Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикалния бизнес и защо не ставаме ....


Recommended Posts

RokoBG, не съм виждал нашенски добри музиканти така на улицата. Честно. Не че няма, има, ама "не им се пада толкова ниско", както ми споделиха веднъж. После се чудят що не сме известни, като и по телевизията са ни давали. Известност се трупа всеки ден, сред хора. Суетно е, няма съмнение, трябва и да се яде обаче. ма нощни птици били, ма спели до късно. Еми, избор братле. Други, дето не се водим музиканти бацаме по 10 часа и после ние ли да ставаме известните музиканти и "да им взимаме хляба". Та такива музиканти са ясни.

Музикантът иска да бъде слушан (по възможност и чут), да бъде популярен (без да е досадно от фенове) и покрай това, ако може, да си покрива разходите в живота. Еми работа си е, композираш, пееш, свириш тук и там, концерти, клубове, паркове, тротоари дори, през ден, през два, ама като всяка работа - дори ако трябва и всеки ден.

AC/DC няколко години (4 май или 7) се тъпкали в каравана и обикаляли насам-натам. Верно Австралия, няма Чалгария, ама пък е имало некво местно кънтри по него време, на фона на което тежко рокче е било еретизъм.

Тука обаче всички групи "са големи" още с първия албум. Е, как да ги гледам сериозно, като дори на сайтовете си нямат обявени места дето ше свирят. Всеки чака лятото по морето, коледа, нова година, велик ден... за ден година храни. Ма я моля ви се, "музиканти". :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 332
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Емииииии нали същото казвам и аз. А то Лими ми се сърди.

Едно е с китара на купон, съвсем друго е уличен музикант.

 

@XAS

Приятелю в моя речник простак и глупак са различни понятия или както казват по моя край:

"Ти ни мъ гле'й, че съм с два леви пупука. Яз имам и лачени"

А гамен с вкус много ми допада като концепция. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Интересно, че днес 17 септември, освен официално "Ден на столицата", имен ден на "Вяра, Надежда и Любов" (наздраве на празнуващите) е обявен и "Фестивал на уличните артисти" или т.нар. buskers festivals. Над 30 артисти ще се изявят на площад "Света Неделя" между 16:00 и 22:00 часа, като всички, които желаят да се насладят на уменията им, ще могат да го сторят свободно, тъй като входът е безплатен.

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.