Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Помогнете моля ...ползвам алплитюб Х гиър от доста време на стрария си комютър , сега махнах виндовса   го го смених от ХП на 7....сега щом отворя програмата се чува зверска микрофония ....имате ли представа от какво може да е ??/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Здравейе! Инсталирах си програмата AmpliTube 3.12.0, но не мога да я използвам, защото ми излиза прозорец, в който пише, че не открива аудио устройството на компютъра. Имам инсталирани Guitar Rig 5 и GTR 3.5, и с тях нямам проблем. Пробвах различни настройки, но на входа на програмата не отчита ниво. На какво би могло да се дължи този проблем? Между другото, преди около две години си я бях инсталирал на същият комлютър и тогава работеше. Само версията на програмата мисля, че беше друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Пиша относно впечатления ми от AmpliTube 4.  

При превключване между пресетите независимо дали с MIDI-footswitch или с мишката, понякога програмата сбъгва някак – появява се шум, зверска латенция и единственото действие е или рестарт на програмата или изваждане и отново поставяне на USB кабела на звуковата карта (рестарт). Това създава дразнене и несигурност.

Проекта го правя на 48 kHz , a картата работи на 24 bit. Програмата мисля въобще няма опция за по нисък bit rate  за разлика от Guitar RIG примерно, където може да се избере и 16 bit. Изглежда е правена само за 24 bit.

Въпреки това процесорът на картата се натоварва много малко – CPU meter-ът показва натоварване не повече от 20-30 %  за комбинираните  от мен 4 пресета, които изреждам при свирене. Само при смяна на пресета за миг индикаторът скача (като пик) на не повече от 50% и след това остава на 20-30 %. 

Като сравнение Guitar RIG ми се струва определено по-стабилен в това отношение, но той сякаш е и "по-лек". AmpliTube създава по-реалистичен звук. 

 

Чудя се дали е от софтуера (софтуерни недостатъци) или нещо хардуера е слаб за тази програма, като последното ме съмнява много. 

 

 

 

Инсталиран е на лабтоп i5 процесор с 8 GB RAM – Windows 7

(TASCAM US-122 mkII – audio interface и Ambelton – MIDI/USB Footswich)

 

Аудио настройките мисля, че са точните:

ASIO драйвер,

звукова карта – (USB interface – на вход и изход – съответствие на L и R)

на MIDI device – Ambelton.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай и другите софтове и си избери нещо, което те кефи и е стабилно. Guitar Rig ми е в топ 3 на софуерните симулации, докато AmpliTube не е :) 

Но всичко си е въпрос на вкус и на предпочитания. 

А и този въпрос е малко за съпорта на AmpliTube, те най-добре знаят какво и що.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора !

Аз първо известно време свирих с Guitar RIG (и още го пазя), но когато пробвах AmpliTube - той ми допадна с една идея повече откъм звук. (High gain)и затова се занимавам с него. :) Всеки търси даден звук и го усеща по различен начин.

 

Пробвал съм и Peavey Revalver, но сякаш първите две са малко по user-frendly подредени откъм интерфейс - поне за мен. Звукът и тук не е лош.

 

Ще пробвам и със съпорта на IK Multimedia относно "забиването". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз никога не се изкефих на тия Guitar Rig, Amplitube и т.н.

 

Ако имаш час-два за тестове пробвай Pedalboard2 + LePou плъгините + импулси от ранга на RedWirez да речем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Peavey Revalver също ми е в топ 3, заедно с BIAS-a. Много голямо предимство е ползването на IR-и. Това е половината, да не кажа 3/4 от звука на софтуерните симулации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на musicman  за преместването на темата в правилната съществуваща вече. (явно е била по-назад, ама кой да се позарови малко). 

Изчетох по диагонал почти всички по-съществени постове от 2006-та насам. Единственото подобно, на което попаднах за същия проблем е повреден .exe файл - за стартиването. При мен има подобно нещо.

