Jump to content
Българският форум за музиканти

шум при запискп през Audigy


noflip

Recommended Posts

здравейте.

използвам kX project драйверите за emu10k1 и emu10k2 базирани карти (Creative SB Live/Audigy сериите, както и някои от EMU картите). до скоро бях с много стар Siund Blaster 5.1, който е основно за игри и мултимедия, няма свой asio драйвер. поради отвратителния съпорт на Creative без да исках попаднах на въпросните руски драйвери и се преродих - картата ми се превърна в звукозаписно студио, защото kx използва директно dsp-то на картата и следнователно позволява да се изключат всички излишни i/o и да се настрои нужната...хах настройка на дсп-то. следователно - много ниска латенция (kx имат собствен asio драйвер, който се справя с пъти по-добре от asio4all).

тези дни едни причтелче ми донесе Audigy 4 от германия и аз се зарадвах много защото реших, че с по-мощната карта ще дръпна латенцията още по-надолу. със саунд бластера стигах до 4ms в едната посока, (значи 8ms реална латенция) и бях сравнително доволен за карта, която няма ASIO драйвери,, писани за нея. проблемите на audigy-то дойдоха от 2 страни - латенцията не падна и грам по-ниско от тази, която изкарвах с къде по-слабия SB. това ми се стори малко странно имайки в предвид, че audigy е карта, пригодена за работа с asio драйвери. някъде четох, че латенцията стигала до 2мс с оригиналните драйвери (които не съм пробвал още - с win 7 съм), плюс това тук присъства и по-мощния чип (emu10k2.5 срещу emu10k1 при SB-to).

втория проблем е основния - когато и да изкарвам някакъв звук през Line in входа на картата винаги присъства един тих, но неприятен шум, който освен всичко се записва заедно с китарата. това при Sound Blaster-а в никакъв случай го нямаше. сложих noise gate, но не помогна, зашото шума изчезва само когато няма сигнал идващ от китарата. при свирене пак присъства. забравих да спомена, че asio-то на kx работи само на 48000Hz и когато сменяма межди 16бита и 24бита шума вече си се превръща в white noise през който едва се чува китарата, така че съм елиминирал идеята да записвам 24 битов звук. когато през миксера на драйверите вдигна gain-а на line in входа с едиа или 2 единици шума изчезва в Idle mode, но засвря ли или сложа ли дисторжън (през guitar rig или amplitube) пак се появява.

въпроса ми е някой имал ли е подобен проблем с Audigy картите (с каквито и да е драйвери) при запис или въобще при лайн ин входа на картата и възможно ли е това да се причинява от вентилатора на видео картата, който е сравнително близо до аудио картата (саунд бластера беше на същия pci slot и такова нещо нямаше)

от цялата работа ме е яд, че си купих по-добра карта, която хем не ми спести латенцията, хем оцвети непроятно звука, хем не ми дава да ползвам 24 бита. това не е на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.