Jump to content
Българският форум за музиканти

White Snake - Blindman


james-assya

Recommended Posts

Здравейте, това ми е много любима песен и отдавна ми се искаше да я изпея и най-сетне го направих, чуйте я и кажете какво мислите.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 75
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Това ти отива повече, отколкото песните на Металика. Насочи се повече към такива песни. :wacko:

 

Обективно мнение не мога да изкажа, но ми хареса, какво чух. :)

 

П.П. Най-силно впечатление на първо слушане ми направи значителното присъствие на звука "и". :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да съгласна съм за пръв път че нещо ми пасва повече от Металика, за тази песен и аз съм съгласна, по принцип много харесвам Ковърдейл и начина му на пеене. Радвам се че ти харесва, защотот действително обичам песента, а колкото до звука и не знам :thumbs_up: Ще се опитам да забележа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тооо, аз когато наскачах срещу текстовете на таз девойка, беше повече, щото съм чула и пеенето, и поведението ми се диктуваше повече от принципа: "Бий самара, да се сети магарето."

 

Ася, признавам си, че се опитах да гледам позитивно на певческите ти изяви, доколкото стилът с "дране" ми е неприсъщ (и като цяло безразличен). Но аз съм на мнение, че за да има пеене, трябва да се произвежда тон (чистичък и потегнат по възможност). Исках да чуя едно твое изпълнение, в което не се залага на 'фатки и тоновете не са деформирани до степен на функционална негодност и хей го на...

 

На твоя глас му липсва всякаква координация, движиш се между тоновете като слепец през колчетата на ски-слалом (и ги буташ на 90%). Координацията се постига на първо място чрез слуха, който обаче действа по различен начин при възприемане и възпроизвеждане на музика. Честно казано, аз не съм убедена, че трябва да преследваш точно вокални цели в музиката.

Вярното пеене е базисен критерий доколко има смисъл изобщо да се занимаваш.

Има хора, които ще ти наговорят всякакви други безумия (имаше един, дето казваше, че щом можеш да говориш, значи можеш и да пееш). Моят съвет е да наблегнеш на китарата. И ако се изявяваш някъде в група и пееш (но не като солистка!) - крайно опростено и само като support, включваш се на отделни фрази "за цвят", за ефект и повече недей.

 

Coverdale е феноменален певец и компромисите точно с него... не са ми по вкуса, признавам си. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но аз съм на мнение, че за да има пеене, трябва да се произвежда тон (чистичък и потегнат по възможност). На твоя глас му липсва всякаква координация, движиш се между тоновете като слепец през колчетата на ски-слалом (и ги буташ на 90%).

мда... Поздравления Ася, накара ме да стана и да си бучна слушалките, за да не тормозя фикуса с твоя шум.

мога да определя тембъра ти като носово козешко пеене...-оттам и по-горния коментар за преобладаващото "И"- характерен за самоуките народни певици примерно.

това, което ти си направила в тази песен е все едно дете, което не може да пише да седне да се занимава с калиграфия...

като всеки начинаещ певец наблягаш на имитацията, проблемът при теб е че си много лош имитатор.

съветвам те ако това са песните, които ти се пеят и искаш да се научиш да го правиш добре да не се съсредоточаваш толкова върху фразирането и орнаментиката на Ковърдейл, в началото следвай мелодията,пей простичко, без този отвратителен престаран twang, дето в БГ му викат американско произношение

определено от 2:53 нататък по-ми харесва, основно защото там вече не пееш носово-просто за неучилите пеене това рядко е вродена способност, т.е. не могат да го използват като похват.

Мога да ти препоръчам да си намериш учител ако ти се занимава, защото при теб по метода Hear it and sing it резултатите ще са все подобни.

Защо не споделиш с нас ти какво харесваш и не харесваш в изпълнението си и къде намираш трудности?

