Jump to content
Българският форум за музиканти

White Snake - Blindman


james-assya

Recommended Posts

Наистина, критики от вида: "Набивам ти канчето, та да се усетиш къде се намираш!" не са от най конструктивните, но постовете от този род тук , са значително по-малко от съдържателните :)

Опитай да чуеш, какви нередности са чули съфорумниците в записа ти (носово пеене, фалшиво пеене, преобладаващо И.... и т.н.) Ако си ги чуеш сама , ще знаеш вече на какво имаш да наблегнеш. А работейки над това , с течение на времето, сама ще усетиш отстраними ли са тези проблеми , налага ли се да ходиш на уроци или наистина трябва да наблегнеш на китарата .

Не го казвам с претенциите на някой разбирач... просто така бих постъпил аз .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 75
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^ Да съгласна съм и точно това направих. :)

^^ Да не съм броила кои са повече и кои по-малко, просто стана тендезиозно да ме обиждат, не съм и писала ЛС защото тези дни съм много заета с работа извън музиката и няма да има време за нещо сериозно, затова може би по-нататък...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами казах може да свири или там каквото прави добре, но музикант за мен не е :rocker: Музикантът е човек който има душа за музиката , а който има за него подобно отношение е недопустимо, начинът по който реагира и се държи говори че за него музиката не е преживяване, емоция и любов, а просто ноти и теория или по-скоро механическо изпълнение :rocker: Мое мнение :rocker:

 

ПП ИМам приятелка която е певица, професионална певица,работила е с някои известни музиканти и е много добра изпълнителка, и тя макар да е на хиляда пъти по-високо ниво от мен и от него предполагам и от повечето от нас, никога не се е осмелявала да ме обижда иронизира или кара да се отказвам да работя, подчертавала е че не ми е професионално изпълнението и така нататък но подобно отношение няма :). И не се опитвай да ми кажеш че тя е неука защото е човек чуил музикално училище освен опита който има :)

Редактирано от james-assya
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ася, бре, още Джеймс...

Така, като си погледнеш постовете във форума, в които си демонстрирала изпълнение на някакви парчета, смяташ ли, че има някой, дето да поиска да научи нещо от теб за музиката?

Аз твърдя, че ти от никого нищо не искаш да научиш.

И не те иронизирам.

 

За първите две парчета, които пусна, твърдеше, че гърлото ти е било болно и затова не са добре.

Чаках да се оправи това гърло и да кажеш, че си във форма.

После се появи пореден кавър, където, прощавай, пак цялата концентрация на твоето изпълнение се гради върху "дрането" или "хриптенето".

Останалите фрази, в които пеенето се базира на тон (така просто!), звучат апатично, безсилно и те оставят без въздух, сякаш си неподготвена, че ги има в мелодията и не си очаквала да се появят точно там!

Аз наистина си мислех, че ако поработиш именно върху пеене, което не е "дране" и ПОСЛЕ съчетаеш двата подхода, може да се получи интересна комбинация.

 

Това е първата песен, която пускаш, без да се дереш.

Ти твърдиш, че нямаш претенции да си певица - избери си песен на непретенциозен певец (това пак е съвет, просто се пази от директни сравнения, които не работят в твоя полза).

 

Не мога да ти кажа къде са грешките, защото почти няма точни фрази. Основните тонове са силно неустойчиви и гласът ти трепери, когато разпяваш, украшенията във фразите са неточни и аритмични. Завършващият тон в повечето фрази е само "пипнат" с гласа и стои като прехапан...

 

Изтощавам се да ти преразказвам къде си ниска и къде - висока.

И с тия 90%, които съм "плеснала" в първия си коментар, искам да ти кажа, че има смисъл да се казват грешките, когато те са няколко и са разумни изключения от общо доброто изпълнение.

При теб сполучливите моменти са изключения, а грешките - принцип.

 

Това е положение, което не радва никого, затова ти казвам, че ако не успееш да преобърнеш съотношението и грешките да станат малко, разумното решение е да изоставиш пеенето.

 

Другият вариант означава много труд - да си подбереш песен, на първо място.

Второ - да опростиш цялата мелодия максимално и да изпееш всяка отделна част с инструмент. Просто и точно.

Трето - да видиш какво има да ти каже Вяра, защото тя, като я наблюдавам, има и теоретична подготовка.

Четвърто - да не се оправдаваш с микрофона, с липсата на време, с разстроената китара, с дълбоките си емоции, с това, че си самоука и не знам още с какво.

Прочети си поста - та то всичко, за което ти е направена забележка, си имало някакво логично обяснение! Само дето ние сме малоумни и като чуем записа ти, не се сещаме сами да си напишем целия ферман с извинения, а търсим да чуем музика! :rocker:

 

Аз от нищо не се опитвам да те откажа. Няма от какво да те отказвам - ти нито нещо си постигнала, нито по нещо проявяваш воля да работиш.

Като постигнеш поне някакъв простичък и устойчив резултат, ако от него се откажеш, вече ще си на загуба.