 

Може би тук е момента да помоля за подходящ линк за обяснение какво е IR (impuls responses) 

Може би : 

https://joeysturgistones.com/blogs/learn/getting-started-with-impulse-responses-for-guitar

 

Благодаря и на Baby Thomas за предложението за Pedalboard2 + съответните плъгини. Подкарах ги до някъде.

Редактирано от H.R.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-просто казано IR е спийкър сим на стероиди. ;)

 

Има чалъм да се "улови" характера на комбинацията крайни лампи, изходен траф, говорител микрофон в едно файлче, което после може да се пусне след хардуерен преамп или симулация на такъв, за да ти завърши китарния звук. Може да се използва с китара + интерфейс + симулация на преамп или с китара + хардуерен преамп + интерфейс. В DAW се зарежда в ривърб плъгин или специализиран такъв за IR. Но има и хардуерни джаджи за свирене в реално време с примерно лампов преамп само плюс импулси. Two Notes Torpedo Live например. Има поддръжка за тях и из по-скъпите процове вече, май само Босс се пънат още и затуй и кретат на опашката... ;)

 

Има буквално хиляди начини за строене на ригове с тях, звучат много добре и не е и особено сложно като му фанеш цаката веднъж...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Не съм аз, сигурно е Baby Thomas.

Статията е много добра, можеш да хванеш за какво става дума.

С две думи хваща характеристикта на кабинета и помещението. И това е достатъчно ако го пуснеш след предусилвател да звучи почти като истинско. Пробвал съм с boss процесор, спирам му неговата симулация, оставям само преампа и пускам IR - не можеш да го познаеш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е безценно, да проявиш желание да помогнеш на някого в обяснението на нещо.  :)  

 

Като стана дума за IR поддръжката при скъпите процесори - веднага се замислих дали примерно за Fractal - не съм свирил с такъв, но където чуя (за живо или запис) винаги съм много впечатлен. 

логично:

http://www.fractalaudio.com/p-cab-lab-ir-mixer.php

 

И тъй като темата е за AmpliTube - това обяснение дава човек от IK Muktimedia , защо Amplitube няма вградена опция за ползване на външни IR:

 

„Кабинетната секция“ използва едновременно IR-и и кабинетно моделиране по строго определен начин интегриран в цялата верига (в целия чейн). Точно затова няма наличен лоудър за външни IR, защото не е от без значение просто да подменим някой IR, който използваме в AmpliTube. Отделено е огромно внимание на цялата верига, когато се използва някой компонент намиращ се в нея, така че вмъквайки нещо в тази верига би било не само сложно ако не и хаотично (тъй като простите IR не съдържат моделиращите компоненти, които ние правим с нашите кабинети, говорители, стаи в тази секция), но вероятно ще направи много по-възможно да се стигне до резултати, които са в ущърб на звуковото качество, което се предлага в момента.

 

Сега то всеки може да си измисли и някакъв вид оправдание, но може и да си е напълно прав за техния случай.

За момента мен ме устройва звука от пресетите, които си моделирах сам и това, че всичкото е събрано и интегрирано на едно място. Харесва ми интерфейса и картинките - все пак е правено в Модена (Ферари, Де Томасо, Ламборгини, Пагани и Мазерати.) - луд на шарено се радва.  :) 

 

От друга страна определено възможността да се ползват IR -и в всякакви хардуерни и софтуерни комбинации звучи страхотно - и си струва да се пробва!   Достатъчно е човек  само да го "светнат" в това !  :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
Отговорено (Редактирано)

Амплитубата е може би най добрия симулатор който може да намерите.. Задно със продуктите на Mercuriall Audio за мен са най сполучливите..  А амплитубе даже някой път го ползвам без IR.. Пробвъл съм всичко и съм останал с най добро впечатление от тях. BIAS AMP е с лагнат интерфейс дори и да имате добър компютър като мен не го препоръчвам ;)

Редактирано от iliatilev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

За репетиции в къщи през мониторите, безплатната версия на Guitar Rig 5 е перфектна. Исках да пробвам и амлпитюба но... нямат безплатна версия. Колкото до записи, лично за мен , има един единствен начин. ---> Лампи, Shure-Sennheiser, Пулт, Logic Pro X.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.