Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ относно 2 каси


Recommended Posts

Така имам 1 малък проблем. Наскоро си взех много стар сет само за репетиции с 2 каси. Обаче 2-рата каса звучи далаече по различно от другата и искам да попитам дали има някакъв начин да изравня звуковете, пробвах с парцали, да затяггам/разтягам кожи, дунапрени, какво ли непбровах..

 

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вече 2 пъти сменях каса и нито веднъж не се получава. Реших да сменя кожеите да видя дали наистина е от кожите обаче кога взех дргата каса 22 ичнова кожа не и става.. съвсем малко над 22 е и.. Попринцип и 2-те ми каси са амати.. Преди да взема тази "22" ичнова каса вях с 20 инчова която звучеше по еднакво с другата ми 22 каса..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам проблема какъв е точно.Това дали звучат еднакво дали има голямо значение.Дори и да си вземеш абсолютно е днакви каси със еднакви кожи пак няма да постигнеш желания резултат,а и няма смисъл да го търсиш.Даже много барабанисти свирят умишлено с различни инчове заради самия звук,така че свири на каквото имаш и не се притеснявай.Но помни едно нещо,да постигнеш желания саунд от теб се получава като се научиш да правиш звукоизвличане от инструмента ,и това ще ти го кажат доста колеги във форума.Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич,вземи си кардан. По-умните от теб и мен са го измислили тва толкова полезно приспособление. :)

 

^

Даже много барабанисти свирят умишлено с различни инчове

Кои,по-точно,би ли посочил??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе с 2 каси си е каде по готино и удобно от колкото с кардан. Моя съвет ако свириш екстремна музика си земи тригери за касите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като е само за репетиции няма никакъв проблем да караш по този начин.Да не говорим,че на двойни педали като тези на Ямаха,дясното-водещо чукче удря точно в централната част на касата,а лявото не.Така че, звука от страната на барабаниста също е различен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако исках карадан досега да съм си взел.. Просто аз живея за барабаните с 2 каси ;Д и да както казаха някой от вас щом е за репетиции няма голям проблем, ама дразни и просто се итах дали има начин :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На репетиции човек ритмически си изработва парчетата,това за мен е най-важното.Ако пък това ти е и комплекта за сцена и искаш 2те ти каси да са с максимално близкък звук,тогава имаш проблем.В този случай ти трябват 2 еднакви каси-марка,модел,размери,еднакви кожи и настройка.Ти май имаше няква стара Амати и Тактон,нали така?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не се шашкай - и моите каси звучат различно:D По принцип, ако искаш да звучат "подобно" трябват две еднакви каси, с две еднакви и еднакво ползвани кожи и еднакви педали. Въпреки това пак ще има разлика, макар и незначителна - то в това е и част от пиниза;)

 

А за колегата @saxon - има не един и двама барабанисти, които свирят на две, дори три различни каси. Първи пример, който ми идва е барабаниста на покойния Майкъл Джексън. Общо взето и касите са предмет на безбройни експерименти:happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

За еднакъв сануд на двете каси ти трябват абсолютно еднакви фактори за оформяне на звука. Това са корпус (дървен материал и изработка), кожа, обтег на кожата и не на последно място - еднаква динамика на удар с двата крака. Трудно постижимо, скъпо и за професионалисти.

Двете еднакви каси и кожи можеш да си ги купиш. Само пари се искат.

 

Ако имаш финансовата възможност и помещение за репетиции, микрофончета и компресор могат да ти поизравнят нивата, така че само честотна да е разликата, което можеш да коригираш чрез обтега на кожата. (500\1000+)

Един още по-добър вариант са тригерите - к'вото и да удариш, избраният семпъл ще ти излезе. Там обаче се искат също доста парички за саунд модул. (500+)

 

Свиренето с различно настроени каси може пък да ти помогне със следното - да следиш по-лесно динамиката и на двата крака. Също така можеш и да избираш за различни бийтове кой звук повече пасва на парчето.

 

Дразни обаче това, че когато искаш монотонен звук от картечница, получаваш два откоса от различни автомати.

 

Мисля, че обхванахме темата като цяло. Дори само на базата на изписаното тук би трябвало да се оформя някакъв вариант в главата ти.

Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.