Jump to content
Българският форум за музиканти

Да се научим да свирим на китара


Belgarad

Recommended Posts

И аз си взех тази книжка, но от нея си уча само пръстовките за акордите. Нищо повече!

Не смятам, че е подходяща за начинаещи китаристи! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз ползвах тези школи и ги препоръчвам и с днешна дата:

 

<img src="http://www.emporiumbooks.com.au/images/products/978/142/344/9781423444107.jpg" border="0" class="linked-image" /> <img src="http://www.spirit-of-metal.com/les%20goupes/G/George%20Lynch/Guitar%20Slinger/Guitar%20Slinger.jpg" border="0" class="linked-image" />

 

Само че говоря за 93-94 година и естествено и двете си ги бях преснимал на ксерокс от друг, който си ги беше преснимал преди мен.Така беше, но свирехме с хъс и без мрънкане.Никога не съм виждал тези школи в оригинал, обаче ги изядох с кориците на времето.

 

п.с. - втората обложка е примерна, защото моят екземпляр нямаше снимана обложка (сега екстри), но нали имаше запис на касетата, така че всичко беше наред.Иначе в нея бяха представени разработки на откъси от Dokken парчета.

 

А вие ревете, че 20 лева били много.Всяка книга за начинаещи може да изиграе положителна роля, стига автора да не е някой идиот, решил да се прави на интересен.

 

За съжаление нямам представа откъде може да си ги намерите.

 

От къде мога да намеря първата книга .. ? Нуждая се от нещо такова .. нали тези книги са за начинаещи ? Какво ще ми препоръчате за да науча ноти и там другите нужни работи ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това Thrash Metal на Troy Sentina го имам на старият комп, обаче му изгоря монитора и няма как да го подкарам. :topicsux: Упражненията представляват нещо от сорта на:

и
. Аз ти препоръчвам жанра да го учиш със свирене на песни с Guitar Pro и след време да отидеш при някой да ти обясни малко скали, тоналности и пр. :angry:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте искам да изкажа и моето мнение по въпроса. Понеже когато започвах да свиря преди около две години и нямаше кой да ми помага и да ме учи си купих Китара for Dummies и така започнах с акустична китара... След известно време заучих акорди мелодии, което беше голям напредък за мен, но дойде времето в което си куших електрическа китара и тогава си взех Рок китара for Dummies. Моето мнение по този въпрос, е че книгите са добри. Първата определено е отлична за начинаещ защото всичко е написано шеговито и като на майтап и ако човек има упоритост напредва успешно ( за тези които свирят на акустична китара, защото според мен първата книга не е много подходяща за електрическа). Рок китарата разкрива доста техники, които са добре обяснени и са събрани на едно а не като в нет-а всичко да е пръснато и да трябва да търсиш най-добрият за теб урок. (това разбира се не значи човек да търси други източници като интеренет и видео уроците). А според мен голяма част от хората, който не удобряват тези книги са на възраст не повече от 16-17 и не задълбават чак толкова в смисъла на книгата колкото в това, че всички тези упражнения стават досадни... а и повечето хора, които слушат и искат да свирят метъл не намират голямо удовлетворение в тази книга по простата причина, че тя основно се занимава с рок китара... За полезна при мен мога да гласувам с две ръце, но хора всякакви всеки сам преценя какво му е нужно и какво би било най-добре! Успех на висчки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.