Jump to content
Българският форум за музиканти

Веднъж в пустинята


Flame

Recommended Posts

Аз пък предварително да кажа, че това ще е първият ми истински опит за запис :)

 

Не е нужно да се бърза със завършването, за момента имам основата и мисля, че имам достатъчно работа.

 

Относно виждането ми, струва ми се, че едно малко по-ембиънт и изчистено звучене ще е подходящо. Всъщност и една китара с дист ефект ще е добре дошла, но не като основен мотив в цялото произведение ;)

Усещане за едно незнайно място, за една пустиня (добре подкрепено от въпросните ефекти за акустична китара, които ти спомена), и за една кратка, лична история, случила се там...

 

Имай предвид, че аз хубаво съм написал текста, но ти си водещият музикант/композитор. Така че се интересувам от всякакви предложения :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Звучи добре :( При първа възможност ще се отнеса по-сериозно към нещата :D

 

Много се кефя като се надъхам (думата може да бъде и "вдъхновя" :)), със съжаление признавам, че след едни събития в началото на годината, ми се случва все по-рядко...

 

Освен всичко останало, благодаря и за това ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, всичко е точно. Когато стане - тогава. И на мен самият ми е приятно, че най-сетне ще се занимавам сериозно.

Ако има нещо за казване, ще пиша тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото ме хвана силно, хареса ми,но ми се загуби малко след средата, иначе идеята и техниката в началото ми допада определено, просто продължавай да пишеш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислиш ли, че можеш да разделиш/напишеш един припев? Може пък и да няма припев, но ми звучи като за нещо с по-стандартна структура. Среден вариант е всеки припев да е с различен текст?

 

Всъщност, защо да е със стандартна структура... мисля, че ми идват идеи как може да се получи без да се "разлее" тоже :rolleyes: Ти прецени как ще е най-добре за текста ти

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще обмисля как може да се състави припев, но в момента, честно казано, не ми идва никаква добра идея.

 

Проблемът с бягането от стандартната структура е опасността песента да "оригиналничи" вместо да е оригинална.

Аз обаче съм тъкмо типажът, който ще иска едно произведение да звучи нестандартно, така че се досещаш какъв е отговора ми в този случай :rolleyes:

 

НО ако композицията не се получава по този начин то тогава ще е по-добре структурата да е стандартна и да се допълни с някакъв припев, да.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре действате, момчета, и ще наминавам на визитация за крайния резултат. Като инвертиран "преследвач" на конвенционалните форми и догмите (= отшелник), бих ви окуражил да не се гънете според тях, а специфично според песента и личната си естетика. :) Просто не пресолявайте, и то с едра сол, за да не стане оригиналничещо самоцелно вместо оригинално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ That's the idea :cheers2: Аз се кефя, че комуникацията става много по-лесно, отколкото си мислех. Досега не бях работил с други хора онлайн (не, че нещо кой знае какво сме направили поне засега, де) но все ми се е струвало, че е много по-трудно. Понякога е трудно да се говори относно музика с някого на живо, а какво остава онлайн. Но съм приятно изненадан, дано стигнем до краен резултат :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ пратих ти лично. Казвам го тук, понеже всъщност не съм сигурен дали се е пратило, напоследък браузърът не ме харесва особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, тенкс :thumbs_up: В Пловдив съм до Петък, но днес драснах малко повече, ако искаш дай мейл/скайп да ти засиля експорт/ноти? :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ В последните дни не съв говорил с fusion, но доколкото разбирам в момента е зает и няма възможност да представи новите си неща. Аз самият се занимавам със запис. Все още сме живи, това искам да кажа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Искам да си направя малък експеримент със завършека на песента. Стигнах до това нещо, което е почти в до# хармоничен минор. Следва директно "припева", записан от fusion по-рано. Исках да го представя за да може хем fusion да прецени дали ще пасне, хем да покажа *някакво* действие. :girl_cray2:

sample

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти страшно много за труда - ако трябва да съм честен, леко разлято ми идва (структурно), но знам че не ти е това целта :bravo: Бях написал точно една лека инструментална забежка (тхат`с ме :icon_shithappens: ) с "уеко фолклорно" звучене :) Ама ще я разкарам, де, тука не трябва да има математика ;)

 

Иначе това, което си драснал е яко само по себе си, има пинизи :P

 

Пращам ноти на цялото парче, разписано по два начина като структура до ден нядавам се :cheers2:

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.