Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Rga8


Delyan

Recommended Posts

Тамън принлючих със сетъпването на китарката след като смених оригиналните адаптори с комплект Seymour Duncan Blackouts 8. Драснах едно кратко видео като изполвах микрофона на камерката. Звукът не е перфектен, но мисля, че върши работа и се надявам ако някой се интересува да му бъде от полза.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Честито! Надявам се скоро да запишеш нещо по-"дзверско",за да и се порадваме на гласеца и ние,а до тогава ако може да направиш една кратка презентация на китарката ще е много полезно!Приятен "пилинг"!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси :band2:

 

@euphoriaburn - Все още не съм сменял струни, но като му дойде времето най-вероятно ще е комплект за седемструнна и отделно осма.

 

@рахата - Ще напиша накратко личните ми впечатления от китарката, пък ако някой го интересува нещо специфично да си казва. :)

 

Най-големият плюс за мен е цената спрямо останалите осемструнни, които се предлагат. Грифът за мен е удобен като за размерите си, все пак е трудно да се сравнява с гриф на каквато и да било шесструнна китара и ще е нужно малко време за свикване и опознаване. Не е неудобно тежка. Сглобката е прилична, нищо пречещо при свирене няма в нея. Чисто акустично не звучи нещо особено, но най-вероятно масово ще се ползва с активни адаптори и това може би не е чак такъв проблем. Има две неща, които не ми допаднаха:

- Стъдовете са направени предполагам от някакъв не особено твърд материал, защото при нагласянето на екшъна чрез въртенето им по тях остават макар и малки следи.

- Най-големият недостатък на китарата са адапторите - LZ8 (осемструнен вариант на LZ3). За мен те нямаха абсолютно нищо положително - ужасно много ниски съчетано с със супер странни "фъз" високи, които са постоянни в целия диапазон и покъртилна липса на динамика. EQ контрола при изрязвяне на средите вдигаше още повече нискте и високите. Хубавото е (в крайна сметка май се оказва, че има такова при тези адаптори :) ), че размера на LZ8 съвпада напълно с размера на активните адаптори предлагани от EMG и Seymour Duncan. EQ контрола мисля, че не може да се запази при смяна на адапторите с работещи на 9V (вместо на 3V като сток адапторите), защото доколкото се поинтересувах използвания чип за EQ-то работи максимално на 8V. Аз лично сложих EMG PA2 на мястото на EQ контрола.

Бриджът е еднакъв с този на RG2228. Използваният потенциометър е същия като тези, които идват в комплект с Seymour Duncan Blackouts. След смяната на адапторите положението за мен става доста по-различно - дооооста по-добър звук спрямо LZ8.

Blackouts са най-подходящи за high gain според мен, но ето все пак и един съвсем кратък и примерен семпъл за чист звук - <<RGA8 clean>>.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.