Jump to content
Българският форум за музиканти

Чинели


Recommended Posts

Венелин Венков има специална подписана серия на Алхеми и на мен никак не ми звучат като Стаг.Кольо от бившите Ахед също ползваше за горен чинел на хай-хета си Алхеми.За съжаление не съм ги виждал в БГ, а сега съм в Анталия-тук също няма Алхеми,може би само в Истанбул се намират.

http://www.venelin-venkov.hit.bg/barabani.html

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 249
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз моите алхемита си ги бях взел от Истанбул също, бяха Professional серията, имах два краша 18 медиум (счупих единият и го върнах в Турция и пичовете ми пратиха нов) един краш 16 рок, един сплеш 8 и фуса който още ползвам 13 Медиум...снимки...малко трудна работа защото свирех с тези чинели преди повече от три години...но

тук се вижда фуса

1.jpg

а тук малко от единия краш

62.jpg

60.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето още нещо полезно по темата. Открих няколко места на които можете да чуете аудио семпли на звука на чинелите.

Istanbul AGOP Cymbals

Istanbul Mehmet Cymbals

Bosphorus

Istanbul Agop Alchemi Cymbals

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде да пренесем разговора за турските чинели от Нашите барабани в тази секция,където му е мястото за да не се сърдят модовете :punk_guitar:

Та...kukls беше споменал ,че турските райдове къртят и в тази връзка...

rawride2.jpg

20alchrawride2.jpg

20alchrawride1.jpg

 

...Istanbul Agop Alchemy Professional Raw Ride (брех,че дълго...).Ей тва животно цепи мрака просто!

Ей тука има саунд семпли на 20,21 и 22 инчовите версии на модела...ако ви се търси чуйте го-много е як (на мен най-много ми харесва 20-ката) ,ама са бая пара...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми е интересен този опит на Алхеми и Венко да копират Хибрид серията на Зилджан и Акира Джимбо.Абсолютна кражба на замисъла-неструговано кубе и централна част на чинела и стругована периферия /разбира се ако Зилджан са били иноваторите на тази идея и не са я откраднали и те от някоя неизвестна фирма:whistle:/ Разликата е само в съчетанието на двата вида финиши за чинели при Зилджан,а Алхемитата са целите само брилянт финиш.Само до колкото си спомням от миналогодишния Мюзик айдъл, крашовете на Венко звучаха поне за мен доста сухо за краш,за разлика от Зилджан-Хибрид.И след като Венчето е вече "артист" на Истанбул Агоп защо му го няма името на страницата на Алхеми???Или просто е било поредната прищявка на Шоуто да разбуди позаспалите духове сред БГ барабанистите с изцяло обновен барабанен,хардуерен,че и чинелен парк :) Защото след Айдъла и летните им концерти,не съм видял Венко да свири на новото DW и чинели или се бъркам???

А какво значи един чинел да сцепва????Всеки чинел който звучи според личните представи и желания на притежателя му сцепва.Така че,за един може да сцепва Зилджан К къстъм райд,за друг мечтания райд може да е Сабиан Б8 примерно,а трети просто да се кефи на.....Амати Краслице :icon_shithappens:

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говориш за райда,който съм постнал той е нестругован (raw ride) и брилиантното поктирие е нанесено след коването,ако не се бъркам.А,ако говориш за чинелите на Венко и при тях не съм забелязал такова нещо...само някои крашове са струговани само в централната част,а камбанката и периферията са си raw,така че не виждам нищо откраднато от Зилджан Хибрид :thumbs_up: Ето на тази снимка се вижда :

004351305.jpg

 

Но пък на фуса (13"-ката) камбанката и централната част не са струговани (както каза)

004351392.jpg ,така че..нито едното нито другото...най-добре да питам Венко как са направени-той най-добре ще каже

А колкото до турнето,той си беше с новия Emerald Onyx и с Alchemy Venko Ku-Ku Band чинелите.

Редактирано от drummer_93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък,до колкото ми позволява зрението,виждам,че с изключение на двата райда-някои от крашовете му и 2 от трите му фуса и особено 13" на снимката, са точно по модел на Хибрид серията-НЕстругована средна част и кубе и стругована периферия.Което според мен си е кражба на идеята:wacko:

Иначе и аз това казах,че явно тези чинели и новото DW са били само за Идола и лятното турне,всяка вечер си свири със старите неща.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали не съм в БГ,това не го знаех.