Ще се радвам ако мога да ти помогна с нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^,^^ +1

 

Не е добре пеенето.Наистина доста фалшивичко.Трябва да си упражняваш слуха с някакъв инструмент.Например пиано.Свириш си тонове и ги изпяваш,защото е доста между тоновете пеенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото и на мен не ми хареса особено.... може би ти е трудно да пееш ниско, но към края всъщност беше доста прилично, не знам другите защо те плюят толкова много, но високите нотички бяха окей според мен :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уф не знам как да отговоря, балгодаря че си изказвате мнението, макар че малко прекалявате според мен с иронията и сарказма, както казах аз съм начинаеаща в това и приемам коментари и мнения, но иронозация не е нужна. Не съм казала ей аз съм някоя велика певица,нито съм се перчиал затова те не са необходими, аз просто пея и питам какво мислите без излишни украси. Не съм седнала да се мисля за това коеот не съм за да имам нужда от излишна подигравка и "рязане на крилца", не че това ще ме демотивира нито пък обратното. Мисля че целта на форума е да си помагаме със съвети.... така ще се постарая да отговоря на върпосите ви...

 

така някой попита какво мисля за собственото си пеене, какво харесвам и какво не, какво не мога да направя... :

1.Така смятам че наистина ми липсва координация на гласа, което идва от дългото време в което не съм пяла, тосет не че не съм но съм се ограничавала и съм задържала гласа си без да смея да се отпусна. Също се дължи на факта че никога не се разпявам преди запии което е моя грешка но уви нямам много време, конкретния запис например направих за няколко изпявания едва един два часа след като бях станала от сън.

2. Наистина е фалшивичко, не пея вярно тоновете а сякаш се колебая проценти околко тях. Така мисля че този проблем идва от факта че никога не сън се разпявала с инструмент а нараво налитам да пея песен, и на факта че често вечер свиря на една стара полуразстроена китара и пея с нея без да има значение дали е с вярна настройка или където и да е стига само да се равняват отдлените струни по простатат причина че въпросния инструмент вече е доста зле и се разстройва фрапиращо на всеки две минути. Доскоро не се замислях че това може да е проблем но когато ми хрумна идеята че така може би в паметта на гласа ми тоновете не могат да се запаметят с правилните си характеристики може би трябва да променя това, не знам вие ще кажете до колко това може да е навредило на пеенето ми...

3. Един сериозен проблем който имам е липсата на така наречената от мен "музикална памет", смисъл понякога имам проблем да за паметя мелодия за по - дълго време, запомням и след един час съм я забравила, това може би вие ще ми обясните откъде идва, може би по-горното обяснение и факта на липсата на дсотоверен източник на правилни тонове може да е обяснение и за това.

 

Какво харесвам:

1. Ами това че нещата които пея винаги са изпълнени с много емоции, никога изпълнението ми не е мъртво, макар не винаги това да може да се заблелеи заради гадната техника с която разполагам.

2. Друго което харесвам, което заради комресора който се налага да слагам за да оправи нивата може би не може да се забележи на записите е доста голямата мощ и сила които понякога мога да извадя от гласа си, харесвам си тий нареченето "дране" защото ми доставя удоволствие как завучи, и самия глас слисъл звученето му.

 

 

 

 

Колкото до забележката относно тембъра, не си права, идва не от начина на пеене а от записа, гласа ми изобщо нее преправян, пея си съвсем нормално и естествено, единствения запис в който има макар ислаб намек за преправяне на гласа ми и то неволен е предишния на Систем Ъф А Даун.

 

Някой беше споменал че е по-хубаво да свиря, да признавам че със свиренето за разлика от пеенето се справям добре но това не е причина да се отказвам още в началото мисля :), а и уви за него имам по-малко време макар в началото то да бе основната идея,,, Също така не смятатм че резултатите ще са все едни и същи и самоука да съм :) и със свиренето съм напълно самоука и в началото далеч не звучах добре. така че, въпрос на време и практитка, мисля че единственото което е основна грешка в отношението ми е че съм малко несериозна и не отделям време за подготовка а се занимавам с приятната страна но просто не мога да се въздържа.

