Jump to content
Българският форум за музиканти

Free софтуерът, който върши работа


bobalan

Recommended Posts

Equalizer APO,

https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/
 

Еквалайзер за Windows, с който най-накрая успях да се справя с бученето на басите в помещението, в което слушам музика. Работи на системно ниво. След като се настри веднъж да компенсира проблемните честоти в стаята, не е необходимо повече да се пипа. Аз го настроих по слух, използвайки софтуерен генератор на тон, пуснат през колоните. Следях за резонанси в стаята от 20 до към 200 херца и после отрязах тези честоти с еквалайзера. След това понамалих малко настройките слушайки 2,3 парчета музика от различен стил, за да не се орязват много басите.

Еквалайзера може да работи и с профил за корекция на резонансите в стаята генериран от друг софтуер - Room EQ Wizard. http://www.roomeqwizard.com/

 

Пробвах и това обаче резултата не ми хареса, най вероятно защото микрофона който имам е много скапан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...
Отговорено (Редактирано)

Няколко безплатни плъгина , с които за работя :

Изискват Ilok 2 : Slate Digital Revival , Slate Digital Monster ,Waves SuperTap Delay ( бонус към закупен плъгин ), Softube Saturation knob 

Само с регистрация : Plugin Alliance Bx subfilter, Plugin Alliance Cleen Sweep, Plugin Alliance Niveau Filter ,SPL Free Ranger , Beatkillz Max 1,TAL Chorus , TDR Kotelnikov master buss compressor,Buzz snare - Wavesfactory

 

 

 

P.S. Pro Tools пуснаха безплатна версия , която се нарича First. Нямам идея преди колко време се е появила, но тези дни я свалих да я пробвам от любоптство. Има всичко нужно в нея  , за да направите  демо на своя песен. Не може да работи с 3d party плъгини

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

https://theperfectdrums.com/pdplayer 

 

Хората от Naughty Seal Audio пуснаха безплатен Kit, както и sample на соло барабанче Ludwig Carl Palmer Venus. Въпреки, че демо версията разполага само с 2 velocity layers на записаните семпли (както те ги наричат round robins), качеството на продукта е такова, че без много допълнително бъзикане, скрива шапката като саунд на редица популярни дръм софтуери. Препоръчвам горещо да се изтества. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Grind Machine

 

GrindMachine Free includes the Animal amplifier, done after one the most sought-after legendary hi-gain amps and is coupled with 3 dynamically modeled cabinets. GrindMachine Free definitely gives any metal guitarist a set of pure high-gain tones with just a few clicks of a mouse.

 

Уникално! Няколко ампа, повече кабинети... Като безплатно, за метъл маниаци е перфектно!

 

Аз си го набавих като допълнение от списанието Computer Music

 

Редактирано от apoplexia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Вчера Mercuriall са пуснали нов безплатен плъгин, Chorus WS-1.

Не съм го тествал, но като всичко, излязло от компанията, предполагам, че ще е на ниво.

 

Mercuriall

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споменатите по-горе Audio-Assault (Grind Machine) имат сериозни намаления в момента - около 75% (от 60$ на 20$) !!
https://audio-assault.com/collections/frontpage

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имам всичките им китарни ампове.

Grind Machine II не е лош, но му липсва дълбочина, няма опции за ривърб или дилей. Става! И BTW, с Cubase, драйвера забива на моменти!

Единственото, което си заслужава от тях, е Dominator. Има си преамп, IR loader, 4 кабинета, и не е никак зле! Макар че има къде по-читави! За цената си е идеално! (Нямал съм проблем с драйвери)

Bulldozer е пълна скръб!

Редактирано от apoplexia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Renoise - всичко необходимо за пройзводството на собствен шум с тракер интерфейс, демо версията не може да записва в уейв, но това не е проблем с jack.

http://www.renoise.com/

 

Ardour - професионален мултитрак софтуер.

https://ardour.org/

 

ZynAddSubFx - синтезатор, самостоятелен и като плъгин.

http://zynaddsubfx.sourceforge.net/

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Blue Cat Audio пуснаха преди броени дни безплатен китарен плъгин, включващ 3 амп модела - "classic clean", "classic drive" and "modern drive".

 

Link

Редактирано от apoplexia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Tracktion Software  обявиха, че пълната версия на Traktion 7 вече е безплатна.

"The World's Best, Fully Featured, Completely Unlimited Free Daw For All Music Creators"

 

https://www.tracktion.com/products/t7-daw

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
On 7/14/2018 at 9:58 AM, jabs said:

^^ ardour не е free :)

не се лъжете :)

За линук с репозиторий си е свободен отвсякъде. Просто от официалния сайт ти искат някакви малко пари за да можеш да дръпнеш от там някакъв изпълняем файл, но се разпространява напълно легално в линукс репозиторий, дори и официални, като тия та убунту.

Мак версията не съм япробвал, но уиндоус версията е отвратителна, брутално бъгава. Освен това ардър мяза яко на про тулс и никак не ме кефи интерфейса, не ме кефи и че няма бутони undu и redu които да работят с други неща освен свързани с аудио едитинг неща - не можеш като при рипър да мръднеш някоя точка на еквалайзера примерно, за да чуеш дали няма да ти звукне по-добре, а след това да отмениш това действие. Или пък да усилиш леко някой фейдър на миксера и да въреш действието. Някой хора харесват ардър но аз много се насилих да го харесам ама си оставам с рипър завинаги : )

 

Само да вметна впечетления от други фрий програми - SounDBridge е ТРАГЕДИЯ. Писах си с хората дето я правят, още преди две весрий, да оправят миди едитинга, няма да повярвате каква трагедия е - отваря се миди едитора в отделен прозорец, ама курсура не се движи когато пуснеш плея!!!  Послушаха ме и го оправиха, но сега въпреки че курсура се движи и то в синхрон, не можеш от самия миди едитор да прескачаш във времето, трябва от главния таймлайн да кликаш : ))) Нямам нерви да им обяснявам, само качвам всяка нова версия за да видя дали са се усетили че са направили шитня голема, ама още не се усещат момчетата : ))) Тоя софтуер е само за зарибявка по някакви тъпи онлайн курсове по продуциране, в които те учат как дда правиш някакви неща с ПЛАТЕНИ плъгини от трета страна - ето кой плаща за иначе безплатната ТЪПА програма. Аз с миди не работя, всичко свиря с vsthost или външен синт заврян в аудиоинтерфейса, записвам в wav директно, програмата би ми вършила работа, обаче не мога да я накарам дори да се управлява транспорта й през бутоните за транспорт на миди клавиутарута ми! Аз повече нямам какво да кажа за тази програма...

 

...Версията на сонар на бандлаб. Готина и стабилна и напълно безплатна, тъкмо да й свикна ама нищо за мен не може да се сравни с рипър. С неговия вграден виртуален аудио кабел ReaRoute без аналог в никоя друга програма - вече казах че записвам само аудио, - и с всичко останало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.