А днес намерих в Анталия Алхеми,струва ми се,че са доста евтини-14" хай-хет професионалната серия 210$,с малко пазарене цената ще стане 250 турски лири,което е 1:1 с лева,а 14" краш от същата серия беше около 100$.Интересното в случая е,че финиша беше някак особен-не съвсем брилянт,но и не съвсем традиционален-нещо по средата,много белезникав ми се стори и се замислих да не са някакви ментета,но едва ли имат сметка,а и щампата е така ужасно ударена-май това им е практика при турските чинели.Другото интересно е,че това е първият магазин в който е забранено чинелите да се пипат с ръка и ползваш ръкавици-хареса ми тази идея,макар и непрактична :)

Но както и Коко каза,май който е счупил веднъж турски чинел,не се връща повече на тях и явно не зависи от лош късмет при избора. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,наистина.Че доста съм се наточил на Алхемитата.Ако можеш кажи какви модели имаше и каква им е цената.По принцип щампата Professional се удря на криво при всички чинели от тази серия,ама не знам...А то нали под нея пише какъв точно е модела (примерно custom mixed hats,custom rock crash,raw ride и т.н.).Голяма услуга ще направиш,ако ни кажеш за цените :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не смятам да пазарувам тук.Мисля си след време да си взема някои основни неща от Еволюшън серията на Сабиан,но на турските чинели не смятам да се връщам-поне за сега.

Питах за цените просто ориентировъчно ,за да разбера дали наистина са толкова скъпи,на мен поне не ми се видяха,като се има предвид,че преди време като си купувах Истанбул 13" хай-хет струваше около 350лв. в БГ.А иначе най-евтино е в Истанбул,но предполагам който вече е пазарувал от техни магазини най-добре може да каже как стават нещата.

Първо къде се намират официалните магазини?

Дали са фиксирани цените или като видят чужденец и си измислят нещо и трябва да се пазариш-както е тук в Анталия?

Дали в такъв случай, се налага присъствието на местен приятел който да доведе преговорите до по-успешен край?

Мисля,че това ще е най-ценната информация за всеки който смята да пазарува от там,защото цената за билета до Истанбул е 40-50лв. и може би излиза по-евтино да отидеш,да пробваш всичко до което се докопаш и да си избереш,но разбира се идеята е да се вземат повече неща,иначе едва ли си струва.

Относно щампата,забелязал съм,че това е проблем на всички турски чинели които съм разглеждал.Едва ли лазерното гравиране на логото на дадена марка е толкова скъпо удоволствие което да може да си го позволи Зилджан и Сабиан,а турските производители да не могат.Не знам защо щамповат по този начин-традиция ли,какво ли???Просто е грозно-щампите са неразбираеми.

А забелязах,че тези Алхемита нямаха никакъв друг надпис освен "professional" ръкописен шрифт,а разкривената щампа си е на Истанбул.Имаха каталози,но нищо по-различно от лошо направената им страница в интернет.Но наистина ме озадачи този финиш,не съм виждал от тази серия чинели които повече наподобяват традиционния финиш от колкото брилянт?!Странно ми се видя.Както и това,че точният модел на чинела не е упоменат и преценявах на око колко са дебели чинелите и каква работа ще вършат.

Разгледайте тази страница

http://www.alchemycymbals.com/

И тук на снимките не виждам надпис на модела под надписа на серията.

Между другото Ненчо беше ходил наскоро в магазина на Истанбул в едноименния град,мисля че той може да даде повечко информация.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте, интересува ме коя серия е по удачно да избера за стил модерно хеви и до някъде траш: Paiste 2002 Rock или Paiste Rude ? Вече си поръчах първия модел, но много се замислям дали да не питам дали мога да сменя офертата.. (сета, който взимам включва фус, три краша, китаец и райд- така че работата е $ериозна )

Имам един 18" краш/райд 2002 от старите и съм доволен... Rude не съм пипвал и чувал на живо.

Търся мнение единствено от хора ползвали тези серии чинели!!!

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

rude според мен са много различни чинели от 2002серията и като звук и като изработка и като усещане,но добре се допълват към тях. мен много ме радват, звучат много уникално,освен това са топ heavy чинелки на paiste .демек може си ги блъскаш колкото си искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Какво е мнението ви за следния сет чинели

Zildjian ZHT Rock

 

Един приятел се връща скоро от САЩ и се колебая дали да не му го поръчам. В ebay.com струва към 340 долара и си мисля, че за толкова пари си заслужава, но може и да бъркам, затова бих искал да ви помоля за съвет дали да ги взема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.