Jump to content
Българският форум за музиканти

Чинели Истанбул Агоп


Recommended Posts

Та въпросчето ми е има ли магазин в Бг които да предлага Истанбул Агоп (за Мехмет е ясно). Знам че въпросът дали ви харесват е меко казано тъп, но ще ми е интересно все пак да споделите и впечатленията си от въпросните чинели. Интересува ме спецялно Алхеми серията, ако има хора които притежават такива чинели ще съм много благодарен да споделите мнението си.

 

п.с. ако дублирам някоя тема се извинявам, ползвах търсачката, но не намерих информация за Истанбул Агоп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се вярва на този сайт:

Music Center Filibe

Агоп се продава в Пловдив.

 

В София има малко Агопи в Yamaha/Dynacord на Искърско. Но много малко и са скъпи.

 

Аз иначе ги прослушвам оттук: My Cymbal.com - има видео клипчета. По-новите клипове са записани с добри микрофони. Но точно на Alchemy нямат.

 

На живо не съм ги пробвал.

 

Истината е да се отиде в Турция. А и в 2010 има поводи - Ф1, U2, международния джаз фестивал през юли.

 

Дано някой колега сподели впечатления. Според мен са страхотни чинели за джаз, фънк, етно/world. Но са по-тънки. Mehmet имат серии и за по-силова музика - Radiant, Funky, X-metal. При Агоп май Alchemy и Xist са еквивалента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди 4-5 години имах Alchemy....Crash 16 и 18 Medium, Splash 8 и Hi Hat 13, който и до днес с най-голямо удоволствие ползвам :girl_witch: Крашовете ми харесваха като звук, но много се чупеха, 18-ката ми я сменяха даже от фабриката и пак я счупих и тогава вече се отказах. Иначе носеше ми ги познат директно от Турция...цените вече не ги помня за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По - принцип крашовете на Инстамбул имат проблем със здравината, но като цяло много добра алтернатива на Стаг. Свирил съм на чайна 20" Агоп Алхеми, като останах приятно изненадан от този чинел. Найстина като се замисли човек, най - добре е да си направиш една екскурзия до южната ни съседка и на място да чуеш, видиш, прецениш и купиш това което ще ти е по - вкуса.

Поздрави и честит ви национален празник. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сравнението със Стаг е неуместно според мен. Истанбул са професионални чинели. Много големи музиканти ги ползват. Единствената бюджетно ориентирана серия е Xist, но и те са добри. Също така при правилно свирене не би трябвало да се чупят въобще.

 

Честит ни национален празник!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е така, но ако си гледал Стаг на НАМ изложението , може би нямаше да се изказваш така за тази марка - нещата, които предлагат в САЩ и северна америка не са само нисък клас.

 

Мойто мнение е като две по-долу - крашовете Истанбул не стават за здраво удрящи барабанисти(със или без техника все тая, чупят се)

 

Райдове и фусове препоръчвам с две ръце!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и извън Северна Америка могат да се намерят класни неща на Стаг. Но специално на НАММ наистина звучат не по-малко добре от Зилджиан и Сейбиан.

Аз съм свирил на краш и райд Агоп, но не мога да се сетя коя серия бяха. И определено не ми харесаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговорите. Това със здравината на чинелите Истанбул винаги се повдига на въпрос, въпрки че и Зилджан доста се трошат. Според мен това че са ръчно ковани им е точно и най-силното и най слабото място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И отново да се включим... :)

Не си хабете думите, Стаг произвеждат прилични чинели (за разлика от барабанните им сетове), който за своята ценова листа се включват чудесно. Това което искам да кажа, е че те са може би един клас под тези на Агоп и на Мехмет (имал съм и Стаг и Инстамбул Мехмет). Инстамбул за фус и раид са супер оферта.

Дадох за пример фирмата Стаг, защото например чинели Пърл и Сонор не са намерили такова голямо разпространение у нас. Колегата Katsko много добре ме е разбрал.

Пак казвам отидете, вижте, чуйте и преценете на място. Разходите за път ще се покрият от разликите на цените спрямо България.

Аз лично на тоя етап съм се отказал от всички горе посочени фирми.

Ето и нещо което трябва да накара публиката да се замисли.

Поздрави и още веднъж честит празник на всички. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и нещо което трябва да накара публиката да се замисли.

Поздрави и още веднъж честит празник на всички. :greenangel:

Благодаря на колегата за линка. Чудесно звучат. Наистина не знаех че Стаг са напреднали толкова много. Конкуренцията на пазара е само в наша полза! Честито!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.