Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля за мнението ви за серията Korg Kaoss


Recommended Posts

Oчаквам появата на Korg Kaossilator Pro през май. Харесват ми и другите им продукти. Изглеждат ми интересни и иновативни, хващащи окото. Но могат ли да се съревновават с по- големи синтезатори и ефектори?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвал съм Kaoss Pad KP3 и мисля, че ефектите като цяло не са с добро качество. Същото мога да кажа и за Electribe серията. Ревербите звучат супер изкуствено, флейндж, компресор и т.н. са сложени колкото да се каже, че има от всичко. Някои видове ефекти имат нужда от настройване на поне 3, 4 параметъра, за да си докара човек саунда; де факто този X-Y touchpad, макар и ефектен, може да управлява само два параметъра. Т.е. останалата част от настройките са по подразбиране и не могат да се бъзикат.

Дисплеят, по моему, е ужасен: FLT1, CP2 и прочие е единствената информация къде се намираш. Разбирам, че е за работа на тъмно и с големи цифри, но чак такава пестеливост e ненужно в повече. Това важи за всичките диджейски машинки на Korg (Electribe и т.н.).

Входът за микрофон е почти неизползваем: клипва изключително лесно, криви звука и е шумен. Входът е с голям жак.

Отзад пък входовете и изходите са на чинчове, а цялата система много лесно дава брум.

Падовете за loop са ок, макар че единственото, което можеш да правиш с тях, е да им сложиш ефект. Въобще loop е най-адекватната функция.

 

Kaoscillator пък работи с готови запаметени саунди и нищо повече. Ако ти допадат - ок, ако не - нищо не можеш да направиш. Това, че може да се свири на touchpad-a вместо с клавиши, не е иновация, а по скоро минимализъм и орязани функции. Не знам, може би пък е въпрос на предпочитания. И какво искаш да правиш.

За диджействане - комбинация от 2-3 такива машинки плюс грамофони е перфектна. За всичко останало - мисля, че не.

 

Като изключа качеството на ефектите и звука като цяло, както и орязания интерфейс - хващат окото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мдаа и аз затожа много се чудя, защото уж са много надути с функции, а каквото и клипче в тубата да си плейна и все има нещо изкуствено, нещо не на място.

В Kaossilator Pro ще могат да се вкарват външни кейбордове с мидито има и аудио ин, има си и карта и всичко пак, но като цяло се чудя как ще е цялостното изпълнение и дали DAW, добра звукова карта и един Axiom няма да свършат работата пъти по-добре...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.