Jump to content
Българският форум за музиканти

Чинели Zildjan


Recommended Posts

Та искам да питам нещо..тъй като реших да си купя чинелки (1 hi-hat,1 splash)исках да питам хората (барабанистите) ,които са по-навътре в нещата да ми кажат дали чинелите Zildjan са хубави.Порових се из нета и ги харесах,но кажете вие. :greenangel: Драснете по едно две коментарчета относно въпроса ми.Ако не са чак толкова хубави(трябват ми чинели за метъл,или да са по - издръжливи) Препоръчайте ми някакви други.Ще помогнете на един начинаещ барабанист. :whistle:

 

 

 

ПОЗДРАВИ!

Редактирано от Ryder
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочети важната тема за чинелите!!!

 

Zildjian, както и всяка друга фирма, имат поне 10 различни серии, които са на различни цени и с различно качество. ZBT & ZHT са им най-ниските класове и не са цвете, но пък са по-евтини. Вечния компромис...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата за чинелите е много богата и послезна на информация както за Zildjian така и за другите марки, серии и модели, можеш спокойно да прочетеш и да видиш за какво става въпрос... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля, че серията Z3 (бившата Z Custom) на Zildjian е най-подходяща за метъл и по принцип за по-твърда музика. Имам съм удоволствието да свиря няколко пъти с чинели от тази серия и останах много очарован от плътният им и обемен тон, които вадят. За метъл са перфектни, но за по рокаджийски звук мога да кажа, че A Custom-a са по-добрия избор. Обаче според моето лично мнение (не ангажирам никой с него) К Custom са най-добрата серия на Zildjian. А наскоро излезлите u K Hybrid са черешката на сладоледа. От чутото по семпли от интернет и youtube клипчета смея да твърдя, че тази серия е дори по-добра в музикално отношение от K Custom-a. Но като оставим сравненията, споменатите до сега чинели не са никак евтини и, ако един барабанист иска да има добър чинелен саунд (имам предвид професионален - за на живо или за запис) към своя сет барабани, трябва да налее много пара. Много, много - мисля че до 2000лв може да се купи чисто нов основния cymbal set pack: Райд, фус и 2 Краша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Аз преди време си взех комплект PLanet Z - фус, краш и райд. Фуса не струва. Лош звук, лесно се троши. Останалото е доста прилично особено за цената от 270лв (преди 2г) за целия комплект. Освен това са и много здрави чинели, което си е фактор :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.