Jump to content
Българският форум за музиканти

Защо се продават толкова много електронни барабани втора ръка ?


Recommended Posts

Защо се продават толкова много електронни барабани втора ръка ?

 

Това ми е въпроса, тъй като пък аз си мислех за купуване на такива да си тупкам вкъщи.

И преглеждайки раздела на форума , забелязах че има много обяви.

Нещо не им е като на рекламата ли, че хората така ги разпродават

или пък да са толкова яки, че бързо се участ хората да свирят на тях и искат

да ги заменят с по добри, скъпи (истински акустични) ?

 

Та това е темата :music336: ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има хора които нямат възможност да свирят в тях с акустични и затова ползват електронни, а причините за продажба на такива може да са всякакви.

Може да искат да си купят по хубави (не разбирам много но има двузонови ел. падове, тризонови.), а тези които продават да са били просто докато се научат. Незнам. Лека вечер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продават се много като количество, но като качество....единствено Katsko продаваше по-сериозен сет и още един потребител (и то преди време). Евтините електронни барабани са кофти като усещане в общия случай, човек като седне по някое време на акустичен сет и разбирам, че вкъщи тренира на кофи с мушами; другото е, че лесно дават дефекти, но е нормално предвид, че е деликатна техника спрямо акустичните барабани.

Аз си реших проблема с тренирането вкъщи по друг начин, но няма да спамя темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам, че причината се крие съвсем другаде.Обявите изглеждат много, тъй като електронни барабани се продават в повечето случаи във въд на цял сет, тъй като са много по-слабо конвертируеми на части поради редица обективни причини-много по-малко колеги имат такива, а и има различни специфики на съвместимост.Така, че е очевидно по-изгодно да ги обявиш за продан като цял сет, тъй като таргетираш много хора, които изобщо нямат такъв инструмент, следователно не се интересуват от част от него.За сметка на това всички имат акустични сетове и търговията на части за акуст.барабани е "интензивна".

Качество?Можеш да обърнеш внимание и на всевъзможните "акустични" кофи-дълголетници, които се предлагат във форума, и то на нахално високи цени.При електронните барабани е същото, както при акустичните-тези от 700лв са боклук, но други от 3 000лв-4 000лв са чудесни инструменти.Друг е въпросът, че динамиката, усещането и звука на акустчния сет е трудно достижим и наподобяем.Вкъщи имам Roland TD-3, ползвам ги само за домашна употреба и съм доволен.За репетиции и участия ползвам акустичен сет.Въпрос на вкус.

Дано съм ти бил полезен.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Според мен главната причина е че електронните барабани не са това което са очаквали. На евтинките им подскача падчето на касата като я риташ и тряя застопоряваш, фуса обикновено няма нищо общо като контрол и не можеш да се "учиш" и "задобряваш" на гумираните падове. Просто не се държат по същия начин както се държат кожите. Ако вече си изруд, можеш да си композираш на тихичко, но тепърва да градиш на гумената основа не става. И си проличава още в първия месец. Аз моите ги ползвам само за домашни репетиции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е колко от тези мнения са на хора свирили или притежавали висок клас електронни барабани.

 

Аз лично съм имал досег и с двете и сравнението между роланд тд 3 и други ниски класове на реномирани марки като ямаха както и не особено сериозни изпълнения тип Милениум, Алесис и подобни(Алесис имат добри модули но механично са смехотворни) срещу акустични барабани не е резонно.

 

Нега говорят хора с Роланд тд 20, Ямаха Екстрийм и подобен клас(макар че като цяло това са двата по-известни и разпространени "флагмана").

 

Със същия успех мога да кажа - абе що се продват толкова много сетове Амати по 300 кинта? Ми щото акустичните барабани са боклук и бъдещето е в електронните :wallbash:

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А къде могат да се закупят само барабаните и двойния педал към касата, без "чинели" и стойки. Само барабанче, два или три тома, каса и двоен педал за нея и midi-модула? И дали може вместо чинелите да се допълни с барабанни падове още. Чинелите и фус-машината ще са ми истински. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.