Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор между...


Recommended Posts

^ EЙ ама стига с тия изказвания. Аз си свиря на евтини китари и ако ги пазиш не виждам какво толкова може да си недоволен, при полежение, че няма $ за по-добро ще се радваме на каквото има. Ако такива неща се дялаха в час по трудово нямаше да изпускам нито един час... Не е толкова просто, то ако така ставаше всеки ще сам да си прави първата китара, squier щяха да са фалирали 200 пъти ;)

За Dean не си чел достатъчно, във форума скоро излезе тема за тези китари, порови и прочети, тук едва ли ще ти се напише нещо, което там да го няма ;)

И пак казвам с нисък бюджет не очаквай еб*ти качеството, НО това не значи, че евтините стоки не стават за нищо.

Представи си го като с кола, започваш да се учиш на каквото има, после като задобрееш ако имаш още интерес ще се качиш едно стъпало и така и така ...

Това е то.

ти кажи каква музика ще искаш да правиш/свириш макар и за първа китара има значение, Ако искаш по-тежка музика гледай епифоните и айбанец с хъмбъкери или скуаер с хъмбъкер в брудж позиция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Само да споделя от личен опит, че ако за пръв път на човек му предстои да пипа ел. китара, много удобен вариант е да си вземе китара, каквато и да е, най-евтината ако ще, да си я върже с компютъра и Гитар Риг и да пробва различни стилове, да види кое му пасва и кое най-много му се свири и следващата китара (+усилвател примерно) да е съобразно с вече изградените изисквания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иска ми се да свиря солата на Metallica, AC/DC, Guns And Roses и т.н. с малко или с повече дисторшън общо взето иначе и clean сола ще уча, но знам, че универсална китара няма за колкото и пари да се вземе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да попитам коя марка китари е по-добра ако става въпрос за класическите модели Rodriguez, Alvarez или Ibanez в ценови диапазон 1000-1200 лв. Не бих отказал и конкретни линкове за такива китари, предлагани в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Честно казано не разбирам особено, но от това, което съм чел за различните евтини китари под 500лв, аз бих взел Cort G (G серията е кортската имитация на Фендер... може да вземеш и друга серия, в зависимост какво ти трябва), като усилвател (говорим за около 200лв) Roland CUBE, Vox DA5 или дори Беринджър (щото един приятел има такова и за тия пари си е доста ставащо). Squier са готини, но не и на цена 200-300лв.

 

Пак ти казвам, че не съм разбирач, обаче това, което знам и важи в 90% от случаите за всичко, от лаптопи до бормашини, е че е по-добре да вземеш не толкова известна марка на добра цена, отколкото евтин модел на топ марка.

Редактирано от Twang Zombie
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Виж тук какво се продава:

 

Yamaha

  1. RGX 521
  2. Pacifica 521
  3. Pacifica 412
  4. Pacifica 112
  5. Pacifica

Подредил съм ги по качество и екстри, първите 3 попадат в средния клас, а последните 2 май са в ниския. Все супер китари на много добри цени.

 

Продават се и някои модели на Peavey, също много приятни китарки:

 

  1. Predator Plus EXP
  2. Predator Plus EXP
  3. HP Signature
  4. Predator Plus

Човек, като има желание, всичко намира!

