Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за новото ми кубе.


Recommended Posts

Оказа се, че проблема е другаде и продължава. Явно са свързани двата щепсела. Пак бучи кубето в много интересни ситуации. Като докосна ламарината на компютъра бучи и то така все едно кабела на метал съм опрял. Ако не е пъхнат кабела в кубето не бучи. Сякаш докато от кабела се приема сигнал действа като мощна предавателна антена и по металите на близко раздава безжично сигнал нз и аз много е странно. Пипам буксите на едно аудио регулаторче от компютърната ми аудио система и пак бучи въпреки, че не е вързана на ток и не е пъхнат жака в компютъра (т.е. изцяло е изолирана системата от каквото и да било). :wallbash::)

Много е досаден този проблем и така както сумати проводници и изолатори опират по компютъра нищо чудно много смущенета да идват от където си поискат. Но Ако си доближа пръста до кабела също има смущения как така безжично на половин/един сантиметър се усеща потенциалната разлика не ми е ясно?

Освен това докато държа струните на китарата и пипна ламарината по компютъра ме удря ток ;). След като всичко е занулено защо така се получава?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заобиколил си се с ментета - инсталацията, контактите, някой разклонител, компютъра. Надявам се усилвателят и китарата да не са менте.

Около ментетата бръмчи най-много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братле, я извикай някой ел. техник да ти каже в кой токов кръг си вързан (от ел. инсталацията), че ако сте много маймуни на клона, нищо чудно да се получават такива "странични ефекти".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Хм, съжалявам, ако има друга такава тема за моя проблем, но не намерих. Та, проблема е следния. Не знам точно как да се изразя... когато усиля кубето на повече от 4, започва да пищи. Когато свиря не пищи, обаче в момента, в който струните спрат да вибрират започва един супер гаден... писък, точно писък си е. Имате ли идея от какво е тоя проблем и въобще къде е проблема? Мерси предварително! :lol:

Редактирано от Annonnymоus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно е микрофония. Намали волумето на китарата, гейна, общото усилване, стой далеч от кубето. В една стая не можеш да усилваш безнаказано нивото на усилване - все ще се разпищи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То за нас не ми трябва повече, и без това целта ми не е да разгневя съседите. :lol: Обаче при репетиции примерно, с едни приятели правехме, и там ми трябваше да го усилвам повечко, и пак пищеше. Те свирят в една маза, която е около 2 пъти по-голяма от средно-голяма стая. Тогава реших, че е заради всичките включени електротехники, техните кубета, микрофони и т.н. понеже никак не разбирам от такива техники. Та... няма ли решение тоя проблем? И от какво се получава тая микрофония?

 

А, да, и да добавя, включвал съм си китарата към същото такова кубе на един приятел. Обаче там не пищеше, просто адаптерите бая шумяха, а те по принцип са си шумни, но при слагане на ръката в/у струните шума спираше.

Редактирано от Annonnymоus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, съжалявам, ако има друга такава тема за моя проблем, но не намерих. Та, проблема е следния. Не знам точно как да се изразя... когато усиля кубето на повече от 4, започва да пищи. Когато свиря не пищи, обаче в момента, в който струните спрат да вибрират започва един супер гаден... писък, точно писък си е. Имате ли идея от какво е тоя проблем и въобще къде е проблема? Мерси предварително! :thumbs_up:

И аз имам такъв проблем, но не е микрофония. Като е усилен Гейна също се получава така. Проблема идва от това, че като оставиш струните те сами започват да вибрират, понеже много малко им трябва, за да почне резонанса. Още с махането на ръката ти от струните се получава сила на връщане на струните понеже са опънати и ти леко си ги притиснал с ръката. Когато почнат да вибрират ниското и високото ми си придават трептене, понеже са еднакви тонове макар и с интервал от 2 октави :thumbs_up:. Ре е близка до тях и тя трепти повечко според мен и така. Звука много напомня микрофония, но не мисля, че е правилен термин в този случай. Просто много слабо трептене. Проверява се най-лесно като си сложиш пръста на някоя от дебелите струни 6-тата МИ примерно и ще усетиш как веднага спира да трепти :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.