Jump to content
Българският форум за музиканти

Update


Recommended Posts

Вече получих мнения от водещи майстори,но-колкото повече толкова повече,знаете че след 126-ия път като миксираш едно и също нещо се затъпява :thumbs_up:Visit My Website

Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами защо не дадеш файловете на тези които са ти казали, кое как става те да ти го смесят и да си го слушаш и ако ти напишат кое как се прави, веднъж за винаги да разбереш кое как става, а извода какъв е няма правила този раздел е безмислен за мен... всеки смесва на тва което има като техника, пуска за слушане, ако е хубаво значи е добро, ако е тъпо... тъпо е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От друга страна - хубаво е да получаваш мнения от различни хора, слушащи на различни системи, поради простата причина, че не всеки разполага със съответната скъпа апаратура и познанията, как да работи с нея...и по-този начин ще може да си направи миска/мастера по-добре.

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си Ивчо, трябва да се пускат семпли миксирани( на мастера чейна eq,compressor, clipper, limiter и т.н. по вкус) семпли на инструментите по отделно и не миксиран проект... за да се направи най-точна преценка и да се каже мнение, ето примерно аз се правя че ги разбирам, правя ги готини на мойте слушалки, но не са правилни миксовете, другото което е хубаво е да имаш едни добри слушалки и едни хубави колони за да следиш нивата, слушалките лъжат... но като цяло е по-добре с повече семпли, ако някой иска помощ :cheers: .. / ако щете ме поправяйте за понятие колони-монитори, тъпо ми е тва, не eбавам аз, дори и крачмарски колони да имам BEHRINGER 800 wats пак ще го направя микса, но с помоща на Spectral analyzer в случая Voxengo Span :blush: ето нещо което е много важно и за начинаещите да си следят миксовете, обеден съм че във форума има хора които ще могат да направят добър микс дори и без да слушат... Просто са много фактори, но като цяло няма правила... някой да те пита дай ми пресет за EQ на бас или на нещо друго зависи си от всичко входен сигнал и т.н. ае стига съм приказвал глупости цяла нощ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма цялостна звукова картина а всеки инструменет със своята си. Дори всеки от барабаните е направен в различен свят. Едно далечно соло барабанче стил ФСБ, една много дишаща китара на преден план дето честотно слиза надолу под касата.

Те вярно нещата са неравномерно изсвирени но винаги могат да се поизравнят малко къде с компресори къде с максимайзери. Но като цяло трябва да се направи една цялостна звукова картина в която да се впишат всички инструменти, не барабанчето да свири на стадиона, касата в банята, дистър китарата в тихо помещение а чистата китара в планината.

По средата баса направо се губи от дистърите. Те са поне 6 дб (че и повече) над него и резултата е ...

А и как едната китара изчезва. Все едно някой и дърпа кабела по едно време и ... остава дупка там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баса е много тих и много мътен и с лошо качество по дефолт - мисля, че и да го усилиш много пак ще го няма.

Соло китарата е доста силна.

 

Мога да подскажа нещо за снеър ривърба. Някои обичат да го настройват да е дълъг една четвъртина от темпото. Влиза някак си по-мазно в пулсацията. Не е съвет, просто вариант за експерименти. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Baby Thomas, хубав съвет си дал за снера, ще го пробвам, аз точно тази информация.. търся из нета .. Мерси :)

 

СтелСи,не съ бъзикай с хората на мой гръб-всеки сам си избира на колко мс да гейтне ревърба,аз даже съм дал гейта на автомация-там където забързва съм отрязал съвсем,за другото сте прави,само поста на Ивелин съдържа голяма доза мистификация,освен ако не е няк'во изкривено чувство за хумор..наистина не мога да го разбера какво иска да каже тоя нешлифован диамант...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.