Решавай си...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не това не бяха оправдания, жената ми поиска мнение какво мисля за пеенето си и аз се замислих и казах къде са ми грешките, това че казвам че съм подходила емоциаонално и несериозно не ме оправдава, това беше обяснение за факта защо изпявам песните и чак после разъждавам дали са добре или не, а за микрофона мислех че тя друго е имала предвид носово пеене не се бяхме разбрали колкото до китарат беше въпрос не оправдание. :rocker: Не са първите две песни записани с болно гърло втората бях писала, първата не е и за мен тя все още си звучи най добре не знам за другите но аз я намирам най правилна. Както и да е може би сгреших че твърде рано слозих песни тук, може би трябваше да постъпя като с китарата седя си уча се сама, и чак когато мога да свиря показвам на хора, но мислех просто че обстановката е малко по-друга тука : хайде да си показваме кой какво е направил и всеки коментира този път това този път онова и така малко по-приятелски настроени както и да е :rocker: Моя грешка както винаги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уважаеми другарки и другари съфорумници!

 

С какво многоуважаемата наша съфорумничка james-assya е заслужила такова отношение? Искам да кажа толкова много отношение? Толкова много внимание?

Дайте аз да ви изпея Момичето от Ипанема. Обещавам да го изпея колкото може по-нефалшиво - ще се старая. После ще ми кажете кое не е така. Аз иначе на китара свиря много добре и си акомпанирам и пея - фалшиво но с много чувство - с много вуздух - направо като едни боиз ту мен съм - без извивките, но откъм въздух - дишам яко - пълна еротика. А пък ако ми кажете нещо да правя - ще го пробвам - отутк - оттам наляво - надясно (и ако няма влак тогава ще премина) и пак ще си дишам както си знам. И обещавам ви честна дума - няма да ви се оправдавам - че аз не съм виновен за какво да ви се оправдавам, пък и то вие ми помагате а не ми пречите, нали? Или ми пречите да пея фалшиво? Или как?

Както и да е, все пак живота е кратък а изкувството вечно (Сашо Роман), а чувството.... променливо.

 

Вие само кажете. Айде със здраве!

 

Бай ви Този.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Препоръчвам на всеки, който се дразни от тази тема да я прескача и остави непрочетена. Така хем вълкът сит - хем агнето цяло. Тоест, хем Ася ще може да изрази това, което си мисли/пее/свири и да го споделя с няколкото човека на които би им било интересно и не се дразнят, хем останалите ще си останат с неизцапани слух и нервна система. :thumbs_up: Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последното предложение на Лими е смислено. Извинявам се за постовете си на всички несъгласни стях. Моля модераторите да ги изтрият. На талантите - на добър час!

 

.

П.с. Тук вече няма никакъв сарказъм - всичко мисля 100% както го казвам.

 

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти си луд,бе, човек ! :) От всичките коментари, твоите са най-смислени, предвид посоката, в която отиде темата!

 

Поздрави от Каварна! :hysterical:

 

P.S Аз пък мога да пея AC/DC и ПЛИЙС ФОРГИВ МИ на бай Брайън Адамс (мисля, че третото му име беше Тодоров,ако не се лъжа) :D

Айде, ако има нещо - няма нищо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работа, работа и пак работа трябва тук, ако някой е казал че има надежда. Това е показала еволюцията. Ценни съвети има тук, които май се синтезират в първото изречение.

Ма аз само детски песнички пея (и свиря, и записвам :greenangel: ) и на маса (или под маса)... тъй че.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото прочетох-никой не дава съвет на момичето да отиде малко на уроци по пеене.От многобройни и "безценни" съвети в едната или другата посока "файда" няма-тук трябва авторитет,и то един.Гласа трябва да се обработи,и...най важен е мерака.Но учител,обезателно трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... А работейки над това , с течение на времето, сама ще усетиш отстраними ли са тези проблеми , налага ли се да ходиш на уроци или наистина трябва да наблегнеш на китарата .

......

За удобство, че да не ровя по другите страници ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какво Ася заслужи толкова много внимание?

Членската маса на форума е предимно от мъжки пол, слуша и жули по китарите 'секкъв метъл', а активните участници са на възраст 25-35 години. Това обяснява многото интерес.

Моят интерес към нея се дължи на желанието ми във форума да има повече участващи и адекватни личности, които показват (а не просто „казват"), че искат да се развиват.

Отварям темите й, не защото много искам да се дразня, а защото искам да видя развитие и съзнати намерения.

Признавам си, че изобщо не знам защо във форум за музиканти има толкова народ, който упорито си живее „на пейката пред блока" или музицира „напук на съседите". Иска ми се в „Кавъри" да намирам предимно интерпретирани кавъри.

И смятам, че толерансът към интересни, но мързеливи и глезени присъствия опорочава целите и стойностите на всяка общност.

--------------

Така че аз ще продължа да отварям тези теми, но ще пиша в тях, само ако отсреща някой е „мръднал" в положителна посока.

--------------

Ася, твоята учена приятелка те насърчава да работиш, ама питай я тя самата би ли работила с теб - така, да ти помага да се развиеш. Ако ти откаже или се измъкне, значи е просто любезна.

---------------

За вокалния педагог: в днешно време много трудно ще намериш човек, който да предпочете да ти каже истината, вместо да ти вземе парите. Ако действително искаш да опиташ и това, аз препоръчвам един човек във форума, той не е учител, но ме е респектирал с коментари за моето пеене: Nemorino. Той поне може да те ориентира към кого да се обърнеш. И други могат.

От мен – толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.