Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Винаги съм се старал да страня от такива изпълнения, ама този път ще го сторя. Темата е за бели палки. Авторът пита някой знае ли къде има бели палки. В началото всички отговарят кажи речи точно и ясно по темата, малко Люси се впусна в излишно разсъждение, че звука не идвал от цвета (естествено, че е вярно, но какво значение има това, аз бих се радвал да имам палки със светещо топче...примерно). След това идва споменаването на марката Валето (като вариант за решение на въпроса) и оттам нататък започват изказванията от личен характер тип "ощипана госпожица".

Досега аз не писах в темата, защото просто не знам кои модели на кои марки се правят бели. Липса на заинтересованост или слаби познания в света на барабаните - все тая. А ако не харесвах бялото като цвят, трябваше ли да захапя автора заради това?!?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...
  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Някой има ли опит с карбонови палки?

Интересуват ме най-вече следните неща:

усещането при удар, дали е по-различно в сравнение с дървените, примерно, ако карбо-палките имат различна пластичност?

теглото на карбо-то спрямо хикори палка със същите параметри?

колко по-рентабилни са всъщност карбо-палките спрямо маркова хикори палка със същите параметри?

понеже гледам изцяло черни карбо модели (включително топчето) оцветяват ли чинелите и коутед покритието на кожите?

Това ми хрумва за сега, ако се сетя за още нещо ще питам. Благодаря предварително на отговорилите по същество.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм свирил с едни точно 1 минутка... Не ми харесаха въобще... Ударът, импулсът се усещат недостатъчно плътно - хем са тежки, хем все едно са кухи... не ми харесаха.... дървени палки със същата тежест и обем си е съвсем истинско...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5-6 месеца, в магазина на Канев попаднах на палки "Цонев", 5А. Някой може ли да ми даде повече инфо за тях, понеже на мен като един уважаващ себе си аматьор ми пасват много добре в ръцете. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами възможно е наистина да са кухи. Интересно ми е да ги пробвам и преценя за себе си дали поне за репетиции стават, така че да поспестя дървените. Иначе харесвам различните усещания - от много дебели палки, та чак до такива от текстолит, само за репетиции или пад, най-малкото с карбоновите бих могъл да увелича възможните различни усещания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

Имам опит с палки Aquarian. http://www.aquariand...te-stick-series имаше ги преди 3-4 години в магазина до метростанция Сердика във високия блок в партера за около 20-30лв. До колкото знам карбонови палки са правели само Trick преди около 20 години, на Aquarian се води "The unique formula of Nylon, Graphite and other materials", но пак са много здрави.

Със сигурност ще спестиш пари за палки. Материалът е здрав и палките са кухи (включително топчето), поради тази причина обаче звучат зле - като удариш в средата все едно биеш до болтовете и няма дълбочина. Не боядисват и могат да ти бъдат добър резервен вариант ако счупиш всички палки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свирих известно време с тези на Акуариан, но не останах особено очарован. Вярно здрави са, но усещането е странно, баланса е кофти. Особено на тези с гумираните дръжки. След тях свирих доста с Ahead. Определено си заслужават! Много здрава и удобни. Но не се препоръчват ако свириш много с первази. Вътрешността им е от алуминий и при силни удари се чупи на две. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...
  • Conversation started 26 July 2010
  • 523522_516881341671177_870922367_n.jpg?o
    Toti Totev

    гледам,че свириш с моделите на стив гад и дейв уекъл,ако имаш желание можем да ти направим и твой модел,според твойте критерии.вече работим и с много качествено американско дърво.така че, от тебе зависи дали искаш да пробваш с нас или да подражаваш!успех!

     
  • 27 July 2010
  • 598882_4958926103771_2132835824_n.jpg?oh
    Вихрен Христов

    Добре,какво предлагаш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Късно се вклюзвам в темата но, мога само да кажа, че палки Валето, не струват дори парите за които са изработени. Лакът се лющи страшно бързо, нямат добър баланс, отпред  при топчето се леки, отзад където се държи тежат от където се и губи атаката на удара, на всичкото отгоре е нужен един Rim shot за да може палката да се вдлъбне значително. Vic Firth лично според мен е най-добрият вариант за свирене, след това е ProMark. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.