Jump to content
Българският форум за музиканти

Това реално ли е?


Recommended Posts

има ограничен брой музиканти занимаващи се с джаз/съвременна музика, които ги използват понякога. Но първото условие е да притежаваш такъв...ето един пример:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е твърде извратено... Това ме подсеща, че може да се направи яка тема за всякакви извратени и странни инстументи ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ааа съвсем няма нужда от нова тема, така и така си отпочнал тази;

айде сега да ни обясниш кое точно му е извратеното

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен лично ми звучи ужасно, в смисъл че звука не е кой знае какво и освен това е неприятен... и прави определени асоциации :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек какви ли не епитети измисля за да подкрепи щуротиите, които му идват, ей тъй, отведнаж в акъла. Че и асоциации даже! Звукът бил ужасен, странен, извратен... На мен пък ми харесва!

Всеки музикален инструмент, попаднал в ръцете на майстор, е вълшебен. То, иначе, не би и съществувал! В Рим посетих един музей на музикални инструменти. Имаше такива, за които не бях и чувал! А и не съществуват днес. Вероятно с нещо не са били сполучливи. Или други са ги изместили от употреба.

Преди много повече от 100 години Адолф Сакс измайсторява своя уникален музикален инструмент. След това - цяло семейство саксофони: сопранинов, сопранов, алтов, теноров, баритонов, басов и контрабасов. Кой ни по-харесва е въпрос на вкус!

В биг-бендовете се използват предимно алт, тенор и баритон саксофон. Да чуеш сопран-сакс е вече ежедневие. Пак в Рим, чух да свирят разкошно традиционален джаз в оркестър, съставен от баритон-сакс и бас-сакс + тъй наречената ритмична секция. Публиката се забавляваше много. В You Tube може да се чуят и други изпълнения на контрабас-саксофон. Има и оркестър наречен "Супер-сакс". В него участват повечето инструменти от това семейство! В повечето уважаващи се оркестри в съвременната музика има задължително саксофони.

Та като стана дума, да не би звукът на контрафагота, бас-тромбона или кой да е нисък инструмент да не будят асоциации... И какво от това? Ами високите - попаднали в ръцете на аджамия! По-приятно ли е? Контрабасът как звучи? Познавам хора, на които най-голямо удоволствие доставя звученето на ниските инструменти - независимо какви! Модата през годините винаги е била различна. Но различното неозначава непременно смешно. Или виж там как беше по-горе... Колко музикални инструменти сте слушали?

Мисля, че е проява на лош вкус някои от по-горните изказвания. Но е възможно това да означава и обикновено незнание. Което пък не е оправдание. Защото и днес се използват инструменти като "теремин" или "виола да гамба" и няма нищо необикновено в това! Ама това е вече друга тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Страхотно! Кефи.

Препоръчайте какъв алто-сакс да си купя; начинаещ съм - до 400 лв.

Засега съм се спрял на Fortissimo, но приемам и други предложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скачай направо на контрабас сакса :yahoo: Само ще трябва да се бръкнеш с 45000$ ;) Ако са ти множко, има и по-приемлив вариант... Може да си вземеш Tubax, който има същия диапазон, но е по-малък и струва 20000$ :godbless::music336::godbless:

 

Поздрави и успех с избора ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За любителите на "извратени" инструменти - нещо малко като туба, малко като саксофон....дори не знам как се нарича:

 

http://www.youtube.com/watch?v=ajNj5Oc_rlg

Редактирано от Schagerl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не ми прилича на саксофон. По-скоро някаква "извратена", както я наричаме версия на туба. Въпреки, че като го погледна от далече ми прилича на поне 3 инструмента :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето още няколко странни инструменти :

 

1. контрабас валдхорна (изпълнителя не е толкова добър като на предишното видео, или поне не го показва). От личната колекция на световно известния тубист, Роджър Бобо:

 

 

2. Субконтрабас блок-флейта -

 

3. Суб-контрабас флейта, с която Щефан Келер се справя доста добре:

 

4. Контрабас сарузофон, с който не бих казал, че изпълнителя се справя много добре

 

за сравнение: Давид Герие, известен френски тромпетист и валдхорнист, чийто умения на един друг странен инструмент, наречен офиклеид, са доста впечатляващи -

Мисля, че той използва мундщук на валдхорна или нещо подобно. Редактирано от Schagerl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.