Jump to content
Българският форум за музиканти

Постановка при свирене с кардан


Recommended Posts

Здравейте!

 

От около няколко месеца се мъча да се науча на кардан, като постановката ми при свирене е ходилото плътно напред върху педала (и с двата крака). При подобно свирене ми е малко трудно да спазвам ритъм правилно (в момента се мъча с 16тини в темпо 150) и или се замазва касата, или пък единия ми крак поддава и става каша. Само че от ден-два насам открих, че ми е много по-лесно да държа темпото когато предната част на ходилото ми е поставена върху края на педала (долния), въпреки че така удара става някак си по-лек. Та мисълта ми е, правилно ли е да свиря по този начин или трябва да се придържам към първия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за различни телосложения - различна постановка

 

свири както ти е удобно но се наблюдавай! Ако почне да те боли нещо значи не си на прав път

 

това със средата и края на педала е техника за пъргавина гледай идара ти да не стане прекалено лек защото тогава губиш блендата на самия барабан.

 

а за разминаването на краката ти - това е нормално. никой не е развит симетрично. прави експерименти с настройките на педалите на кардана виж кое ти пасва повече... (по-тежък или по-лек педал. в ляво и дясно) пробвай и различна височина на стола си :girl_cray2: това също помага

 

и най-вече - технически упражнения ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно няма. Има грешно обаче. :girl_witch:

В случая си на прав път, въпросът е до свикване. В долния край на педала ударът става по-тежък, не знам как ти идва по-лек. Движението на краката ти пък намалява за сметка на силата на удара.

Грешно би било да се напрягаш дотолкова, че след 1-2 часа свирене да усещаш болка. Пробвай леко по-бавно темпо (130-135-140), за да свикнеш с постановката. Забелязал съм, че смяната на мястото, където натискаш педала, влияе и на позицията на тялото. Зависи и колко е натегнат педалът, колко е дълъг (лонгборд или не), колко е тежък самият той, но като цяло по-напред по него имаш повече движение на крака, а педалът се усеща по-лек. За по-бавни темпа си е идеално. По-назад или по средата степенката вече търсиш по-голяма динамика и скорост.

 

Така знам аз.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва по-лек, защото бийтъра като че ли се връща прекалено много назад... в смисъл, така повече използвам пружинирането (и оттам по-лекия удар), вместо да прилагам удар със сила. Не е като да съм стъпил плътно напред като при единичните hit-ове. :x

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е едно от тези неща, за които може да четеш до утре и накрая ще го направиш, както тялото ти казва, че е най-лесно! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.