Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся безмилостна критика!


yotzzo

Recommended Posts

Не съм пял отдавна и ми се допя. Аз си чувам част от кусурите, но съм убеден, че вие ще чуете много повече. ;)

Записах кратко нещо, за да не досаждам. Изобщо не се имам за певец, няма да се сдухам от унищожителната критика - не ме щадете! А за акомпанимента да не съм чул коментари! :nono: Мързеше ме да го направя както трябва от неистовото желание да пея! :greenangel:

 

http://www.4shared.com/file/238263490/4185...ove_You_so.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах, искаш унищожителна критика или обективна критика, пък ако трябва унищожителна :greenangel:

 

Вариант първи: ужасно е... всичко АААААААА... (това не е сериозно, естествено) :nono:;):greenangel:

 

Вариант втори: има доста фалшиви места, но нищо катастрофално според мен :) Много ми допада тембърът ти... мисля, че е много подходящ за такъв тип музика. Не знам колко време си се занимавал, но с достатъчно работа ще станеш много добър. Струва ми се, че можеш да извлечеш още енергия от гласа си... Сега звучи леко вяло

 

Поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Добрее, добре! :greenangel: Благодаря за вниманието! ;) Но това го чувам, знам и имам обяснение. Искам да чуя неща, които ми се изплъзват. По-натам ако започна да влизам във форма ще пусна още. А колко време съм се занимавал... по-скоро колко време не съм. А и винаги пеенето ми е било второ и третостепенно занимание при музиката. :nono:

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:happy: радвам се, че повечко "непевци"почнаха да се включват :)

пускам пак парчето и започвам

предполагам и сам чуваш проблемите с интонирането...

подкрепям напълно за тембъра, много приятен

много ме кефи, че не пееш носово на английски :cheers2:

по произношението може да се работи, но това после

това, което не ми хареса, но не мога да определя дали е от имитация на конкретен изпълнител или така пееш е, че на места (припева shaddows, I) "приплъзваш" до тона...

има певци, които го използват като ефект, пак казвам на мен лично не ми харесва :)

 

върху интонирането работим комплексно :слух, опора, постановка, произношение(да ИМА значение :greenball: )

не знам как работиш ти, така че давам съвет, не се сърди, ако вече си го направил, но не се е получило

изсвири си мелодията с китарата. много хора слушайки една мелодия запомнят начален и краен тон и посока, но това не винаги е достатъчно, дори и да можеш много добре да пееш по слух(т.е. да "хармонизираш" по тема без да излизаш от тоналност)

ако китарата ти е първи инструмент, може би ще ти е по-лесно така отколкото от запис на певец...в повечето случаи си много близко до тона, така че според мен е по-скоро несигурност в самата мелодия.друго, което ще ти помогне е опряното пеене и фокусирането на тона

Когато един певец трябва да изпее нещо той/тя "чува" тона в главата си и инстинктивно прави корекции по инструмента и неговото EQ: в опората, в положението на ларинкса, на небцето, на езика, челюстта и т.н. за да получи точно този тон с необходимия тембър.

Примерно нека да пробваме с началото And I love you so. I не ти е чисто, от там и на love си нисък. Методът, който ще използваме за работа се нарича "скрита усмивка".

След като си изсвириш фразата и забележиш кои са точните тонове ще направим следното упражнение.

Застани пред огледалото и се усмихни.Обърни внимание на разположнието на езика и небцето си.Езикът е спокоен, без напрежение, долу. Небцето е високо. Усещаш, че в устата си имаш "пространство".тази постановка е необходима за добър резонанс и спомага за правилното интониране.Сега както си се усмихнал запази усещането за "усмивка", но си промени физиономията към всекидневно изражение и изпей фразата.

 

Ако върши работа и искаш още, обади се :)

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :headbang: А, така! Това исках да чуя. Колко ще имам време да работя - ще си покаже. Засега щадя хората около мен. Не бях пял сума време и сега ми се припя нещо. Ама да се бях поразпял преди да го запиша щеше да е по-добре. :cheers2: Благодаря за методическите указания ще пробвам. :) На shaaaadows е нарочно, въпроса е, че не си личи. :cheers2: Точните тонове ги знам, което е лошото, липсва ми опора в диафрагмата, отпуснал съм се като дроб и за това интонирам зле. Кажи и за произношението, не е маловажно. Благодаря за вниманието! :)

П.П. Не знам какво ми харесвате на тембъра, аз не го харесвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахах да живеят музите :icon_shithappens: я ти по-добре сподели какво харесваш и какво не в тембъра и пеенето си?интересно ми е според теб кои са силните и слабите ти страни?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боби, а бе ти си имал много хубав тембър на гласа! И височини освен това! :icon_shithappens:

 

Виж, аз методически и технически съвети за пеене не мога да ти дам, но ми се ще все пак да ти кажа, че ако се отпуснеш още повече да пееш и си наложиш някакъв стриктен самоконтрол над колебливите тонове, ще постигнеш много добър резултат. Ти си достатъчно добър слухар и чуваш къде е неправилен тонът, за да го овладееш и да го заковеш!!