Редактирано от IsoMorPhiC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Аз изключително много ти благодаря за помощта, също така съм благодарен, че още никой не ме е напсувал (поне не във форума). Аз към твойте думи „който търси намира“ бих добавил „който знае какво търси намира каквото му трябва“ :no: Иначе наистина БЛАГОДАРЯ за китарките, но за съжаление само едно Peavey и една Yamaha имаха доставка до България. Може твърдоглав да ви звуча, но аз май гравитирам около този евтин Ibanez и Vendetta-та като може би Вендетата води с малка преднина, въпреки че Ibanez-а има по-зъл вид ама е важно и как звучи. Утре ще обиколя няколко магазинчета да видя какво могат да ми предложат като цени и те така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, няма защо. Sorry, мислех че твоя приятел ще си идва в БГ и ще ти я донесе. В такъв случай, бих те посъветвал, да не я взимаш чак от щатите, защото има една камара разходи(и рискове!), като почнем доставка, митници и т.н. Най-добре си вземи нещо на старо, но пък гледай да е запазено - тук във форума има много възможности да постигнеш това. Това ти го казвам, защото по-старите китари от 80'те, 90'те до към 2004 са си много по-качествени от сегашните им еквиваленти(при някой производители, разбира се). Надявам се в по-горния ми пост да съм ти дал някакви насоки, какво да търсиш. Пожелавам ти успех с начинанието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Опа извинявай, косите ми са руси, не успях да разбера какво имаш предвид. Изобщо не се сетих, че имам връзка в САЩ, да той ще се връща юли-август-септември (не знам до кога са стажовете там) :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами действай тогава.

 

[извън_темата]Аз съм на мнението, че обратнопропорционалната корелация между по-светлия цвят на косата и нивото на интелект важи само за нежния пол (май ще ям скоро :) лабут от страна на блондинките във форума :godbless: )[/извън_темата]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе аз свирих 4 години на една българска електрическа за 50 лева с един дисторжън милин камък

ако ти е първа китара е перфектно решение..докато не пръстите а самите прагчетата не почнат да ходат по пръстите ти . чак след 5-тата година като заработиш че си земеш джаксънче :godbless:

аз даже на стария ми касетофон с две флопита хитачи си напраих дистър, отскубнах му главата деточете лентата на касетката и двете жички ги вурзах към кабел а него в китарата и звука си излзиаше през касетофона и така си прах дистър преди години---.. вие са от малки тръгнали за скуаери и комплекти .. аз когато бех малък само 50 кинта изръсих наще за китара и тва беше... :) бех идеен така да се каже хахахах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега@Kill Em ALL и аз почнах на самоделка електриче от бащицата на един френд и свирих на Респрома..за дист и не съм мислил, не съм сръчен с жиците, та и не съм се занимавал да си правя дист. НО няма нищо лошо да си вземеш читава китара за първа. Аз тия неща никога не съм ги разбирал: Не можеш да свириш, а имаш хубава китара... И кво от това бе? Ако исате дайте да се съобразваме с децата в Етиопия и Сумалия и да не харчим и разхищаваме до 100%.

Извинявай, но това са пълни глупости за мен. Начинаещ ако има кинти нека и Гиби и Фендер си вземе, който каквито възможности си има. Аз не съм супер китарист, а сета ми* поне педалите* са ми доста сериозни. Работя за тия пари, с които ги купувам, не проституирам, не шиткам чадел и наркотици, с които си купувам гиър. И не смятам, че гиъра се определя от нивото на уменията, които имаме. Иначе много добре те разбирам. :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам защо децата да се мъчат с китари за по 50лв, когато днес имат много по-големи възможности - и финансови и достъп до оборудване. Пък и си е друго инструмента да те кефи, да звучи добре и изобщо да има вид.

 

Иначе тия китари Fender Jazzmaster направо ме разтапят и не е проблем още днес да си взема такава, но е смешно, защото не мога да свиря, а когато се науча, едва ли ще се занимавам професионално с музика. Squier и Cort и подобни за около 500ЛВ се перфектни и повече отколкото простосмъртния дрънкащ в хола ентусиаст някога ще се нуждае.

 

То се видя и от темата в която kolio_k сравняваше Корт с Гибсън, че разликата е повече в гъзарията и цената, отколкото в звука.

 

ПС. Предвид мащабите и постиженията на БГ музикалната сцена и Squier за 500лв е много...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цък.

 

То се видя и от темата в която kolio_k сравняваше Корт с Гибсън, че разликата е повече в гъзарията и цената, отколкото в звука.

 

При всички достойнства на китарите Корт, искренно се надявам че просто си се увлякъл в образния изказ. :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.