Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

http://ninjam.com/

 

Я го вижте това. Аз съм индианец, не разбирам.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

yotzzo, това ще изисква една свободна машина, на която да се инсталира въпросния нинджем сървър. Може да се ползват и техните, но вероятно ще е грижа за хората с по-бавничък нет из България и света. Един съфорумник го тества и беше направил такъв сървър за форума на негова машина, дори имаше и тема, но никой не му обърна внимание и той се отказа, защото седеше сам вътре и никой не "полази" тази благинка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не в реално време,ама вижте как са си спретнали джем по известно парче 10 души в ЮТюб-

http://www.youtube.com/user/jun626?blend=2...u/2/j2FNfT3uuhc

 

Подобно нещо е правено и тук ето в този джем http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=18759 някой от съфорумниците беше сглобил аудиото по подобен начин, само, че джема е доста стар и много линкове не работят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази тема е за истински джем, т.е. свирене заедно - в реално време (или почти), на двама или повече души.

 

Подобно на показания монтаж от YouTube във форума вече са правени доста успешни неща. В конкретното видео (Going Down) китаристите дори виртуално не свирят заедно (едновременно), а последователно - редуват се сола. Тук в няколко случая съфорумници изпяха и изсвириха успоредни партии - паралелно звучащи в крайния резултат, макар записани поотделно (което е по-близо до джем).

 

Пропуснал съм посочения от @baitanas джем (през 2007 не съм и знаел за форума), но в по-късно време такива неща станаха с Enjoy The Silence и с доста нашумелия

(не заради моето единствено (мизерно) включване, а заради великолепните участия на останалите герои). В последно време много приятни неща направиха @Viara Ivanova c @Tozi...

 

Но всичко това не е джем, а просто 'колаборации'. (Така е прието да ги наричат напоследък, особено в поп-а, РнБ и хип-хоп-а. Там през ден излизат съвместни парчета на разнородни звезди, които никога не са влизали заедно в студио - всеки си е записвал отделно и са смесени. Един от най-ранните примери е култовия запис на Unforgettable където Натали Коул се 'джемеше' с покойния си баща)...

 

Има място и за колаборации (много потенциал дори) между съфорумници, но тук говорехме за истински джем: за едновременно музициране (или почти едновременно) - от което по-голям кеф няма!

 

Въпорсният NinJam е половинчато решение, защото отмества (за да бие латенцията) с един цял такт (или няколко такта - цял 'хорус', т.е. цикъл от прогресията). Казват, че усещането е като при живо свирене - докато не сме го опитали, не можем да съдим. Интересно е, че някой вече го е предлагал на местен сървър - дали не би се повторило това като има вече доказан интерес от неколцина в тази тема?

 

Другото решение е споменатият по-горе Ilcon. Сваляйте и давайте да опитаме. Аз лично ще съм малко затруднен да се включа от пясъчните дюни (за месец-два-три съм на заточение в една братска арабска страна) - но ако не си донеса походната китарка при някое прескачане, пак мога да се включа в експериментите - с мучене или барабанене по микрофона (важното е да го проверим дали работи, не да записваме шедьоври)...

 

Кой вече е инсталирал Ilcon и кога почваме пробите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инсталирах въпросната програма ама при мен нещо не работи както трябва, закъснението е голямо и някои настройки не са активни, в сайта има посочени вероятни причини за съжаление хич не съм на ти с компютрите и сигурно няма да я накарам да проработи като хората..

 

 

пп ..нета ми май не е достатъчно бърз затова не работи както трябва...

Редактирано от baitanas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя темата с интерес и поне прочетох "по диагонал" информацията за llcon. Тъй като има изискване към спецификациите на саундкартата, аз (най-после "се докопах" до новата желана такава!) почвам да си я инсталирам тази вечер. Борбата ще е кървава, предполагам... :Piano:

 

НО, в линка за llcon, даден от Бицев, пише и това:

------------------

 

Jam server

To test your hardware and software setup there is a jam server available which is located in Munich, Germany. To achieve good results, your distance to this server should not exceed 1000 km. To connect to this server, type llcon.dyndns.org in the Server Address field of the llcon software main window and press the Connect button.

--------------

Разстоянието София - Мюнхен е 1483 км. :cheers2:

 

Аз ще си инсталирам този софтуер, когато съм готова, това е повече от сигурно!

Обаче... има ли други сървъри, които могат да се ползват за тези цели, така че да можем да участваме всички?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Браво за идеята,

 

както NINJAM е добър вариант,

също така видях, че има версия за линукс, което е много хубаво нещо, идните дни ще се опитам да го сложа на Дебиан бокс.

 

Има и един друг момент свързан с Windows, не се представя много добре с мрежите и ще са необходими леки модификации, които да го оптимизират.

За целта може би ще ни трябва TCP Optimizer, но не просто да нагласи ТСП да работи по добре, а да се направи максимално да работи добре с NINJAM.И още един проблем който може да се забележи при Vista и Win7 е TCP Window Scaling Auto Tuning, на този етап от опит знам, че този параметър прави проблеми с Игри(повечето стари) както и при Аутлук(може би и 2007).

 

Та ще се опитам да го подкарам на Дебиан, разполагам с бърз оптичен интернет и ще видим тази работа.

Само това с латенцията не ми хареса, че се измерва в тактове, може би за София и околността да можем да я сведем поне до 50мсек.

 

Но този етап просто ще се опитаме да направим тест, а за по напред ще търсим някакъв хостинг, тъй като едва ли ще успея да го хоствам дълго време.

 

За сега съм оптимист.

П.С. Дори и да сте на 5км, ако Интернета е скапан, няма да се получи нищо хубаво.

 

Лека нощ

Редактирано от euphoriaburn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Абе всеки да си вземе по едно миксерче, една хубава звукова карта и да зададе на скайп за вход, това което излиза от миксера.. там да си включи инструмента и така конферентен разговор B) Може и да стане :thumbs_up:

Редактирано от yellow nEuphoria
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.