 

Благодаря на Janick Jers за мнението, и аз не виждам защо ме "плюят" толкова много, може да са прави в по-голямата част от мнението но пък е поднесено в доста груб вид, и освен това ми прави впечатление че това е някаква тенденция само при мен, не знам с нещо дразня ли не ли, но съм попадала на ужасно фалшиви неща, не често но все пак, с още по-грешно изпяти мелодии, което в никаквъ случай НЕ осъждам, всеки има право да се учи, но никъде отдолу не съм забелязала такива поучения, такива саркастични забележки, а само бегло ами не е много добре или даже някои ами кефиш само малко не така фалшиво и така нататък. Не знам на какво се дължи разликата в отношението вие сте на ход :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така... Ася, аз нямам никакво по-специално отношение към теб- тук съм от 2 дни, така че коментари съм оставила само на това, което съм имала време да прочета или ми се е сторило интересно.

Радвам се, че нямаш намерение да се отказваш, но ако искаш конкретни отговори на въпроса си трябва да уточним: ти искаш да си пееш вкъщи или пред публика?

ако е за вкъщи- мисля че няма нужда да търсиш чуждото мнение тук-само може би на хората, с които живееш и съседите :wallbash: ако обаче искаш да се научиш да пееш добре, коментарите няма как да са само за умиване на очите:

пр. "харесва ми, малко фалшивичко, ама е ок"

поне не от мен...защото това НЯМА да ти помогне...

така...започвам

Не съм казала ей аз съм някоя велика певица,нито съм се перчиал затова те не са необходими, аз просто пея и питам какво мислите без излишни украси. ....нужда от излишна подигравка.... не че това ще ме демотивира нито пък обратното. Мисля че целта на форума е да си помагаме със съвети....

не съм и мислила да ти се подигравам нито да иронизирам, но когато представяш нещо и искаш мнение очаквай да получиш такова...поне от мен.сигурна съм,че има хора, които са минали оттук и не са написали нищо, защото не са видяли голям смисъл...

мерси, че си написала какво харесваш и какво си забелязала като проблеми.

пак съветът ми е да почнеш да ходиш на уроци, във форума можем само да споделяме упражнения и съвети, друго е когато някой те чуе и поработи с теб на живо.

 

за разстроената китара не знам доколко само в нея е причината...

да направим един тест пробвай ако някой ти изсвири нещо на пиано или китара(не ти сама) да определиш мелодията нагоре или надолу върви, направи го няколко пъти

така ще разберем как се ориентираш в една песен-т.е. дали ти се струва, че "отива" нагоре, когато в действителност посоката е надолу и обратно...

срещала съм доста хора, на които това им е изключително трудно.

 

ако мислиш, че имаш проблем с музикалната памет пробвай следното

предполагам, че песните си ги учиш на принципа Слушам, Вадя текст, Слушам пак и после Пея с диска докато науча песента. това е мн добър подход, обаче ако наистина свириш на китара пробвай частите от една мелодия, която са ти трудни да си ги транскрибираш и да си ги научиш отделно,а защо не и цялата мелодия.

след което си я пей цял ден, каквото и да правиш, ако трябва и няколко дни - само тва парче.

така ще я запомниш и няма да се паникьосаш когато натиснеш копчето да записваш

 

 

Колкото до забележката относно тембъра, не си права, идва не от начина на пеене а от записа, гласа ми изобщо нее преправян, пея си съвсем нормално и естествено, единствения запис в който има макар ислаб намек за преправяне на гласа ми и то неволен е предишния на Систем Ъф А Даун.

за техниката, моите извинения, но има един много верен принцип в звукозаписа:

 

Shit in - Shit out

и това НЕ е казано иронично. носовото пеене не е нещо, което се придобива с кофти микрофон...

айде да ми запишеш една българска песен, там бих могла да те чуя да пееш "нормално и естествено" .

