Jump to content
Българският форум за музиканти

Ремонт/реставрация на Korg Polysix


Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Натъкнах се не една от тези легендарни "машини" - KORG Polysix.

 

След кратък оглед и тест от моя страна (непрофесионален) установих някои проблеми и ми се иска да проверя дали този клавир може да бъде поправен/реставриран. На пръв поглед състоянието му е задоволително... има звук, повечето от врътките изглежда да работят, леки проблеми с няколко клавиша (вероятно механични).

 

Та питанките ми са: някой би ли споделил информация към кого мога да се обърна за тестване на състоянието на синтчето и оценка на евентуално реставриране.

Ако някой има опис с подобен проект лично ще е още по-добре. Опитвам се да установя има ли смисъл да прави нещо или от където дошло - там и отишло... т.е. буклукчийската кофа.

 

Предварително благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това чудо се появява на пазара през 1981 г.

 

http://www.protechnica.bg/read.php?mCat=14&id=43

 

инструмента изобщо не е за изхвърляне. Мога да ти пратя схеми за него. И щом има звук другото е поправимо, аз съм въстановил два, единият е вкъщи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора.

 

Аз намерих един сайт, в който има нещо като менюъл за реставриране, стъпка по стъпка и проверка изправността на отделните платки и елементи, но... с моя бакграунд (извинете за чуждицата) относно техника и електроника, който не би ми помогнал да различа транзистор от съпротивление (освен ако не тръгна да броя крачетата вероятно:hysterical:), съм дълбоко скептичен относно възможността ми да подкарам тази легенда сам :/

 

Това, което мога да направя е да го отворя и да видя поне какво е състоянието с батерията, цитирана като най-често врещан и опасен проблем.

 

А, имаш ли представа за приблизителната стойност на необходимите резервни чаркалъци и доколко са стандартни те? Разбирасе то зависи от повредите по инструмента, но все пак.. ориентировъчно?

 

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Батерията е опасна ако изтече и накисне платката.

Чарковете не са скъпи ако има повредени. Интегралките са не повече от лев бройката. Може би ще е проблем ако има скъсани гумучки на клавиатурата. Има сервиз в Благоевград, но там нещата са по скъпички. Ако си близо до Монтана мога да съдействам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Отново благодаря..

 

За съжаление не съм чак близо, в София съм. Но благодаря за предложението за съдействие.... може и да се възползвам:hysterical:

 

Иначе гледам тук има някакъв по специализиран сервиз http://www.mts-bulgaria.com/services.php Някой да знае нещо за тях?

Редактирано от alexthegreat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.