Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Кажете репетиционните които знаете. За предпочитане такива които сте ползвали, за да можете да кажете какво мислите, къде се намира, телефон и т.н.

 

Ние в момента ходим в "репетиционната на Милена". Намира се на Средна гора 88. Близко е до пресечката на Пиротска с бул. Христо Ботев. Представлява една скромна постройка в двора на някакъв автосервиз.Карта Телефоните са 0887304922 и 02324660.

Аз личко съм доволен. 5 кинта на час струва удоволствието. За тия кинти получавате: 2 кубета за баса(60W Marshall и ~30W D'Larios), едно голямо с глава за баса, сносни микрофони, има и добър пулт, климатик :love: . Барабаните са: 1 каса(май все още няма и кардан :? ), соло, 2 алта, един floor tom май се казваше. Чинелите са малко зле и нашия барабанист си носи(заедно с кардана :headbang: ). Отскоро се предлага и страхотната опция "Запис". Страхотното е че цената е 5 кинта за колкото време си искаш :clap: :godblessyou: :guitar:

В общи линии това е.

Your turn.... :arrow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Другата репетиционна в района според мен е хиляди пъти по-добра. Тя пак е в една пряка на Пиротска, но откъм Опълченска. Цената пак е пет кинта на час. За съжаление нямам координати, телефони и т.н., щото не записвам аз репетициите. Барабаните са истинският гууд олд тама рокстар, с кофти кожи, но все пак са си барабани, за разлика от ония ужасни кофи в другата, която е откъм Христо Ботев. Чинели няма, аз си нося цяла гора стойки/чинели с мен и всички ми се чудят, ама тва е, който може, носи. :(

 

Иначе ако зависеше от мен, щях да свиря само и единствено в M&D, защото всичко вътре си е както трябва, а и хората са много свестни, особено като знаеш какво искаш. Лошото е, че е отвъд финансовите възможности на повечето хора.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз ходя с моята банда само в M&D - младост зад shell на Цариградско.

Виждал съм и други репетиционни и за сега M&D е наи добрата според мен. Вярно ,че цената е малко по висока ,но като си разделим кинтите става поносимо. Там можеш докато свириш да си пуснеш да върви запис и после да чуеш нещата от страни, което е доста по различно според мен.

Правят се и записи и мастеринг, но ние си премастерирахме в Sound Project Studio при Кирил Добрев(мозъка на Булгара).

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Мисля че беше Пиротска .96 или 94 ,нещо такова...Отдавна не съм

ходил та забравих...При Рамаданов...Ще намеря тел. и ще го пиша;и точен адрес...Сега не знам как е ,ама последният път като минавах

от там ставаше ...миналата година ...Предлагат и звукозапис...

5 кинта на час...Като мина от там ще пиша по-точна информация ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

"репетиционната на Милена" му се вика PJ Studio според мен..гледам и телефона е същия на пръв поглед прилича повече на гараж хехе но дам с мойта група ходим там. Първите две репетиции ни бяха в Дупката която не знам дали изобщо съществува в момента. В PJ главната причина да ходим е че 2-ама сме от Люлин, а барабаниста е от Младост и се едно идва от друг град :) 1 час му е пътя. Иначе близо до гара подуене (преди нея трамвай 20 завива надясно, 1 спирка) Бохата от Дредлокз е отворил репетиционна ама не съм ходил пък и не ми се ходи с трамвая..друго си е влизаш в метрото, излизаш и си пред репетиционната почти :). Някои хвалят тази в княжево President ама това пък съвсем не ми е у София. Ако някой се сеща за репетиционна по в центъра да казва.

 

едит: а ако може кажи за тая на пиротска и дали функционира щото в PJ стана пренаселено и не можем да нацелим подходящ час който да е свободен

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пиротска'92...Търсиш Калоян[Рамаданов],пак забравих за телефона...

както и да е,но е малко по-добре от тая,вашата дупка!А е ,и удобно,

с метрото ...Но най-добре отиди да видиш на място ,и после

пиши тук к'во мислиш ...Шото аз не съм ходил там отдавна,и само

чух слухове че са я оправили нещо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Днеска ходихме в тази другата по Пиротска и да споделя кво мисля.

 

Значи като се тръгне от кръстовището на Пиротска с Ботев надолу по Пиротска, първата пряка вдясно и после едно дворче пак отдясно.

