Jump to content
Българският форум за музиканти

Някой съвет ?


Recommended Posts

Миксчето е супер! Кой софтуер използва за да направиш всеки инструмент с различна панорама (и как го направи :Р)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няма да се задълбавам в анализи. Нещото което е най проблемно в момента са ниските на китарите които се сбиват с касата.

Наистина като съвет най добре е да се изчетат доста неща по инструментознание и кой инструмет как трябва да звучи и какви корекции да му се правят. Един микс трябва да звучи и без компресори и максимайзери и т.н.

 

:D

Кефи ме как Йелоу Неурофобия с един замах отрече цялата акедемична музикална гилдия и погреба консерваторията. Ами да, защо ще губиш 5 години от живота си да учиш глупости. Слушай жълтия. Той ще ти каже. Тука сега слушаш едни парчета, после правиш едни други, гледаш да звучат като тях и си готов. Какви ти правила, какви ти закони, какви ти децибели... теория на композицията, пък инструментознание, пък звукотехника ... това са абстрактни глупости от историята. Взимаш протулс и всичко става. Тоз компресор на толкоз, онзи на онолкоз. И накрая като не стане - пращаш парчето в щатите да ти го мастерират и готово. Имаш супер парче.

Редактирано от Pif
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

@мегатон - Мерси за съветите, все още работя по барабаните

 

@jrhetf4xb - Общо взето всичко съм правил на миксера в Кюбеис

 

@Pif - Оправих китарите и вече не са толкова ниски, въпреки че избягах малко от звукът който търсех, но явно ще ми се наложи да направя компромис, за сметка на "кънтенето" което се чуваше

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Барабаните звучат ужасно. Адиктив дръмс звучат хиляди нива над ЕЗ. Адиктив има преимущества и то не малко. Можеш да обработваш всеки един инструмент както ти допада, а и най-якото е, че не е нужно да редиш барабаните, защото както сам чуваш тези, които си наредил звучат ужасно изкуствено (дръм машина). В АД можеш да редиш на едро различни бийтове и ако се разтърсиш винаги ще намериш точно такъв какъвто искаш, а и да не е точно същия, то можеш да режеш от различни бийтове и да наслагваш. Моето мнение - сложи малко бас на микса, работи с АД и вкарай вокалите В ПЕСЕНТА, а не ОТГОРЕ (явно всички българи имат този проблем да набутват вокалите над всичко - чуй някаква западна банда как вокалите са В самото парче).

Редактирано от InvisibleKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.