Jump to content
Българският форум за музиканти

[Въпрос/Дискусия] инструмент


Recommended Posts

@lizardman Не мисля че китарата ми възпрепятства моето развитие. Нов инструмент само би помогнал, не мисля че е.. необходимост за това. Правил съм някои подобрения по китарата си, но малки. Понякога имам идеи за големи начинания, но не искам всъщност да променям китарата си толкова много. По скоро въпрос ..не точно на неудобство, а имам чуството че искам... по-удобен инструмент.

....I make no fucking sense whatsoever. Постоянно имам чуството, че немога да се изразя или че не ме разбирате, but whatever. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 44
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Talic, можеш ли да дефинираш ''по-удобен инструмент''?

 

Всъщност кажи ни конкретно какво искаш - опитай!

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За поста на @Kolio K сега дали защото това е един от най-уважаваните "форум" хора от мен* при това без да го познавам лично,което си е събитие за мен* дали защото и аз разсъждавам така, но който не вярва да види къде и как е сега Kolio K... мисля, че системата му е проработила и НЕ , не мисля, че е супер индивидуална, а универсална... Просто поредното доказателство, че с мерак/усилия и НАЙ-ВЕЧЕ удоволствието от и по време на процеса човек всичко може да постигне. Ако искаш да свириш, само за да се фукаш, но имаш мерака да се фукаш ще ти се получи итн.

 

Свиря на евтини инструменти, пипал съм читави, разликата е осезаема, но не мислите ли, че точно липсата на добър инструмент ни тласка към напредък и желанието да си купим по-добър.. ако въобще имаме нужда...

 

Въобще като цяло смятам, че процесът е бавен само когато не е мотивиран достатъчно и няма забава в него.. Нещо като часовете в училище... Интересни са ти хормони и хромозоми - часът по биология свършва по-бързо от междучасието... Когато чуеш думата алгебра организмът ти се измъчва - часът по математика не свършва итн.

 

Давайте да напредваме със свирене, че с писане не става.

Форумът е вреден :hysterical::hysterical:;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^на теория живота е така

на практика - мога да те запозная с поне 6-7 адски талантливи спортисти, които носят чували с гипс по строежите, защото децата на богати родители са по-важни в съответната спортна дисциплина.

не ме разбирайте погрешно - огромно уважение към kolio_k - човека си го е постигнал както си трябва.

казвам само, че желание и упоритост не гарантират винаги успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов инструмент, нов амп или нов ефект могат да ме мотивират да свиря повече , да се радвам на новия саунд....

Иначе свиря от около 15-тина години , ако не и повече и поне през 10 от тях свирих на Пълдин и си беше кеф въпреки всичко.

Някой искат да имат скъпи китари просто заради "имането" , без да имат особено голямо желание за свирене и развиване в тази област, което аз си го тълкувам като "вещолюбие".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да спомена, за да не ме разбирате грешно :hysterical: . Не съм постигнал нищо особено, по скоро точно обратното, особено що се отнася до финансово благополучие, а то е и трудно като започваш от нула и се занимаваш с изкуство, но не си гений, а най обикновен музикант. Вадя си парите със свирене и имам колкото да си плащам наема ;) да си сложа нещо в хладилника и в резервоара , както и да си купувам инструменти от време на време( при това далеч не от най скъпите). Просто писах в темата, защото наистина твърдо вярвам, че ако наистина искаме нещо, но достатъчно сериозно, за да правим необходимо по въпроса, а не просто пасивно да го искаме, и ако , разбира се нещото е все пак реалистично, няма начин да не го постигнем, а кога, не е толкова важно(поне за мен). И това се отнася до повечето неща в живота. Важното е да не се оставяме на течението и да не се отказваме лесно.

Успехи на всички

 

П.С. Много благодаря за хубавите думи :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да,ама забравяте един момент - пи*комеренето.Случай с мен от днес - чакам на спирката след даскало със калъфа на гръб,естествено привличам погледи.Идва един непознат за мен

господин...

 

"Пич,може ли да я видя?"

Аз,неохотно....

"Добре,давай..."

Разкочавайки калъфа,гореспоменатата личност явно си губи ентусиазма.

"А,Стаг...."

Моя милост,очаквайки колегиалност и малко симпатия...

"Еми 350 лв,шперплатен гриф,гръб от пластмаса.."

"Е,аз съм със Фендер!"

При което с мазна усмивка се оттегля.

