Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет каква китара да си купя.


GDoTT

Recommended Posts

Такаам, напоследък съм се запалил сериозно по музиката и мисля да си копувам китара или бас китара.Някой може ли да ме насочи към нещо що годе добро,но все пак за 1ва китара,защото шанса да го прецакам е далеч над 0 :greenball:

Общо взето искам да свиря да кажем , хмммм трудно ще го обесня, да кажем Green Day - American Idiot.Освен такива песнички може и някой баладки, зависи според настроението. Целта ми е да си правя кефа.Немисля да хода на уроци, а да съм самоук.В смисъл ако ми прави кеф на мен, другите неме интересуват. За цена ами гото в съм за отделя от 100 до 500 лева, но ще се радвам на разнообразни предложения.Бтв несъм сигурен дали ми трябва бас китара или обикновенна китара.Чесно казано повече клоня към китара, но нямам идея и затова пускам темата в Китари.Надявам се някой да предложи нещо добро за 1ва китара.

Редактирано от GDoTT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи много от това какво ще свириш. Мисля че на предната страница има една тема пънкарска китара разгледай я ..понеже гледам че и ти фен на Green day :)

Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Електрическа.

 

 

ПС. Може би ако някой по-напреднал съфорумник направи тема от сорта на "Съвети за избор на първа китара" и тя се бодне във Важни, тези теми ще спрат да се появяват ежедневно по 3 пъти...

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да.. изобщо..страшни съвети се дават.

Разгледай информационната тема горе в китара. Потърси теми(а има много), в които се обсъждат подобни въпроси в този раздел.

Прочети много, недей да четеш една-две и да си правиш заключения.

Въпросът ти е такъв, че не може да му се отговори с 2 реда.

Обиколи и магазините, пробвай и не се предоверявай на консултантите - ползвай ушите си.

Ако не можеш да свириш, вземи приятел с тебе, който може, и то за препоръчване значително по-голям и не фанатичен фен на дадена марка :).

 

Ibanez, Cort, Yamaha, Squier, Stagg, Jackson, Richwood, Washburn и други марки имат поне по дузина модели, които попадат в ценовата категория, която си посочил. Сега остава да разбереш към какъв звук искаш да се насочиш. Ако някой ти каже, че дадена марка е по-добра от друга, не го слушай - когато говорим за една и съща цена, това най-често са спекулации. Затова - пробвай, интересувай се, чети, слушай. Друга формула няма.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да де, ама има един синдром на начинаещия китарист, през който и аз съм минал, а именно - срамът да ходиш да човъркаш 20 китари във всеки магазин, докато ти допадне някоя, след като още не си наясно как се държи китарата дори. особено когато нямаш познат, който да разбира от китари и те гледат на кръв в магазина (няма да казвам кой магазин визирам точно..... :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така де. точно затова съм на мнение, че е добре най-накрая да се направи една добре синтезирана тема, в която се дава някаква обща представа какво да се търси в първа китара, какви марки китари са подходящи за начинаещи и прочее. вярно е, че има бол теми от този вид, но съм забелязал, че много от хората които искат помощ в тази насока са достатъчно неуки дори в елементарни функции на форума като търсачка на базата на това, че са млади и неопитни дори в това. други хора не знаят добре английски и google не е от особена помощ за тях. трети пък просто ги влече музиката, но не и интернет функциите и тн. бих се захванал аз да направя подобна тема, но не смятам, че съм достатъчно напред за да давам акъл на млади китаристи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за срама на начинаещия е много вярна приказка :)

Спомням си как в четвърти клас ходихме с баща ми да ми купува акустична китарка. Грабнах някакъв кремонски сънбърст и дим да ме няма, докато не ме беше видял някой, че ми купуват, а нищо не вдявам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Вземи си електрическа, има повече струни" Браво, Гъоте ! :)

Редактирано от ianev_94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми най-добре хвани някой познат, който по-разбира и снего по магазините. Хем той ще ти обясни кое какво е що е накратко, хем няка да се чувстваш като индианец в изчислителен център... Така е най-добре според мен. Така и аз бях... Другото нещо са лични предпочитания - стилове дет' ше свириш с нея, форма (дизайн), ергономия и тн....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.