Jump to content
Българският форум за музиканти

колко пари струва издаване на албум?


Recommended Posts

отговорил ми е за което му благодаря- съжалявам че постинга ми е писан докато той му е отговарял затова така се е получило !Интересно защо повечето хора по форумите нямат какво съществено да кажат по някоя тема и си търсят повод за заяждане- във всички форуми има такива екземпляри!А относно сметката- въпросът ми беше без рекламата и клиповете - така че отговорът ме устройва ! Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси майката!!!!Единици са хората в БГ които могат да изкарат подобни пари от издаването на албума си (да си ги върнат ми е мисълта).Дори и да имах възможността за какво ми е да издавам албум тук???Освен ей така да си го сложа при останалата колекция от ЦД-та и да викам "Вижте тука има и мой диск..."

 

 

Това беше едно моментно разсъждение.................... :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за сведение само ще кажа- незнам дали е вярно но уж запознати ми споменаха ,че последния клип на КАРИЗМА -само клипа - струвал 22 000 евро- но спонсора ги дава - така че..........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

//оффтопик

Да бе, ясно бе майн фройнд, ясно е че е така.

 

Ама все пак вземи предвид и мястото и обстановката. Все пак това е форум/писана реч един вид. Не всеки има времето, пък и вероятно стила да се изрази по по-мек начин, затова малко грубо седят някои мнения, макар че вероятно, хората съвсем не са го имали за цел. Все пак има професия писатели (освен че е необходима и дарба) дето има една дума - 'ляба си изкарват с това, а пък на нас не ни е работа, нали?

 

Ама и ти веднага се зачекваш и твоя начин на изразяване хич не е любезен. Все пак ти си питащия, ти искаш да научиш нещо. "Колко струва издаване на албум от музикална компания?". Епа напиши какво точно питаш - това искаха да изяснят хората отдолу. И не не е ясно само от "колко струва".

Долна и горна граница няма - може с 1'000 може и с 1'000'000. Може в БГ да го записваш, може и в чужбинско, а пък тук само да печаташ и реклама да върви...

 

Ясно, че може да пишеш може и да не пишеш - както на тебе ти е все тая, така и на форума му е все тая :)

Но форумите все пак си съществуват и идеята е да си помагаме, а щом ще си помагаме - трябва малко с по-любезно отношение, а не от главата за краката (или обратното беше :) де'а оше едно кафе трябва...). Нито се опитвам да те поучавам, нито ми е работа, ше речеш, ама не ми е и цел да го правя - просто се опитвам да подпомогна разбирането в малко по-висока степен на това аджеба какво е отношението на и към "новите" във всеки един форум (не само този, а и всички други с изключение на тези с юзерска база от 100'000 нагоре)

А то е ясно, че работата сам трябва да си я свършиш, да не очакваш някой вместо теб да я свърши...

айде със здраве ;) и дано ти бъде от помощ форума, ако не за издаването на албум, то за нещо друго - има много знаещи и ценни хора тук, от които може да се научи много в различни области :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как да ти отговорят хората, като не си задал нищо конкретно, а само общи приказки. Да си казал с живи барабани ли го искаш, какъв стил, колко песни, група или солов албум, колко живи инструмента ще има (ако е компютърна музика) и какви, кой ще ти пише песните - твои ли са или ще търсиш авторски от други хора, кавъри ли или не? Как да ти кажат хората? Пък и отговор ти беше даден - 44 000 лв. Тази сума е пресилена, може би, но може и да е реална. Зависи къде ще се направи албума, студио, екип.

Ето ти материал за мислене. Като намериш - отговор пиши, а ако искаш да си ходиш - моля, прав ти път и съжалявам че се видяхме...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мисля че въпроса ми не е точно зададен- очаквах отговори от типа на -" да аз съм записвал с еди- коя копания и струваше толкова и толкова"- а не общи приказки - то на мене ми е ясно че цените варират- просто очаквах отговори от хора които са го правили да споделят опита си - и то конкретно- аз така обикновено правя по форумите- като има въпрос отговарям конкретно от моя личен опит по проблема не пиша само за да напиша нещо и да си запълвам времето - затова се дразня от плоски коментари- и това че един е написал добре - с това изчерпва ли се темата ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ето ти тогава отговор от личен опит.

Да аз съм записвал няколко албума с различни компании. С Едита - 1, с Витоша ентертеймънт - 2, Със Съни мюзик - 4, със Орфей мюзик - 4, Джокер медия - 2, Ара - вече не помня. Цените бяха съвсем различни от 3 000 лв. до 15 000 евро

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки е наясно с пазара в БГ... :)

Не. Просто в България всеки си мисли, че е наясно със всичко.

Темата е озаглавена "издаване на албум" , а не "запис", така, че ще говоря по ТЕМАТА, а не по различните неща, за които спорите. Вече ти казаха -

1 - безплатно, ако имаш продуцент, но ти явно нямаш, затова

2 - при средна цена 10 лв на час. При средно 10 часа за запис на парче и средно 10 парчета в албум -средно 1000 лв.

 

Ако им дадеш да ти го мастерират, премастерират, опикаят и т.н (на тези в студиото) ще те цакат с по още 100 - 300 лв на парче . Ако си го направиш сам обаче или дадеш на някой познат да ти го направи - или без пари или цената = N*K ,където N e броя на парчетата, а К - цената на едно шише Карнобатска Гроздова.

 

*забележка: ако записваш в стил Dream Theater и парчетата ти са по 18 мин. Ако държиш да ти направят записа в студиото на Кукления Театър на ул. Гурко, което взима 22 $ на час. Ако там ти го мастерират и накрая ако си много глупав сумата може да ти излезе 10-тина пъти по-висока, ако не и 20.

Ако си умен обаче можеш да я смъкнеш да не казвам на половина (500 лв. ), но за едно 7-800...

 

П.П. Сори, не видях, че има и втора страница, но няма да си трия мнението, за което пак се извинявам. Успех.

Редактирано от NitroBGA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неее не растат по дърветата.Обикновено искат да идеш при тях с готов продукт,т.е. записани и мастерирани готови за издаване парчета,което значи че ти трябва да финансираш сам записите им и така кръгът се затваря....

 

P.S. освен ако не си кандидат-чалгаджийка,която няма нищо против да лапне няколко продуцентски пишки в името на изкуството - тогава може да ти излезе и без пари :):) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.