Jump to content
Българският форум за музиканти

Toontrack's Superior/EZdrummer


karapetkov

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Дал си толкова пари за програмата, а нямаш упърване ... Айде бе ?! ... :thumbs_up:

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Айде бе! ...

Някъде да съм споменал, че съм я купувал. Един приятел ми я изтегли от нета.

В това което ми е изтеглил има папка Install папка MIDI и папка SL-Avatar + oshte 4 DVD - ta

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: абе пич....... я прочети в сайта на програмата как и за какво се ползва, или просто прочети от форума всичко свързано с АСИО поддръжка на звукови карти, виртуални семплери, евентуално миди редакция, Кюбейс и нещо подобно. Въпроса , който задаваш е просто смешен....нещо като "...искам да свиря на нещо, ама не зна как, не знам и на какво..."

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така знам че въпроса може би е смешен за тебе ДА, но все пак за това са форумите

човек да пита - другите да се смеят. Лесно е когато знаеш и т.к. По отношение на това как и за какво се ползва

имам представа, и това мисля, че не свързано по никакъв начин с моя въпрос.

Това което ми казваш ми изглежда така:

? Защо не ми пали колата. (Въпроса , който задаваш е просто смешен)

Отговора ти: Прочети правилника, Знаеш ли какво е кола, как се кара тя, но без отговор на въпроса.

Така, ако обичаш просто не отговаряй след, като нямаш смислен отговор по темата.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Млади човече,

След като получи единствения смислен отговор, ти тотално оплю човека, който ти го даде. С това затвърди у всички тук убеждението, че абсолютно не съответствуваш на ника си (визирам втората част в шотландската фамилия).

Айде малко по-кротко, пак прочети съвета, който ти даде колегата, изпълни го, и след това ръси мозък за щяло и нещяло.

А явно не разбиращ и от коли, щом си дал такъв малоумен пример - изобщо - от какво разбираш, че да ти се даде акъл по най-достъпния за теб начин?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

в този форум когато човек зададе въпрос най-често срещания отговор е "хОди прОчети другаде, що питаш тук"

къде пращате човека с тия хостове? SD2 би трябвало да има stand alone версия.

иде ми да ви питам от тези, които сте отговорили досега в темата на човека ползвали ли се конкретно Superior Drummer 2.0 или искате системно и музикално резюме на човека просто ей така?

 

пич, каква ти е звуковата карта, знаеш ли? в смисъл купувана ли е отделно (професионална, полупрофесионална) или е вградена? имай на предвид, че с вградена карта ще си имаш повече проблеми, отколкото резултати.

каква операционна система ползваш? колко бита е (32 или 64)? прави са колегите, че трябва да се даде малко по-точна информация, макар и да не се налага да изчетеш половината интернет преди това - убеден съм, че го можеш и без нашите съвети.

 

VSTi, извинявай брат, но ако на мен ми беше отговорил по същия начин щях направо да се разпсувам, човека е поне е отговорил що-годе нормално. с такива отговори единствено може да го откажеш, защото това са неща, които се учат с време и с практика. в сайта на тунтрак пише един голям дебел к*р, това пише.

има из нета скапан рилииз на Superior Drummer 2.0 (който е отново "само" 5 DVD-та) и с който и аз съм се мъчил и накрая се оказа просто, че крака е скапан. ако пича е свалил това не виждам с какво ще му помогне курс по компютърно музициране точно сега.

между другото да прочете "всичко" за понятията които си написал тук от форума е крайно лоша идея, понеже има адски големи глупости, да не говорим, че изизква доооста време.

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, чета и не вярвам че има и ХОРА в този форум нормални, които по нормален начин могат да ти обяснят с думи прости. Първо искам да изкажа едно голямо благодаря за разбирането, което е проявил последния дaл мнение по така глупавата и смешна тема за всички останали.

Звуковата ми карта е отделно не вградена. Windows 7.

Процесор AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+ 2.90GHz. Ram 2.0GB

Искам да кажа, че съм инсталирал всичко стъпка по стъпка от 5-те ДВД-та

В първото ДВД има три неща:

1.Superior Drummer Installer

2.Superior2 Sound Installer

3.Toontrack Solo Installer

Другите 4-ри за музикалните библиотеки

Има ли някакъв ред на инсталиране на отделните компоненти ?

След като инсталирах всичко стартирам програмата от Toontrack Solo

Правилно ли е това и от там ли се стартира ?

Толкова ли е сложно някои да каже какви са стъпките и особеностите ако има такива при инсталирането на трите компонента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хайде сега да попитам пак - проблем с инсталацията, или проблем със звука? по-горе останах с впечатление че няма звук...

"...програмата е великолепна но има един проблем с нея. След, като я инсталирах се оказа, че няма никакъв звук...."

И решението на ТОЗИ проблем, е преглед на настройките в хардуера. А за да се реши това, има лко няколко простички неща - асиодрайвер, ин-аут канали , и евентуално обем на рам-паметта. А на въпроса за VST хоста, колегата дава описание на компютъра си. А липсата на звук най вероятно се дължи на липсата на хост-програма, а по време на инсталацията може да е пропусната самостоятелната /стандалоун/ версия на софтуера.

