Jump to content
Българският форум за музиканти

Уроци по пеене


Robert Plant

Recommended Posts

Присъединявам се към феновете на Меги Ценова. Познавам я лично и съм присъствал на доста нейни уроци и мога да кажа, че е много търпелив и разбран педагог с изключително добра подготовка. Само този, който не е искал, не е научил много при нея.

Ааа и още нещо забравих:

:):):):):) МЕГИ ,МЕГИ :):):):metalist::))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последният път, когато писах тук не познавх Меги Ценова. Мога да изпиша куп полужителни думи и за нея. Присъединявам се към всички описателни мнения и за Жоро, и за Меги. Но не мога да кажа кой е по-добрия.... И двамата са страшно добри педагози.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Арон Аронов наистина може да се научи много,всеки стил в пеенето си има своята специфика,но на мен Арон ми помогна да разбера много неща,които ми липсваха при пеенето.Много добър педагог е и това на което те учи ти го показва,което е най-ценното!Има голям певчески опит и е действащ певец в момента,(не си седи просто да си преподава).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Жоро не се стърпях да се избъзикам, понеже съм чувал и недобри неща за него от негови ученици, но както и да е.

В смисъл - че е донър музикант - ясно. Че 20 лв. не са чак толкова много - ясно, но според някои негови бивши ученици, които след това са ходили при други педагози, той умишлено бави и гледа да взима парички повече време. Не съм бил лично при него, и не знам до колко е така.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

скивай сега пичага (съжалявам, ако те обижда това обръщение),ти минаваш всякакви граници на етиката. всеки е чувал много неща за много хора. това, което правиш, според мен, е КРАЙНО непочтено. няма да коментирам нищо повече!

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтимчо, миличък!

Безкрайно неразумно е (за етично в случая изобщо не говоря и не очаквам....) да обсъждаш на толкова публично място човек, за когото само си чувал. Човек, чието реноме е изключително важно точно тук. След като се напише името Георги Мирчевски (можеш да погледнеш в търсчката на сайта колко пъти е писано - МНОГО!!!!) следват моментални коментари на негови ученици. И понеже аз не съм срещнала досега отрицателни писания тук, значи дори да ги има те са нищожно малко - първо! Второ - дори да ги има, то поне са написани от хора, които са имали честта (честта - не в кавички) да се срещнат с него и да черпят от знанията му. Това с "умишленото бавене и взимане на парички" казано точно по този начин заслужава далеч по-нецензуриран пост, но ще пропусна тази възможност от самоуважение, не от уважение към теб! Не искам да защитавам Жоро, защото, вярвай ми името му няма нужда от чиято и да било закрила, то е получило повече признателност, отколкото може да ти побере главата. Ще ти дам само два нагледни примера от този форум - don_pepinio и iBobz. Посочвам ти точно тях, защото имам удоволствието да ги познавам, а ти ще имаш удоволствието да ги чуеш, ако се поразровиш из авторска музика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахъм, а аз мога ли да си позволя леко почтено и с най-добри чувства да отправя забележка, че офлудихте яко темата на човека? :greenball:

 

В крайна сметка човека сам ще си реши дали 20 кинта са му много или не- ако просто иска да се научи да пропява вярно- може и с 5 кинта на урок да мине. А дотук са предложени 2-3 имена... в тема от 2 страници!!! За заяжданки има лична, има говорилня, има скайп, ICQ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

QUOTE ALFIA: Евтиме, цени на всеослушание не е коректно да се коментират.

 

Цената е част от услугата, според мен пък, да се говори за нещо, без да се обсъжда цената е лицемерие.

 

Пак казвам - не го познавам лично, и може да сте прави, не мога да бъда сигурен. Оценка никъде не съм дал, а и не мога. Затова още в първия пост се поинтересувах какво точно преподава при пеенето, понеже съм чувал за него, че отрича белкантото напълно, което на мен ми се вижда малко твърде крайна позиция за професионалист. Дали наистина е така, вие ще кажете. Но както и да е, аз никога не съм бил най-дипломатичния човек, та нищо чудно, предишните ми постове да са ви прозвучали грубо. Не е било умишлено.

 

От вашата гледна точка, всичко е на 6, от гледната точка на тези, които не го харесват не е.

И ако във вас всеки мой въпрос, породен от тяхна критика, ражда мисълта(Абе тоя Евтим да му е..а м...а що говори глупости за моя педагог?), то в главите на инакомислещите хора поражда друди неща.

И понеже явно няма едно мнение по въпроса(хората, които не се КЕФАТ на педагога не искат да пишат, за да избегнат словестни схватки с вас), реших да се поинтересувам от вашето мнение. Затова попитах и за по-подробна информация.

Уви, за сега говорите само за това, колко неетично е да се обсъждат цени, а по-техническа информация относно педагога не давате. Плюс това още при поставянето на темата за цената, лекичко подпитах дали господинът има ученици, които е вкарал в консерваторията, или популярни такива. Така бих придобил наистина ясна представа за качествата му. Но и на този въпрос не отговорихте.

 

Попитах, защото има педагози, които създават добри певци и срещу 10 лв на час, а понеже това, както казваш съфорумничке Graciq,е публично място, а това е тема за вокални педагози, а не за монополизиране и превъзнасяне на един, единствен вокален педагог, за това мисля, че просто няма по-подходящо място от това за обсъждане на цени на вокални педагози. Все пак сиренето вече е с пари, а да се говори за пари вече не се смята за срамно.

 

 

Знам, че въпросният господин е преподавал китара на някои известни личности, та явно си го бива.

Знам също така, че той самия пее и свири добре.

