Jump to content
Българският форум за музиканти

Alesis Io/2


Samity

Recommended Posts

Здравейте!

След доста четене реших да и аз да си взема Alesis Io/2 обаче и аз се сблъсках с този проблем! По мои наблюдения този интерфейс явно "нехаресва" някои програми и сега ще ви дам пример. Когато го получих първата ми работа беше да запиша няколко акорда, та пуснах си Reapera добавих няколко VST плугина зашисах. So far so good, обаче реших, че ще пробвам Amplitube и за мое огромно разочарование на всеки 10тина секудни започва да шуми за по 2-3 секунди и спира. Шуменето си е циклично и просто на всеки 10 сек почва да пръшти. Пробвах Guitar Rig 3 и 4 и нямам пробелми с тях, но например при preavy ReValver Mk III има съшият проблем като при Amplitube! Дрвайверите на интерфейса са качени точно по описание, сложих и ASIO и работя на Window Xp . До колкото могa да преценя проблемът е в Alesis. Ако някой има други предложения, моля да сподели!

Струва ми се, че за тези пари не си струва да си купиш нещо, което работи само с каквото му е "кеф"! :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 60
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

За да не отварям нова тема,реших да пиша тук.Oт скоро съм с Io2 express,имам и Е-дръмс Алесис ДМ10,опитвам се да записвам барабаните,но когато направя запис,излиза малко по бързо от колкото е всъщност,пробрах с различни програми (сонар,микс пад и дори саунд фордж...)ама ядец,всеки път едно и също.някакви идеи?????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

провери си честотите на семплиране - дали са еднакви по целия тракт запис-възпроизвеждане. Ако си записвал на 44.1 КХц, а слушаш на 48 КХц ефекта ще е точно такъв, какъвто го описваш. А и ще звучи малко по-високо - но при барабани надали се чува толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,наистина барабаните звучат леко "високо" Обаче се га следва дежурния ламерски въпрос.Къде да проверя тези неща.Сега използвам основно Саунд фордж за запис,и прослушвам на Уинамп ?!Предварително благодаря,колега :cheers2:

поздрави

Дидо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да спазя "добрия" тон в българските форуми - започвам отговора с въпрос :)

С каква операционна система си? Уиндоуз, то е ясно, но кой? ХР, 7/32 или 7/64? С какво възпроизвеждаш - през Алесиса или през вградена карта? При Седмицата - десен клик в/у говорителчето в трея до часовника ->устройства за възпроизвеждане -> свойства (на устройството по подразбиране) -> разширени -> задаваш формат по подразбиране (16 или 24 бита, 44100 Хц)

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина подходих ламерски,за което се извинявам :)

ОС ми е Уиндоус ХР Сървис Пак 3,възпроизвеждам през аудио интерфейс Алесис ИО 2 експрес(задал съм му да е основен източник на възпроизвеждане),като сигнала от модула"влиза" в карта и оттам чрез УСБ в лаптопа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж настройките на драйвера на самия Алесис. Аз съм позабравил малко ХР-то, но потърси, откъде му се задава sampling frequency на аудиосвойствата. Другия вариант е да си инсталираш един TeamViewer и да ми чукнеш на скайпа - presly

Успех!

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, докато преслушваш/прослушваш през уин амп , затвори програмата , с която записваш!Или си прослушвай само с нея.И проблема ще ти се реши :)Много често, когато две програми споделят едни и същи портове и драйвъри, се случва именно това.Дори и да са под една и съща семплираща честота!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Независимо с коя програма прослушвам,"дефекта"си е налице.Записвам с Саунд Фордж.Сейвам,затварям програмата,стартирам Уинамп да прослушам записаното и....пак същото

Дори когато запиша трак-а,и го прослушам със самата програма,отново е леко "забързан"...пълна каша :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Незнам дали е важно,но нямам драйвери за аудио интерфейса(Алесис I02 Експрес),имам само диск с Кубейс 4 лайт,но нямам СД-ром на лаптопа,и няма как да го инсталирам...незнам,кашата е покъртителна :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а защо не разцъкаш уинампа да видиш как точно плейва? И защо се налага да го слушаш там? НЕ мисля че има проблем в картата.

 

п.п. сега видях че пишеш че нямаш сд на лаптопа. А всъщност инсталирал ли си оригинален драйвер? ако не - на сайта на алесис би трябвало да има.

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът не е в плеъра,защото независимо от плеъра с който прослушвам записа,резултатът е един и същ.Да,на сайта на Алесис има драйвери,но трябва регистрация,но незнайно защо не мога да си направя такава,просто стигам до някъде и до там :wallbash: :wallbash: :wallbash: Днес копирах информацията от диска който дойде с карата,на флашка,но диска съдържа само Кубейс Лайт и нищо друго :wallbash: Пропуснах да уточня как точно се опитвам да правя запис ....Та,ползвам следната схема:Качвам дръмлес трак на Сони РSP,който съм вързал към Модул-а на барабаните,през AUX IN.Оттам пускам трака,като същевременно и "свиря" барабаните.Модула е свързан към картата посредством два моно-кабела излизащи от MAIN OUT на модула и влизащи във двата GUITAR входа на карата,а от картата чрез USB влизат в лаптопа.Засега това е схемата,и не мога да ползвам Миди входовете/изходите,поради липса на достатъчно познания :whistle:,програми и мощ от лаптопа .В общи линии това е.Приемам всякакви идеии.Предварително благодаря!!!

Поздрави

Дидо

 

П.П: Дали проблемът не е в модула на барабаните???Т.е.да трябва да не се настроят честотите на семплиране или нещо подобно????Но никъде в мениуто на модула не видях опция за корекции на честота на семплиране?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oткрих и реших проблема :girl_cray2: както винаги е бил точно пред очите ми :wallbash: :wallbash: :wallbash: ... както и да е .... благодаря на всички колеги които се опитаха да помогнат,както и на колегата Пресли,който оттдели доста от времето си в опит да реши въпроса :recourse:

Още веднъж,Благодарности !!!

 

Поздрави

Дидо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами бях превклучил картата на "стерео" вместо на "моно"...но явно не е решение това,защото сега ползвам стария изпитан Куул Едит и отново се появи същия проблем :wallbash: и все повече започвам да се съмнявам в дръм модула...но никъде в manual-a не видях нещо което да ми подскаже как да си разреша проблема (а е 60 страници !!!) :wacko:

Редактирано от EX-FLAMES
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.