Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаещ...


nikoss1161

Recommended Posts

Според мен и самоукият може да стане добър китарист. Човек може и без уроци, ако е достатъчно упорит. Ако Дийп Пърпъл ти е любимата банда, както всъщност казваш, хвани и почни да им учиш парчетата едно по едно. Има какво да се научи от Ричи Блекмор. Това много ще ти развие техниката. Що се отнася до класическата музика, тя също много ще те развие, но щом не ти харесва, няма смисъл да я свириш.

Познавам наистина много добри китаристи, които не са ходили на уроци никога през живота си, но знаят какво да правят като се упражняват у дома.

:D:greenangel: Здравей!! ...пробвай със техниките на Ингви Малмстиин!! има уроци...и класика и рок!!и...мнооого други пинизи!!...ако ти влезе в сърцето,почвай го!! и никога не съжалявай!!...поздрави от Видин."Росен-Кокала".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не знам само защо го мятате на Петручи и Малмстийн, при положение, че не сврият най-лесните неща на света и техниките им също не са най-лесните (за правилно сиврене).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И до къде ще стигнеш, ако не се напънеш до избочване..... Push The Limits....

 

Пък Малмстиин е ритмично повече от банален.

 

Напъвай докато не изпръщиш, и постоянно упражнения... теория и така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Пич аз свиря от 40 години не съм много добър но съм стигнал до следното заключение: Може да знаеш едно парче но да те кефи като го свириш.Което не значи ,да не се развиваш ,защото китарата е магия и всички ние които свирим сме омагьосани.Свирене му е майката.Не ми се разправя заради това свирене колко бой съм изял.Сега си пускам някое радио и джаскам с парчетата ,които пускат.Доставя ми страшно удоволствие.Според мен това също е начин да се учи човек и то от най- големите.Никога не съм ходил на учител , и не знам една нота на китарата.Но с упражнения мога да изсвиря почти всичко което чуя. За да се научиш да свириш ти трябват: верен слух, добър инструмент (лошият инструмент може да спре развитието ти даже да те откаже) ,много труд и учител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добър учител от собственото ти наблюдателно и (само)аналитично поведение - няма.

Никой не може да ти мести пръстите по китарта, както и има десетки и десетки техники за звукоизвличане на който и да е инструмент.

 

За слуха и хубавия инструмент, неизбежно съм съгласен. Добър слух и подходящ инструмент са необходиото и достатъчно условия, за да се научиш да свириш това, което ти харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност можеш да се научиш да свириш и сам, но ако има кой да ти покаже и да те запознае поне от части с теорията ще е много по лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Със сигурност можеш да се научиш да свириш и сам, но ако има кой да ти покаже и да те запознае поне от части с теорията ще е много по лесно.

Много от нас избират трудният начин : Оти да ми е лесно ,като мое да мие трудно :) .74 та година нашите ми донасят от Полша една китара някакъв лиценз на Лес Пол .Такава цепеница не сте виждали уверявам ви.Иначе фасон супер.Но когато 86та година ми се наложи да просвирвам тонове усилватели и тон колони с един японски стратокастър в бачкането ,си помислих - Докато хората са свирили ,аз съм цепил дърва.Сега обаче в сравнение с китарата която имам .Тоя Фендер ми се види страшна тупалка.Та мисълта ми е ,че когато си избираме инструмент не само ние го избираме ,и той избира нас.Инак нещата някак си не се получават.Винаги има малка празнина ,която може да запълни точно тази китара.Която аз съм си избрал ,а защо не и тя мен.

Редактирано от дедо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.