Jump to content
Българският форум за музиканти

Поредният не разбрал!


NovemberRaiN

Recommended Posts

Здравейте! Може би ви е писнало от такива като мен, но не знам какво да правя. Та... свиря на китара от 8 месеца и имам 1 класическа "Фактор" и една акустична "Йамаха". Реших да си взема първата електрическа и се спрях на два типа китари: Стратокасер и Лес Поул ( Фендер Стандард Стратокастер, Фендер Фат Стратокастер и Епифон Лес Поул Стандард Плаин Топ. Търсих в чичо Гоогле, но не намерих отговор на въпроса си. Аз съм на 13... наблегнъл съм на Блус като Клаптон, Рок като Лед Цеппелин, Дийп Пърпъл, Еаглес, Гънс Н' Розез, нещо малко по-тежко като Блек Саббат.

Клаптон - Фендер

Джими Пейдж - Лес Поул

Блекмоор - Фендер

Джо Лалш - Лес Поул, Фендер

За Джон Хенлей - Не мога да се сетя =Д

Слаш - Лес Поул

Може би разбирате, че съм изправен пред труден избор... търсих и в Форума, но нямаше нещо, с което да се задоволя =(. Та ще съм ви много благодарен, ако отделите малко време за мен. Благодаря Предварително!!!!!!!!!! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така съм се чудил, докато веднъж един пич на една издънена кухарка не изсвири всички неща, за които съм си мечтал. Оказа се, че инструментът на този мой етап от развитие не е имал никакво значение, стига да е здрав и верен.

В този ред на мисли взимай каквото ти е удобни о те кефи. Има китари със сингъли и хъмбъкери - кеф ти остро, кеф ти мазно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това, за което питаш мога да ти кажа, че Clapton е свирил солидно време и с Gibson, но инструментът няма да го свири, а ти ще го свириш. Реално двете китари са страшно различни и за това, което ти казваш бих търсил среден вариант. Някоя китара с хъмбъкъри, на която адапторите могат да се разделят, проблем остава само какво дърво би свършило същата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз бях гледал един Ибанез, ама дървото май беше липа =(. Ти можеш ли да ми предложиш ? :)

 

 

 

 

П.С Опа излъгах!! Ибанеза беше САС36ФМ, махагоново тяло.

Редактирано от NovemberRaiN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А СГ не може ли да свърши тази работа ? Спред мен и за блус,и за рок става,а за метъл не мисля , че трябва да доказваме нещо ;Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страт и Лес Пол са две абсолютно различни китари, както като звук, така и като материали и конструкция. Моето мнение е, че това са двете крайности при китарите и всичко останало е смеска между тези два модела. Пробвай и двете в някой магазин и виж кое ще ти легне повече в ръцете. Дебела тояга като лес пол не е за ръцете на всеки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен има едно правило и то е, че с всяка китара се свиква (с което съвсем не искам да кажа да си вземеш първата срещната). Аз лично бих си взел Страт (най-малкото защото е по-красив :) )

Най-добре просто да ходиш и един ден да пробваш супер много китари и както се казва някоя "ще ти заспи в ръцете".

Успех в избора :crying:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Телекастърът също е прекрасна китара и ще ти свърши чудесна работа, ако свириш рок енд рол, блус и по-лекичък хард рок, но ако смяташ да кибичиш и метъл, и по-сериозен хард рок не съм сигурен дали това ще е перфектната китара. А Страт и Лес Пол са две съвсем различни китари - просто отиваш в някой магазин, пробваш двете и решаваш. Аз така направих и не съжалявам.

Успех в купуването на китарата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Много благодаря!! Ама Епифон в БГ.. =Д. Скоро ще ходя във Варна и ще пробвам Фендерите в оня магазин, ама Епи... :)

 

 

 

 

П.С. Вярно ли е, че Стандард Страт (мексико) ССС > Стандард Фат Страт ? Четах в нета, че Хамбъкерите на Фендер не ставали... Та какво мислите ?

Редактирано от MDFk
магазина с който имаме договорка да не го споменаваме вече ;)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, Епифон наистина не знам къде може да се намери в България, но много хора от форума хвалеха китарите Vintage, които правят много сполучливи копия на Лес Пол. Може би трябва да пробваш и тях. :) Ето демонстрацийки : http://www.youtube.com/watch?v=LdlnGI0W0gk и http://www.youtube.com/watch?v=HMQH8s6L72s...feature=related. Няма лошо да пробваш и тях. :)

Редактирано от ianev_94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има нещо което не схващам, казваш че свириш на китара от 8 месеца а си се засилил да си купиш китара за 1000 лв. Имам някво смътно подозрение, че не би направил разлика межу китара за 300 лв и китара за 1300 лв. Но парите са си твой. Моят съвет е това. Отиваш в някой магазин , там ти показват някви китари почваш ги една по една и която ти приялга на пипане, на звук и на форма нея взимаш, без да робуваш на ненужни предрасъдаци от типа на марка, модел и цена в днешно време високата цена не е гаранция за качество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.