Самата репетиционна представлява 2 стаи - в едната барабаните - в другата останалото. Има един Marshall за китарата и още едно кубе за баса. Втора китара може да се ръгне направо в пулта. Има и хубави големи колони, както и компютър. Барабаните доколкото разбирам са хубави. Ние като ходихме единия том липсваше, ама казаха че бил на ремонт. Има и повече стойки за чинели от другатарепетиционна. Това което не ми харесва е, че барабаните са в отделна стая. Иначе става!

Телефоните са:

0886300996

9315968

Share this post


Link to post
Share on other sites

Барабаните са меко казано отвратителни, много дърти и изстрадали остатъци от един много дърт и изстрадал модел на Ямаха, заглушавани, олепени, кожите са мой набор и т.н. Не знам кой том е на ремонт, но колкото пъти съм бил там, винаги са били 1 том и 1 флоор том, неповече. Стойките са само две и така да се каже, жалки подобия на стойки с ония гадни накрайници на Aquarian с пружините и гуми вместо кечета за изолация. Заеби. Добре, че винаги си нося стойки. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
... Има един Marshall за китарата и още едно кубе за баса. Втора китара може да се ръгне направо в пулта. Има и хубави големи колони.....

 

Това ми напомня на славните олд-скуул времена когато свеки един инструмент и микрофон се включваше в РА,а задължителни неща като кубета и т.н. се смятаха за излишна гъзарщина! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

RGB 10х за инфото ще я пробвам щото PJ супер много хора я ползват вече иначе в Неделя съм в рептиционната на Бохата от Dreadlockz и Past Redemption (вече не е де напуснал ги е доколкото разбрах).

Share this post


Link to post
Share on other sites

на мен и на хората с които свирим наи ни допада Президент зжука от барабаните е перфектен, 4овека е барабанист и ги поддуржа, има хубав кардан на ДW барабан4е на Премиер, сега е взел и 4инели Дзилжан, а това дето някои разправия 4е китарата му пищяла ами мога да му кажа 4е когато се погрижи да свири с китара коиятое поне малко свястна няма да има проблем, другот което мога да изтъкна е 4е има климатик, винаги е перфектно 4исто, има каде да си паркираме колите, а не да търсим по два 4аса каде да спрем,записите са просто перфектни, в на4алото правихме едни и не ни харесаха но когато разбрахме самите ние какво искаме се полу4иха страхотни, много могат просто да му дисхат във врата,репетиционната се намира след Горнобански път на една спирка посока княжево влиза се в локалното

ако някои се интересува препору4вам му я

www.presidentstudio.hit.bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Айде моля ти се, барабани пълни с парцали и гадни тригери на тях, няма нужда... B)

 

Аз едва ли не съм израстнал в това място, още като беше в мазето на къщата, много много години наред сме свирили при Бисер, познавам го достатъчно добре, но не мисля, че там е удобно за който и да е уважаващ себе си барабанист. Както и да е, всеки си има критерии. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Абе може е да са пълни с парцали но пък барабаните са добри, има хубав кардан, барабан4ето е Премиер, Бисер винаги ги поддържа, няма скъсани и лепени кожи, една кожа тръгнели да сдухва той я сменя, пък и какво като са тригери, на днешно време всиака банда записва и свири с тригери, за какъв уважаващ се барабанист говориш, пък и по важното е какъв соунд имаш отколкото 4е не са акусти4ни, но з а всеки влак има пътници, няма смисъл да изпадаме в краини спорове то4но на тази страница, ако искаш да направим една анкета ЗА и Против тригерите, Хаиде със здраве и успех:headbang:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Бях в репетиционната на Бохата (намира се близо до първата спирка с трамвай 20 след като завие до гара подуене..хехе е т'ва е упътване). Нищо особено но е 4 кинта на час <_< барабаните са простички, касата се чува добре снеъра ми се чува малко..хм..сух, креша е як, има един метал зоун мт-2. Бих ходил там ако ни се налага да репетираме а в репетиционните около центъра няма свободни часове. Трябва да се дигна до пиротска да я видя тая репетиционна.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моля споделяйте мнение не само за инструмента, на който свирите, а и за останалата техника :D

+ ако може и някакъв начин за контакти :D

 

Аз също споделям мнението тук да не се обсъждат странични работи, а темата да представлява нещо като справочник, когато човек си търси репетиционна :guitar:

 

ROCK ON <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.