Jump to content
Българският форум за музиканти

"Набивки"


Recommended Posts

Здравейте доста съм начинаещ и като такъв искам да попитам дали има някаква по - специална техника за правене на тези " набивки ", защото в момента тъкмо свикнах да ги правя, но усещам, че не ги правя по правилен начин, защото много си стягам ръцете и така доста бързо се изморяват...аз направо се набирам на тия палки :)

 

П.П. Под набивки имам предвид като тези от Until it sleeps на Metalica (всъщност точно за тази песен ми трябват, нея уча в момента). Зная какво е тремоло и мога що горе да го правя, но мисля, че тук е просто по - бързо редуване на палки :?

поправете ме ако греша

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ако си съвсем начинаещ,просто ставаш утре сутринта,отиваш в книжарницата на българсият композитор и си купуваш школата за малко барабанче на Добри Палиев,школата скоро я преиздадоха и на външен вид изгледа като че ли е западно издание.Та относно тремалото:точно към края има няколко урока за тремало+много- хубави упражения,но исрено ти препоръчвам да я започнеш отначало и лека-полека да достигаш до тремалото и най-вече до парчето на металика.

Редактирано от evans
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами да аз точно с нея съм почнал, всъщност ходя и на уроци и по нея се уча иии...учих се да правя тремоло от там и що горе се понаучих, но ми се струва че това не е достатъно бързо за да се прави с тремоло( Ънтил ит слийпс)

 

П.П. Всъщност аз съм с доста стара версия на школата

Редактирано от Блъдя
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа и аз наскоро се научих да ги правя чисто и бързо. Според мен свири нещата от школата, НО бавно. Нали знаеш, че бавно се свири по-трудно от бързо :) .

Моят съвет е свири бавно и постепенно вдигай скоростта като усетиш ли, че се стягаш спри и запомни на каква степен започваш да стягаш. За да си сигурен на какво ниво се стягаш свири с метроном.

П.П. не съм от най-добрите музиканти тук ( да не каже хич), НО съм се убедил в силата на метронома :girl_cray2: .

Ползвай задължително :girl_cray2: . И най-вече свири редовно :bravo: .

Поздрави и успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросната песен има две триоли от 16-тини ноти. Аз ги свиря RLR-LRL. Сами не е много трудно да се направят, по-проблемно е да се натикат в ритъма без да го оцапаш и него. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и на Ларс му е било проблем, но в това му е чара...готино парче. Честно казано аз тоя бийт така и не можах да го докарам да звучи като оригинала :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Само да попитам за школата на Добри Палиев , която я има в издание от "Наука и изкуство'' от '57, та тя ли е преиздадена?Защото имам старото издание а един приятел я иска, та да му кажа да си купи нея :cheers2: А относно самата школа, научих толкова много за техника за барабанче включително тремоло, динамика, неравноделните ритми(които са страшно полезни), форшлагове, и още много полезни техники, които могат много да помогнат и на начинаещ, и на напреднал барабанист.Препоръчвам я на всеки. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да попитам за школата на Добри Палиев , която я има в издание от "Наука и изкуство'' от '57, та тя ли е преиздадена?Защото имам старото издание а един приятел я иска, та да му кажа да си купи нея :D А относно самата школа, научих толкова много за техника за барабанче включително тремоло, динамика, неравноделните ритми(които са страшно полезни), форшлагове, и още много полезни техники, които могат много да помогнат и на начинаещ, и на напреднал барабанист.Препоръчвам я на всеки. :P

Да тази е,това че е от 57 няма никакво значение,моята е от 82.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.