваш по име, останал ли ти е оптимизъм?

Например - оптимизъм, че има поне 50 музиканта в държавата, които си носят кабели за инструментите, сменят си струните по-често от веднъж на 2 години и общо казано - са способни да се отнасят сериозно към не-доходоносния си проект(банда)?

 

Или оптимизъм, че не 100% от тийнейджърите с китара в ръка са като този, който си цитирал преди 2 поста...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.