Jump to content
Българският форум за музиканти

Кого ощетяват пиратите в Интернет?


Recommended Posts

Замислете се обаче в днешно време колко лесно е да се байпасне музикалната компания. Всъщност нещата са доста по-добре за изпълнителите в момента според мен. Направете си проста сметка ако албума ви струва 20 лв и успеете да го продадете на 10 000 души което е постижимо при един качествено направен запис и целенасочена реклама, това са си 200 000 лв. Вярно иска се инвестиция за да стане, но всички които рисуват само в черни краски положението в момента просто не успяват да се приспособят към ситуацията адекватно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И как ще стане това?! При условие, че не съм взпитаван да купувам, а да тегля от интернет.

В момента в Интернет има албуми на Херманс Улф Бенд, но няма на Алегро или Станиоли. Просто ги няма или поне аз не ги намерих.

Едва ли бих отишъл да си купя 44.1/16 CD копие, оргиналдъ.

 

Обаче!!! на концерт отивам, ако ще и билета да е 50 лв. :greenangel:

 

Айде стига сме мислили за музиката като за звукозаписен продукт. Музиката е свирене на живо, директен контакт с публиката. Знаем на какво е способна техниката в наши дни и как се правят "звезди" за няколко седмици. CD записа отдаван е едно "рекламно флаерче".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не говоря за продажби в БГ. В Америка доколкото имам наблюдения и доколкото съм говорил с американци (те дори не знаят за съществуването на торент тракерите и бяха в лек културен шок след като изгледаха 10 филма които не са излезли още по кината и си натеглиха няколко гигабайта мп3-ки :) ) хората си купуват музиката. А и с готин албум арт дори и на родна почва е възможно да се попродаде нещичко, все пак 20 лв не са кои знае какви пари в момента (само като влезна в хранителен магазин знам, че сметката ми почва от 20-30 лв нагоре, бахти едни цирари са 5 лв). Лично аз за яка банда и добре записан и оформен албум бих дал не 20 а 50 лв. друг е въпроса, че на родна сцена бандите с редки изключения ме кефят и то не достатъчно за да си купя албум за съжаление (единствения бг албум който съм си купувал някога е първия албум на Филд и то още на касетка, а всъщност и на Бичето демото :thumbs_up: )

 

Разбира се хубав добре записан албум си иска инвестиция при това никак не малка инвестиция, мисълта ми е, че които има мерак може да намери и начин. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам кого ощетяват, ама загубих поне 3-4 часа в петък опитвайки се да си купя един албум на МР3-ки през нета. Пробвах поне в 6-7 сайта и не ще - само за САЩ бил. Бабината им трЪНкина. То не бяха проксита, чудесии, идиотщини - не щя и това е. Не че пак няма да ги излъжа, ама защо да е тъй? :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ще цитирам поста по-горе, като използвам наличните методи за акцентиране върху части от текст:

 

В Америка доколкото имам наблюдения и доколкото съм говорил с американци (те дори не знаят за съществуването на торент тракерите и бяха в лек културен шок след като изгледаха 10 филма които не са излезли още по кината и си натеглиха няколко гигабайта мп3-ки :) ) хората си купуват музиката.

 

... следите ли ми мисълта ... :thumbs_up:

 

 

Извод: хората са еднакви, разликата идва от законите и още по-важно от прилагането им.Друг е въпроса, че голяма част от родните банди ревеме, че ни теглят албумите без пари, а същевременно сме се навели да ни издава нелегален (разбирай незаконен) лейбъл.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде бях чел,не знам доколко е мЕродавно,че купувайки празен диск в бг всеки дава някаква лепта за регистрираните автори-т.е., в цената му са включени отчисления и за авторите.Говорим за празен диск...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извод: хората са еднакви, разликата идва от законите и още по-важно от прилагането им

 

To т'ва се знае много отдавна. Още навремето, свръхпримерните у родината си германци, идваха тука, напиваха се като свине, караха пияни и се радваха като малки деца, че могат да подкупят ченгето ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде бях чел,не знам доколко е мЕродавно,че купувайки празен диск в бг всеки дава някаква лепта за регистрираните автори-т.е., в цената му са включени отчисления и за авторите.Говорим за празен диск...

 

Mеродавно е и се отнася за всякакви информационни носители - хардове, флашки, CD,DVD и прочие каквото се сетиш, както и записвачките . Нарича се "Свободно ползване с плащане на компенсационно възнаграждение" и не важи единствено за софтуера и архитектурните планове. Естествено не трябва да се прави с цел печалба, а само за лично ползване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и нека не забравяме, че не можеш да си копуваш музика с БГ Кредитна карта от iTunes.

 

Да мрът в кофите ! Не виждам причина да плащам за нещо различно от СД, ДВД или винил. Просто отказвайте да плащате за миризливи МРЗ-та и си купувайте дискове и плочи ! Не е като да няма откъде, а и от Амазония доставят, и то за 3-4 дена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.