Jump to content
Българският форум за музиканти

Pro Tools


P_A_C_H_O

Recommended Posts

Някой знае ли къде могат да се намерят някакви по-изчерпаеми и подробни туториали за Pro Tools LE, щото тия на сайта на Digidesign и в YouTube нещо са ми малко претупани?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно има видео туториали из нета за Pro.Tools.Из торентите има готини (в руските особено).Потърси туториали на AskVideo, GrooveboxTraining, VTC.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AskVideo са много добри, имам техни за Лоджик и Кюбейс. Също така виж феновете от MacProVideo.com, от тях имам разкошни уроци за Лоджик Про 8!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за момента съм на 7.3, ама скоро ще минавам на 8.

 

Иначе ще потърся из изброените сайтове (THANX за което), пък ще видим какво ще излезе.

 

На мен ми трябват по-специално заради разни по-тънки пинизи и оптимизация на работата, щото Pro Tools-a както знаем не е никак проста програма и би отнело доста време тарикатлъците да си ги открия сам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е. Изгледал съм сумати неща в ЮТуб поради тази причина...

А с какъв хардуер си?

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Преди време си купих това: http://www.multi-platinum.com/mpp/mpp/mix.html

 

Представлява една доста дълга сесия (около 8 часа) по миксиране на едно парче в ProTools 7. По принцип ползвам Samplitude и не съм се заглеждал дали показва някакви пинизи, но ми беше полезно за това за което го взех - а именно някакъв примерен работен процес. Освен това ми беше интересно да видя ProTools в реална употреба. Идва с парчето записано като сесия в ProTools формат. Не съм сигурен дали ще ти е полезно, тъй като е бъкано с обяснения за неща които вероятно ги знаеш доста добре, но пък показва как се правят с ProTools.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте.

От няколко дни се опитвам да се преборя с един досаден проблем в ProTools M-Powered 7.4 и досега нямам успех. Реших да пиша тук ако някой от вас е намерил решение, ще е чудо. Става дума за следното:

Включвам опцията на Протулса "Link Timeline and Edit Selection" която се намира в "OPTIONS" менюто (без тази функция немога да местя мястото от което искам да пусна "PLAY" кликайки по таймлайна) и всеки път когато кликна някаде докато ProTools-a свири, звука прекъсва за около 30 милисекунди, ако кликам много бързо дори неможе да продължи. Това е при "Playback". Най интересното е, че същото нещо при "Record" няма проблем. Пробвах под Windows и под Mac на два различни компютъра единия с Firewire 410 а другия с Fast Trak Ultra 8R все едно и също. Педполагам, че всеки който има M-powered 7.4 има и този проблем. Бих се радвал ако споделите дали и при вас е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм се сблъсквал...

но тулса като цяло не търпи скорстно цъкане...

8-цата е неочаквано добра.... напомня лоджик, самплитуд....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте искам да попитам някой сблъсквал ли се е с проблема c програмата ProTools M-Powered демо и М audio fast track usb при зареждането и излиза съобщение "програмата не разпознава м аудио хардуер ",и от къде може да е проблема???и по принцип с тази карта трябва да работи?иначе всички други програми са ок и картата работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте, тъй като съм доста начинаещ, но любопитен искам да разбера какво е това про тулс и за какво служи, и евентуално как се ползва? Надявам се подигравките да са културни и отговорите адекватно прости като за некомпетентен тип.

Предварително благодаря :hysterical:

 

пс: потърсих из форума но не открих нищо за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.