Jump to content
Българският форум за музиканти

Възможно ли е.. ?


Recommended Posts

По принцип не, защото професионалната практиката е да се оставят с натурален фладер ,но може да се направи поне малко по-устойчив .

Фингърборда трябва да е почистен добре и да е без лак. Може да се намаже с воден байц като се прибави малко амоняк за да се подобри попиването в дървото.След това може да се повтори със спиртен байц.След това леко се шлайфа с 1000 и се повтаря спиртния байц.Най-накрая може да минеш с някакъв устойчив черен или безцветен спрей сатен по възможност за да го фиксира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно ли е да се боядиса фретборда и боята да се задържи :?

 

ДА, ВЪЗМОЖНО Е, НО СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ИЗТРИЕ НА МЕСТАТА КЪДЕТО НАЙ ЧЕСТО СВИРИШ ВСЛЕДСТВИЕ ТРИЕНЕТО НА НОКТИТЕ И ВЪРХОВЕТЕ НА ПРЪСТИТЕ НА ЛЯВАТА ТИ РЪКА ВЪРХУ ФИНГЪРБОРДА!

 

ПОЗДРАВИ,

 

ПЕТЪР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, имам бас които е изцяло боядисан в бял цвят, включително и фингърборда и боята не се е и надраскала даже!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Басовете не трябва да влизат в представителната извадка според мен. Там триенето на струните и на пръстите о фингърборда е прекалено малко да не кажа никво. Моята практика за китарите обаче показва, че е възможно да стане устойчиво обагрянето, но не и вечно. Демек след известни месеци свирня все ще се изтърка. Затова съм за натурални финиши на грифовете :thumbs_up:

 

Поздрави,

Влад

 

П.П. Петре, може ли да преустановиш да пишеш с големи букви? Някак си натрапчиво е, а и същевременно съгласно общоприетите норми за уеб поведение (netiket) писането с големи букви предполага менторски тон или дори викане. Държиш ли да викаш на всички тук, включая потенциални свои клиенти?

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

действително може много да се теоритизира на тази тема ,и все пак всичко зависи от това колко естетично и професионално трябва да се извърши тази работа.Зависи също от категорията на китарата и това колко взискателен към детайлите ще е този който ще свири на нея.Нали по принцип може да го наклепаме с подов емайл лак ,защото е износо-устойчив или с епоксидна смола защото е по-твърда и усойчива от който и да е лак при това може и да се тонира.

wades не ни каза никакви подробности каква е китарата и от какъв дървен материял е фингърборда на тази китара.....

 

влад,около мен има хора с силно увредено зрение и виждам голямото предимство в това да се пише с главни букви. Такъв текст просто се чете по-лесно.Остави този уеб етикет за дипломатите да си го спазват педантично. :greenangel:

Редактирано от bluesman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

/офф

 

На мен просто ми е адски натрапчиво да чета нещо само с големи букви. Преди kostov пишеше само с такива и след разговор с модове преустанови. Явно може и става. Иначе за овреденото зрение (аз също нося цаки с немалък диоптер от как се помня) има котнтро+скрол и изведнъж всичко се зуумва и рамзера на малките букви става като този на големите, само че за всички останали, всичко си е наред :)

 

Поздрави,

Влад

 

офф//

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.