Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаещ...


nikoss1161

Recommended Posts

Здравейте,

Преди около 5 години ходих на уроци на китара и там ме караха да свиря класическа музика, кето ме отказа от китарата...От около месец реших отново да почна. Отделям около 3-4 часа на ден. За сега знам 5 песни, тоест само акордите и на едната солото. Как да си подобря техниката, с какви упражнения и какви песни ще са ми по-лесни, като за начало?

 

Поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами свири каквото искаш :) Ако свириш неща които не те кефят няма да имаш напредък. Свири си песнички на които се кефиш и прави някои упражнения. В нета пълно с упражнения питай Гуугъл...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не е вярно. Аз се научих на точен алтернейт пикинг с Джингъл белс.

 

Моето мнение е да ходиш на уроци - там свири класическите неща, а вкъщи джангърица (или каквото слушаш). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, интересно е какво свириш сега.

 

Сподели как класическата музика те отказа :)

 

Защото според мен те е отказал соц. подходът на даскала ти примерно :)

Редактирано от InsArtTure
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При даскала ми свирих 7 години и то не само на китара.Свирил съм и на синтезатор. Беше ми много приятно винаги, когато се срещах с него и с нетърпение чаках следващия път. По принцип не харесвам класическа музика (разбира се с някои изключения). Харесвам рок от рода на Scorpions, Purple, AC/DC...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходи на уроци, като можеш да си намериш учител, който да те учи на това, което ти харесва. Не е задължително като ходиш на уроци там да свириш класическа музика. И както колегата спомена по-горе в нета има уроци всякакви. Като за начало разгледай http://justinguitar.com/ Има уроци за всякакви нива. Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не е вярно. Аз се научих на точен алтернейт пикинг с Джингъл белс.

 

Моето мнение е да ходиш на уроци - там свири класическите неща, а вкъщи джангърица (или каквото слушаш). ;)

 

Дрън, дрън. Човека ти обяснява, че не му се свири класика, не четеш ли? Колкото до автора на темата - не си намерил много подходящо място да питаш тези неща. Тук колкото хора ти препоръчат нещо, толкова различни съвети ще получиш, но най-важното е, че всеки е доста по-компетентен от другия. Форумът не е същия от доста време. Успех с напредването :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свири това което ти се свири. Свири много и по възможност с учител. Друг начин няма. Свирене му е намярата ;) Просто трябва това, което свириш да ти харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах учител по класическа китара, който ме мотивираше да свиря класика по хитър начин - Почти на всеки урок ми пееше(макар и фалшиво) и свиреше с пръсти някакво популярно рок парче, Битълс, Стоунс, Цепелин, Пинк Флойд и др. и ме питаше: "Харесва ли, ти това парче? - Ако ти харесва, за да го изсвириш трябва да овладееш класическата постановка, свирейки класически пиеси". Затова, цял живот ще съм му благодарен! ;)

П.П. Но, всеки сам си решава! :)

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен и самоукият може да стане добър китарист. Човек може и без уроци, ако е достатъчно упорит. Ако Дийп Пърпъл ти е любимата банда, както всъщност казваш, хвани и почни да им учиш парчетата едно по едно. Има какво да се научи от Ричи Блекмор. Това много ще ти развие техниката. Що се отнася до класическата музика, тя също много ще те развие, но щом не ти харесва, няма смисъл да я свириш.

Познавам наистина много добри китаристи, които не са ходили на уроци никога през живота си, но знаят какво да правят като се упражняват у дома.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Въпроса е, че ако грешиш някъде (в техинка, постановка и пр.) няма кой да ти го покаже, а от учител-педагог се очаква точно това.

Без уроци - по-скоро като хоби и занимание за лично удоволствие. С уроци се усвоява по-бързо материала и съответно се напредва повече (изключения винаги може да има и в едната, и в другата посока). Никой не казва, че като се ходи на уроци трябва да свирим на сцена, иначе няма смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За уроци не знам (аз самият никога не съм се ползвал от услугите на преподаватели по музика :rocker: ), но теорийка задължително ще ти трябва. Съветвам те да си намериш някаква книжка или във форума примерно да разгледаш (не е като да няма).

@Janick_Gers Ако е много начинаещ пичът, неуместно е да се хвърля направо на Блекмор. Ще му дойде твърде тежко и според мен по-скоро ще го откаже, отколкото да го мотивира :) Да учи първо основни неща, пък като задобрее, да пробва и с инструментали на Блекмор...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За теорията съм съгласен. но нали казва. че е свирил на синт значи вероятно е музикално "грамотен".Свири класичеки работи докъто придобиеш техника и после Thunder нанаананана Thunder нанаананана Thun.....

Редактирано от nerven_hamster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.