Живи и здрави,и евала че мама и тате имат пари.Само се чудя какви хора и музиканти стават такива индивиди...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Ъкъл - море, глава - паве.е колега без тия хора няма как да стане :) Аз много се радвам като ги видя, няма са свестни да гледаме я, то при тях не е интересно :)

 

@kolio K това имах предвди под "за хората 'успех' означава различно нещо" Винаги съм си мислел хората, които искат да свирят пред хора и да ги радват, ако това е Единственото ни желание няма никакви проблеми да стане, колкото и крайно да звучи сядаш в подлеза - свириш ли на хора?? - свириш. Радваш ли ги? - а дано, ще заработиш кинти да си купиш хляб. Щом искаш да радваш хората и да им свириш и нищо друго, значи нишо друго не ти требе :) Хлебец да не развиеш ханорексия и си готов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Между другото първите 9 месеца от нищожния ми 1.5 години опит свирих на кремона маха от 82',по-дърта от мене.Цялата напукана.Грифа беше крив като лък,струните седяха на някакъв екшън докъм 2 пъти нормалното.И пак свирех с хъс,и ми капеше мед на сърцето докато вадех Stairway to Heaven със няма и секунда състейн на неудобна китара.Ама нищо не ме спря да прогресирам,А когато ми взеха настоящата китара,дрънчах до 11 - само защото дъртата започн да мрънка че било късно.Иначе преди 2 нямаше да легнана същия ден,въпреки е бях леш и пръстиоте ме боляха,несвикнали на метална струна.

Желание му е майката.

Редактирано от Betrayer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това е ключът от бараката, единствения проблем е когато нямаме време да ходим до бараката :D Иначе напълно подкрепям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто писах в темата, защото наистина твърдо вярвам, че ако наистина искаме нещо, но достатъчно сериозно, за да правим необходимо по въпроса, а не просто пасивно да го искаме, и ако , разбира се нещото е все пак реалистично, няма начин да не го постигнем, а кога, не е толкова важно(поне за мен). И това се отнася до повечето неща в живота. Важното е да не се оставяме на течението и да не се отказваме лесно.

Правилни думи! Бях се оставил по течението! За 20 години напреднах в едно изкуство/Конг Фу/Дао което не мога да капитализирам в обществото - не мога да изкарвам пари нищо че имам преподавателска практика, разбирания, опитност, изследвания. Тогава се вгледах в самия себе си и направих "преглед" от психологията и се върнах към корена който беше отсечен от мене когато станах самостоятелен на 18-20 а по точно се завърнах към китарата. Освен това транспонирах натрупаните знания и в текущата ми професия с която си изкарвам парите и наистина ми олекна!

 

Използвайки текущата ми опитност от предишното ми изкуство се прехвърлям към музиката и сега погледа върху свиренето на китара е обърнато на 180" спрямо това когато съм бил лукова глава на 16-18 години!

 

Като съвет за напредването!

1. Вглеждайте се в себе си, вие знаете отговорите на всички въпроси които ви интересуват.

2. Водете си някакъв дневник или седмична програма по която да свирите/рисувате/спортувате, за да може след дълъг период (min 6 месеца) от работа да си направите равносметка. Колко напредвате, какво трябва да работите/тренирате/упражнявате, какво не ви се прави от всичко, какво ви е ответствено!

3. Добър/удобен инструмент/уред е предпоставка за напредване а не цел!

4. Най-трудното: Твърдо си фиксирайте заниманията си в седмичната програма и като ден и като време! Спазвайте ги! И дръжте концентрация в това което правите/извършвате. Изключителна концентрация единствено и само върху това което трябва да извършвате! Не се разконцентрирайте със странични действия/занимания/мисли!

 

Разсъждения по т.4: Ако сте си казали че ще четете 30 минути книга, сядате и четете. Не слушате музика, не пред пуснат телевизор. Като ви звънят по телефона, затваряте разговора и не говорите. Не ходите да пикаете, не пиете кафе или пушите цигари едновременно с четенето. Така за 30 минути усвоявате хх страници от книгата и имате две удоволствия от получената информация от писмото и силната воля запазила концентрацията върху четенето да е ефективно за 30 минути.

 

Разсъждения по т.1: На различна възраст един и същи въпрос има различни отговори! Затова вие сте единствения метър който може да се опрете! На 16-18 например човек търси де види какво е секс, на 22 търси постоянен партньор. А след 30 ако не е станало преди това целта са бебетата. След 40 целта е всестраннно изживяване с ответствен партньор, и това са хората които си имат любовник/любовница.

 

Стига съм проповядвал! Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дзен* брат :D

Атеистче съм и амин не ми е по стила :) Концентрацията е това, което поставя основите на напредъка :) Хубави думи колега

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.