Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Аз пък не мога да до инсталирам дори. Поне 5 версии дръпнах. Да си го пазарува, на който му трябва, и да се оправя някак си. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не отварям нова тема,ще пиша тук,тъй като имам същия проблем и нещата не се промениха,дори след смяна на Фонт.Молбата ми е някой,който ползва Сибелиус 4 и няма проблеми да види в file-preferences-fonts кой фонт използва програмата в момента и да сподели :D

Естествено всякакви други предложения ще са ми от полза :)

Мерси предварително,

 

Поздрави:Лили :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Търся регистрационния номер на sibelius 4. Иначе програмата не работи добре - не може да се запише нотния материал. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

търси из гугъл, но тук не... :P ПИРАТСКИ работи не се предлагат. Е то почти всички сме пирати, ама от тия от Сървайвър :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте,

знае ли някой как мога при набиране на партитура състояща се от няколко инструмента, да сменя арматурата само на един или два инструмента? Ще бъда по-конкретна: набирам партитура в която са включени флейта, обой, кларинет (B строй), фагот, валдхорна (F строй), I и II цигулки, виола, виолончело и контрабас. Творбата е в c moll (с 3 бемола). Тъй като кларинета и валдхорната са в различни строеве, трябва да се транспонират и за да се спази интонацията е необходимо арматурата им да се промени съответно с 1 бемол за кларинета и с 2 бемола за валдхорната. Но ако опитам да сменя арматурата само на едно петолиние, автоматично се сменя арматурата на всички инструменти. Само не ми е ясно защо сибелиус не го прави автоматично :oops: ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:oops:

Търсих го в продължение на 1 час и реших да питам, точно след като пуснах темата го намерих, но не я изтрих, а ще отговоря на въпроса, че ако някой има същия проблем да не се мъчи като мен :coolp: . На лентата с иконите (под менютата) има икона представляваща 3 линии с 2 бемола на тях, като го натисна ми преизчислява автоматично нужните знаци в арматурата за различните инструменти. При повторно натискане връща старите знаци. :ph34r:

Редактирано от Валентинка
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, но сега имам друг проблем. Как се слага различна динамика под всяко едно петолиние и да може да се сменя? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четейки първото изречение в темата, най-напред помислих, че нотираш политонална творба. :girl_witch:

 

Относно втория ти въпрос, виж в менюто Create > Text > Expression. После кликваш под съответната партия и го изписваш. Погледни и менюто Line - от там можеш да слагаш означения за крешендо, педал и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря. За крешендо и декрешендо го знаех, но ми трябваше за p, mp, f и т.н. Отново ти благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

реших да поработя със сибелиус шестица върху една композиция, че звукът на guitar pro ме ограничава (квото и да си говорим, колкото и природно ограничено да ми е мисленето, има още накъде). програмата дълго стоеше в едното кьоше на харда, пуснах я, поразцъках я и й ръгнах папката с 200-те vst-та, дадох rescan и я рестартирах. дъвка ги, дъвка ги героически 15 минути и тъкмо като помислих да пущам тая тема издъхна. ето сега пак я пуснах, ако пак не стане - има лесно, ще си преместя вст-тата някъде другаде колкото да си я пусна. питанката ми е друга - дай боже да я подкарам, всеки път ли като добавя по някое ново вст и ще трябва се мъчи по тоя начин? че чак жал ми става...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ох, хвана ги от втория път. ама сега пак нещо се опъва. доколкото разбирам, sibelius player е саунд модул? като се опитам от миксера да наглася цигулките да свирят с него, "there has been an error loading a sample into sibelius player. please check your installation". пък ми се искаше да го чуя тоя сибелиус плеър как звучи, пфу, пак осрах всичко

 

и още една питанка - едно вст само веднъж ли може да се зареди? значи ако на мен ми трябва да го ползвам на няколко места с няколко бленди пак съм прецакан...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

недей да очакваш някакви чудеса от сибелиуса от към звук, програмата е направена за други приложения, напр. предпечат за ноти. Ако искаш просто да свириш с вст-та - естествено кубейс, нуендо или др. вст хостове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте. Наложи ми се да се заловя с неприятната работа да преписвам ноти на Сибелиус и се натъкнах на един доста неочакван проблем - не мога да премахна временно един инструмент, който в Adagio-то на творбата, която преписвам няма да се използва. Само там не го искам, иначе ми трябва. А не знам как да го махна. За по нагледно - ето screen shot с това, което искам да махна (оградено е в червено).

Трябва ми спешно, по възможност, защото гоня срок...

 

Sibeliushelpme.jpg

 

Благодаря предварително за помощта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.