А за цената - не мисля, че е неетично да се коментира - това си е пазар - едни предлагат ниски цени - други високи, едни предлагат качество - други не(слабозависимо от цената). От страна на плащащия нещата пак стоят така - едни предпочитат да плащат повече, други по-малко(независимо от доходите си). Затова, ако например напиша, че за мен 20 са прекалено много, а разумна цена е 2лв;), например, това в никакъв случай няма да промени ценовите предпочитания на никой. Всеки плаща колкото мисли, че е редно, и си избира този, който реши.

 

Всъщност: RESPECT към kitaratapesho, 7th String, и може би изпускам някой - благодаря, че отговорихте културно на поста ми.

 

За останалите, има една песен на металика fight fire with fire, поздравявам ви с нея.

Благодаря за личното отношение. Само така! :greenball:

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oх, я малко се стегнете пък вие! Какво веднага се нахвърлихте на момчето? Първо всеки има право на мнение и идеята на форум бордовете е свободно и пряко да бъде изразявано, без особена цензура! Второ първо не било етично да се дава оценка н цената - да коментирал педагога, после педагога бил велик ептен да не коментира! НЕ съм го чувал този Жоро(затова съм напълно обективен в оценката си), нито го познавам, нито може би ще ида някога при него, но всеки има право на мнение и ако е чувал нещо лошо за него да каже, за да предпази други от това, а дали то е реално е съвсем отделна тема! Съмнявам се критиката да е отправена, само за да прецака бизнеса на дадения човек. ОК красноречиво говори и факта че имал препълнена програма. Ама хора я погледнете малко по-будно на нещата! В тоя свят няма само добри и само лоши! Всеки си има +-ове и --уси! Пича пита дали е вярно тва нещо или не!

 

Все пак се въздържам от вземане на страна по спора, а единствената причина провокирала мнението ми е, че като ви видя такива да се карате и да се дърляте толкова нелепо ми става тежко и смешно.

 

П.П. Да ви светна малко само от света на изкуството на дебатирането: Аргумент не се оборва най-добре с емоционален контра-аргумент! Можехте да кажете "така и така аз съм ходил няма такова нещо!" Точка и аргумента пада! Не "ама той е велик и не може да е направил подобно нещо!"... Казвам го не за друго ми щото съм малко изперкал напоследък и ся се вдигам да ходя у съдебната палата баш по тая тема ;)

 

Ае оправяйте се и си спомнете кое ви е събрало в тоя форум: желанието да се дърляте като малки дечурлига, или МУЗИКАТА! :greenball:

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та за да не останете с погрешни впечатления - аз не твърдя тези лоши неща за човека - други хора ги твърдят.

 

Те сигурно не са верни, но, съгласете се, от моята гледна точка има известни въпроси, които просто исках да бъдат изгладени. Понеже хората, които не го харесват са малко или много уважавани от мен, и не мога с лека ръка да пренебрегна мнението им.

 

За всички евентуални проблеми, според мен, трябва да се говори, и това, между другото, е най-добрия начин за изчистването им, и установяване на наличието или неналичието им.

 

Избягването на евентуален въпрос е много лошо нещо, както и говоренето с половин уста. Нали сме големи хора - защо да не си задаваме въпросите такива, каквито са. Полувъпроси ли да си задаваме.

 

Или искате така лекичко да подпитам с половин уста, така че хем да попитам, хем да не попитам, като някой дребнав мазен и подъл нагаждач.

 

Егати писанията изписахте за 2-3 остри фрази. Ами като не е вярно кажете бе, хора, ето и ти, Graciq почна да пишеш разни играчки-закачки на лична основа, пък уж имаше някакво уважение към мен, или поне с такова впечатление бях останал. Това най-много ме ядоса в целите писания. Може би съм сбъркал с положителната оценка, която имах за теб.

 

Поздрави на всички, включили се в темата, и нека приключим със хапливите реплики.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Евтиме, след толкова писане не знам дали разбираш обаче какво ти казват другите.

Аз например ти казвам това - пристрастна съм, както всеки е пристрастен към своя преподавател.

Ще ми е мъчно примерно да влезе тук и да прочете как е обсъждан като стока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже темата е полезна и не ми се ще да я заключвам предлагам:

Евтиме, спри да обсъждаш неща, които с чулот някъде. Ако имаш какво да кажеш и да предложиш -давай.

За останалите не отговаряйте на предишните писанияна Евтим за да може да се разчисти темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми е много ясно на база на какво сравнявате отделните педагози изобщо, то е ясно че всеки ще хвали неговия, ама предполагам не сте ги мерили с метъра, а и силно ме съмнява някой от вас да е обиколил всички за да може да прави сравнения между тях.

 

Пък за цената... тя е според будалата :drummer: Мисля че всеки може да си направи равносметка за съотношението изразходено време/похарчение пари/прогрес (и евентуално /изпита бира :drummer: ) Това че някой взима 2-3 пъти повече от друг обаче не е гаранция че е 2-3 по добър педагог. Лично аз предпочитам да напредвам максимално бързо, при възможно най ниски разходи, мисля че и всеки друг споделя тва мнение.

 

По темата е достатъчно да се споменава име, координати за връзка и евентуално тарифа, пък хвалбите нека бъдат обосновани

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

браво Евтиме, давай винаги в този дух! ти си истински пич!

 

едит: и когато някой ден стигнеш до уроци при Жоро се сети за тази тема!

 

едит2: http://georgemirchevski.com

 

радва ме единствено факта, че всички изключително неетични лайна, които изля по темата, няма по никакъв начин да променят отношението на хилядите хора, учили при Жоро. и аз знам много неща, включително и за хора, които ти споменаваш, но не бих си позволил толкова тъпашка постъпка. все пак се водим колеги, нали ?

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.