Jump to content
Българският форум за музиканти

Pro Tools


P_A_C_H_O

Recommended Posts

на мен също ми е интересно защо не тръгва при него с тая саундарта
- няма и да тръгне, и затова такива стандартни съобщения му изписва програмата. Можеш да инсталираш протуулс, но ако нямаш съответстващия хардуер не може да го подкараш,сега мисля че достатъчно ясно му отговарям на конкретния въпрос. Точно такъв ефект се получава, ако съм откачил ЮСБ кабела :)

Ф1,не падай от стола друже, рано е още :thumbs_up: Не мисля че е спам да коментираме достойнствата на протуулс,напротив. И аз преди спорех упорито с по-знаещите от мен колеги, но когато вникнах по-обстойно в начина на работа на тази система разбрах достойнствата и. Освен това новото поколение ТДМ на Протуулс вече работи на резолюция 192 КХц, което го доближава до аналоговия звук. И по никакъв начин не можеш да сравниш работата на няколко карти с по 12 процесора всяка с който и да било Кюбейз,Сонар и разните му там "професионални звукови карти", нали :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пусках ProTools.TDM.6.7+M-Powered.6.8.Adapter.only.PC.Works на Маудио 410 ФиреУире FireWire 410

4-In/10-Out FireWire Mobile Recording Interface.

 

Работи без проблем. Намира се в Аудио Нуз. Тва е колеги.

 

Успех!

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това новото поколение ТДМ на Протуулс вече работи на резолюция 192 КХц, което го доближава до аналоговия звук. И по никакъв начин не можеш да сравниш работата на няколко карти с по 12 процесора всяка с който и да било Кюбейз,Сонар и разните му там "професионални звукови карти", нали ;)

Самплитюд и Секвоя работят със 192 КХц от години. За звукова карта използвам Tascam DM-3200, а вътре има повече от 12 процесора SHARC. И цялото удоволствие е в пъти по-бързо, стабилно и евтино от прехваления Pro(?!)Tools. Нека да си говорим за неща, които познаваме....

А Pyramix и Sadie работят със DSD - и кво?

 

Извинявам се за офтопа, ма не се сдържам при такива изказвания.... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма и да тръгне, и затова такива стандартни съобщения му изписва програмата. Можеш да инсталираш протуулс, но ако нямаш съответстващия хардуер не може да го подкараш,сега мисля че достатъчно ясно му отговарям на конкретния въпрос.
-

 

Ясно значи :) с тая саундкарта не става Занев - значи ако в сайта на м-аудио не е посочена точно тая версия на про тулса като отвориш описанието на точно тая карта няма да стане - ако е посочена ( аз не съм гледал) и пак не става значи лъжат като дърти цигани. :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи трябва да отида в сайта на М-аудио и да видя моя Audiophile с коя версия върви .... само дано понеже съм с две карти в момента - М-аудио и Креатив да не се получава конфликт някакъв . Цеко :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да имаш конфликт м/у двете си карти, и при мен има закачен един Аудиджи 2 ЗС, ползвам го само като миди-контролер. Познавам поне още 2 колеги с подобна на описаната от теб система и нямат конфликт м/у драйверите. Ще ги питам за подробности, но в момента май и двамата са по корабите :dance:

 

[quote Нека да си говорим за неща, които познаваме....

- Така и правим, колега, тук едва ли има хора говорещи глупости, просто споделяме опит :music336: Няма съвършена система. Има просто подобни и такива, които налагат нови стандарти, като Про Туулс е една от тях... Не случайно изкупиха почти всичките си конкуренти :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Black Bird - Май в този форум си единственият, работил с Про Туулс на М-Аудио, няма да е зле да споделиш как работи; и евентуално сравнение с други програми, които ползваш. Ще ми бъде много интересно. :greenangel: Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Работи си нормално! Няма Всти синтове защото е по стара версия.

За аудио си е Ок и на моя комп върви перфект!

А за аудио качеството ...това са други теми и няма смисъл от тях.

Каквото вкараш такова излиза!

Иначе работя изцялот на Кубейс СХ3 и на Енержи Хт и двете закупени. И съм доволен от тях.

Но мисля да минавам на Мак и Протулс в скоро време.

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Те това е истината за нашего брата! Съвсем друго се работи с такава система, дано повече колеги могат да си я позволят :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избрал съм си това http://www.zzounds.com/item--DGDMX003 и това http://www.zzounds.com/item--APLMP266

003_angle-bfb42acaf71f85af59bb9c20cd846aeb.jpg

index_tower20060807-7be68142a60c2cd5706db78b1696a8aa.jpg

само незнам дали тези Имакове http://www.zzounds.com/cat--Apple-Desktop-Computers--3692

ще вършат същата работа като тоя мак ПРО

даже мисле е за тоя комплект http://www.zzounds.com/item--APLMACPROPTLEPAK

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пускал съм демото на Pro Tools M-Powered 7 на следната конфигурация:

 

- M-Audio FireWire Audiophile

- PowerBook G4 Titanium, 550 Mhz, 512 MB RAM, Mac OS X 10.4.7

 

В интерес на истината смятам, че поне за смесване и мастеринг е яка система и има пичовски алгоритми за рендване. Естествено на такава машина не може да се очаква нещо особено, но за по-малки проекти резултатите са добри.

 

 

<офф>

 

Black Bird - В момента съм с iMac G5, 1.8 Ghz, 1 GB RAM и с гореспоменатото M-Audio и мога да споделя, че машината се държи изключително добре с аудиото. Дори на проекти на 24bit/48kHz с накачени един куп Izotope-и онлайн и други идиотщини си ферка като пич.

По принцип Mac Pro е по-добрия варинант, обаче цената си е двойна...пък и на него му трябва отделно монитор(и) :greenangel:

 

</офф>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

За теб е тъпо, но в 70% от студиата по света се ползва предимно "Pro Tools", а над 90% от рекламите са направени на "Pro Tools". Така че аресва ли ти или не никой не те пита. Разбирасе че има недостатъци, но "Pro Tools" е утвърден продукт - 100% "лидер монополист". И трябва да се съобразяваме.

Безплатен "Pro Tools" нямя. Дори да се сдобиеш със софтуера ниамаш никакъв шанс да го подкараш без хардуера.

Имам възможност да работя с "Pro Tools" и един от най-големите плюсове е сигурната и стабилна работа. За съжаление все още немога да се позволя домаше "Pro Tools", а като се замисля с няколко ъпгрейда се отдалечава още повеяе ;) Дано някой ден професионалистите в Българиа да ниамат този проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.