не съм попадала досега на начинаещ певец(на когото английският му е чужд език),

който да няма неестествено произношение на английски /вкл.и аз самата бях така-тъй че споко :)

дължи се на факта, че гласните и съгласните, и техните съчетания в двата езика се извличат на различни места в устната кухина, инстинктът на неопитните певци е да пеят носово английските песни, ,....

а и не само на неопитните като се замисля... :)))

 

за пеенето, разпяването, спането и водата много има писано по форума можеш да прочетеш

 

 

 

Какво харесвам:

1. Ами това че нещата които пея винаги са изпълнени с много емоции, никога изпълнението ми не е мъртво, макар не винаги това да може да се заблелеи заради гадната техника с която разполагам.

2. Друго което харесвам, което заради комресора който се налага да слагам за да оправи нивата може би не може да се забележи на записите е доста голямата мощ и сила които понякога мога да извадя от гласа си, харесвам си тий нареченето "дране" защото ми доставя удоволствие как завучи, и самия глас слисъл звученето му.

 

емоции има да, за дрането на съм го чувала и не мога да коментирам, дай линк

мощта в музиката е страхотно нещо, но само ако можеш да я контролираш и да я накараш да ти служи добре в контекста на една песен

 

Също така не смятатм че резултатите ще са все едни и същи и самоука да съм :)

ако продължаваш по същия начин ще са едни и същи дълго време, съветът ми да си намериш учител или знаеш ли какво, на първо време пиши ми на лична.Ако имаш желание и ще се занимаваш сериозно мога да ти пратя един диск с интересни упражнения, ок? но наистина трябва да отделяш време :)

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да кажа, че не е невъзможно момичето да почне да пее по - добре. Мога дори да ви кажа на всички критици, че при гласа нещата стават изведнъж. В един момент просто си намираш начин да изпяваш нещата. Защо се трудите толкова усилено, за да откажете момичето. Дайте му съвет по - скоро как да стане. Също така искам да ви видя вас как пеете. :)

 

На мен ми харесва това, че Ася самичка си прави и гласове и инструментали, доколкото чувам. Това е доказателство за съществуването на една музикалност в нея. Какво искате още, оставете я да се развива! Браво, Асе, продължавай така. Избирай си обаче женски песни, знам че ти харесват OLD SCHOOL Rock парчетата. :icon_shithappens: Браво за старанието предимно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на Chuck Norris за мнението и хубавите думи, да така е всеки може да се научи и идва момент когато това става, не е нужно някой да ти подрязва крилцата когато още си в началото и търсиш своя път, аз горе долу знам с какво разполагам но ми трябва време, опит и техника да го постигна, в края на краищата с китарат съм се научила напълно сама никой не ми е помогнал и не съм искала съвети от никого и съм стигнала дотук където съм сама, така че бих могла да го направя и с пеенето, нещата не стават веднага :icon_shithappens:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само така - пееш страхотно, със сигурност по-добре от повечето нещастници в тоя форум! Гледай си себе си и всичко ще ти става все по-добре. Виртуоз си на китарата - и на гласа ще станаш, на път си вече. И никакви съвети от никого! (От акъл никой не е прокопсал).

 

:topicsux:

 

П.с. И аватара ти е страхотен - изобщо к'во ги слушаш разни комплексирани завистници?! Като им излезеш следващия път на Music Idol, ще видят те!

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само така - пееш страхотно, със сигурност по-добре от повечето нещастници в тоя форум! Гледай си себе си и всичко ще ти става все по-добре. Виртуоз си на китарата - и на гласа ще станаш, на път си вече. И никакви съвети от никого! (От акъл никой не е прокопсал).

 

:topicsux:

 

П.с. И аватара ти е страхотен - изобщо к'во ги слушаш разни комплексирани завистници?! Като им излезеш следващия път на Music Idol, ще видят те!

Абсолютно правилно,но май ще си останеш не(или "криво")разбран от когото трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.