 

Отпусни се да пееш! ПЕЙ НА ВОЛЯ! И същевременно си бъди сам коректив!

 

:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и аз да се включа барабар Петко с мъжете и една женичка :)

Всички тези неща за природата и музикалността ти са истина недей да се праиш :)

Вярно е че не си от 1-3те %(аз още не съм ги срещал тия) които разцепват мрака на прима виста примерно но и си над средното ниво.

ОБАЧЕ-не познаваш добре механиката на пеенето представата за първия тон кое каде, опори мопори...

От друга страна нямаш основен проблем при мъжете - по-високо - по висок ларинкс и стиснато гърло което ти спестява някой и друг месец(година) работа.

В първата част фаталния момент е people ask me how. How е част от цялата фраза ти си го изпял отделно без опора и си го "загребал" а отивайки на широка гласна като А се иска още по добър контрол.Чух как го изпял Елвис има въздх и обем, но е същата фраза и същата опора. При Don Mclean е малко по-различен подхода, но пак запазва готовността и не търси на ново звука. За втората част е обяснимо положението-Липса на добър контрол на въздуха от там и всички понижавания, които най-явно си личат в атаката на тона. Добрата новина е, че пеейки доста ми-та на първа октава запазваш прилична позиция на гърлото, което както споменахме спестява доста мъки.

Мой съвет е да работиш в центъра си и да поставиш основите.Там можеш да се упражняваш контрол без ва се мориш нагоре.Има упражнения колкото искаш ако ти се занимава питай, а и из форума професори бол :greenangel:

И не си задавай фундаменталния въпрос наследствено ли е пеенето освен ако не искаш да разбереш откаде произлиза родата :). Просто си направи стратегия и пей.Има всички предпоставки да копаеш дялаш и да стане нещо добро

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много! Най-вече на @Caruso!/опори-мопори много ми липсват/, доколкото за Елвис - това е друга тема, парчето е на Пери Комо, имитирал съм него донякъде. Много ми се иска да се науча да пея със собствения си глас, но всъщност нааай-много обичам Елвис Пресли. Дайте някой бекинг трак да видите колко бездарно, но самоотвержено го имитирам!

Ето как стоят нещата: понякога ми се пее и случва да се размуча пред повече от 8 човека. Уважавам хората и не искам да им се повръща като ме слушат, а уважавам и себе си - също е добре да се понасям! :hysterical: Та за това искам помощ, благодаря ви, ще поработя и пак ще пусна семпли. Ако се сещате за още напътствия - казвайте. Не приемам всичко 1:1, извличам си полезното за мен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готин тембър. И чувство има, макар и винаги да може и по-добре (с чувствата :)).

 

Има фалшове тук там, но това се оправя.

 

Успех желая. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ето какво л.с. получих. Според мен е хубаво такива неща да се постват в темата, може да са полезни не само за мен.

 

"E, ne sum chela komentari, nito dori kritiki, no ako iska6 istinska kritika, eto q:

Pee6 povyrhnostno, fonetikata ti e slaba, za6toto ne izpolzuva6 rezonatorite si pravilno, a ot tam i nqma opora v diafragmata.

Ima6 priqten tembur, no ne bih te slu6ala da mi pee6 taka, za6toto bez da si ovladql di6ane, izvli4ane, ozvu4avane, fonetika, zvu4i6 fal6ivo i nqma6 stabilizirane nito v osnova nito v niva nito v razli4nite glasni... Eto tova e !

Ako izob6to jelae6 da se u4i6 i ima6 turpenie za tova, ako o6te nikoi ne te e zabil s gluposti okolo elementarnite ne6ta v peeneto kato pove4eto "razbira6ti" togava ima 6ans za teb. Pi6i, ako iska6 ne6to powe4e ot komentar i kritika! /следва имейл/"

 

 

Какво мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че коментара е обективен. Ако коментиращата обаче беше прочела коментарите по-горе нямаше да има нужда да коментира. Според мен - слушай Вяра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боре моето мнение предполагам го знаеш, ама ще го споделя и с другите.

Пеенето си го можеш по принцип (особено като за непевец), но тук специално смятам, че малко си се напънал да направиш нещо към което се стремиш. Както сам каза - имитираш. Според мен е по-добре да си попееш наволя (както каза някой по-горе) да се отпуснеш и да не се опитваш да докараш нечие пеене а да намериш твоя стил и това което ти пасва. Иначе стила е определено за теб.

За специалните техники не мога да ти дам акъл, все пак съм си тъпанар :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.