Смятам, че е крайно време хората които питат първо да проверят какво точно се отговаря от форума, и ако не им е ясно да не се сърдят....ТАзи материя е доста сложна, ... не може веднага да се разцъка програма, с много добри картинки, и по същество с неясни функции. Все пак съм на мнение, че е необходимо задълбочено четене на МИДИ-протокол, Аудиосеквенсери, VST протокол....Знаейки какво се случва в компютъра като процесинг, за да има звук от който и да е виртуален инструмент, човек не задава такива неясни въпроси. Поздрави!

п.п. наемам се да разреша проблема, ако най после кажеш каква е звуковата карта..../силно се надявам да не е на дъното/

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казаха ти - прочети упътването (има го на .pdf), вътре пише МНОГО!

Има и стотици туториали и демонстрации в нета. Потърси, гледай, чети и пробвай - ще тръгне!

 

noflip, абсолютно не си прав! Гарантирано много от нас имат и ползват SD2.0. Така зададен въпроса подсказва, че човека не знае елементарни неща като: що е то хост, аудио драйвер и рутиране, VSTi плъгин, MIDI събития и т.н. и тн. Неща основни и гарантирано необходими, за да може да стигнеш до момента, в който софта ще ти изсвири каквото и да било. От нас се очаква може би да напишем труд от 16 страници подробно и четливо, за да може питащия да научи всичко 1000-та неща, които ти трябват преди да стигнеш до ползването на такъв дръм плъгин. Защото ако му напиша точно конкретно каквото е питал, ти гарантирам, че НИЩО няма да разбере и да направи. И ще се почнат новите въпроси - какво е хост, какво е аудио драйвер и т.н. и т.н. Аз лично нямам това време, вече съм го дал, за да прочета и да се науча. И не си давам времето за хора, които не сядат да потърсят и прочетат нещо по темата, а направо пишат "Нищо не става - помагайте". Ако ти го имаш и си мераклия да помогнеш - направо го. Но недей да ни критикуваш. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това в support форумите на Toontrack са изключително отзивчиви.

SD няма stand-alone версия. Има хост за просвирване на плъгините на Toontrack, който се казвал Toontrack Solo. В него се зарежда съответния плъгин и "свири", ако мога така да кажа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте,

 

Имам проблем с визуализацията на семплера на Tootrack Superior Drummer.

Какво искам да кажа? Ами зареждам нов проект, след това F11, зареждам Superior Drummer.

До тук, всичко звучи съвсем нормално, обаче на екрана, не ми се отваря самия семплер. Когато се опитвам

да го извикам от VST Instruments панела, не се случва нищо. Опитах с други ВСТ-та там това го няма.

Пробвах следното: Отворих съществуващ проект, за да проверя дали изобщо работи въпросното ВСТ - работи. Чете си MIDI без грижи.

Опитах с CUbase LE, който дойде с картата ми и е инсталиран. Там всичко е наред-виждам го! Преиснаталирах Cubase, Superior Drummer-a, обаче нищо не се случва...Това вече продължава няколко дена. Дайте някакъв съвет, че аз се изчерпах.

До сега не съм имал такива проблеми, и не знам вече какво да направя.

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравейте,

 

Имам някои питания относно Superior Drummer 2 + Metal Foundry. Намерих си пълната версия, която е 4гб Superior и Metal Foundry което е 36ГБ. Инсталирах, регистрирах, всичко е точно.

Ползвам я като VST в Reaper хост. След четене разбрах че за плейване на различните бийтове ми трябва и плейър - изтеглих и инсталирах такъв - EZ Player PRO. И тук се появява моят проблем (по-скоро неразбиране). В EZ Player PRO виждам само стандартни и доста малко на брой готови бийтове и филове, които мога да си редя. Моите очаквания бяха че, в Metal Foundry освен метълския звук от барабаните, ще има и голям брой готови ритми с две каси и други такива които се ползват в метъл музиката. Настроил съм EZ Player PRO да търси ритмите в инсталационната папка на Metal Foundry, но без никакъв резултат. Къде греша? Някой може ли да опише в няколко прости стъпки какви са началните стъпки за работа с програмата, нещо като Superior Drummer for dummies, или нещо подобно? Ако пък аз съм в грешка, и няма такива готови ритми, защо програмата е толкова голяма?

 

Поздрави,

Жоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със същите барабани, ползвам си готови миди папки. Такива, доколкото видях, почти няма в Metal Faundry-то. Защо просто не си изтеглиш готови миди лупове и не ползваш тях? Без плейъри, без занимаване, директно на миди трака.

 

А програмата е толкова голяма, защото са й добри семплите и са много. То и да имаше сума ти мидита към нея, едва ли щеше да мръдне забележимо в обем.

Редактирано от kmfb
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам че ще прозвучи тъпо, но под семпли разбираш различните видове звучене на всеки барабан ли?

Искам да кажа обема идва от примерно 10-те вида солобаран които можеш да ползваш?

 

Ако някой знае добри източници на знание, като видео уроци, разни мануъли, типс ен трикс, моля да сподели. Ще съм ви благодарен.

Редактирано от jkolarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.