Jump to content
Българският форум за музиканти

Ефекти от "по-екзотични" фирми


ciriljhonson

Recommended Posts

Здравейте,

От известно време насам си мисля, че ако има хора които са се сблъсквали, разцъквали,

притежавали или притежават ефекти/педалчета, произведени от малко "по-екзотични"

фирми, то няма да е зле да споделят впечатления, като цяло за марката и продуктите им.

 

А ето и моят принос:

 

1.Toad Works , една много приятна фирма от която лично аз останах очарован.

Преди време успях да се сдобия с един Leo American Overdrive, за който мога да сипя само суперлативи.

Доста плътен, балансиран както и хармоничен звук, идеален е за допълнително "напомпване" на адаптери с нисък аутпут.

 

2.Visual Saund, фирма която със зъби и нокти, от самото си създаване се стреми да се нареди редом до големите.

На мен лично не ми допада дизайнът им, но това в края на краищата не прави звукът, нали?

Имам H2O Chorus & Echo, от по-първите им модели,благодарение на spongebob, и трябва да кажа, че за цената си и идеята, ефект от типа 2 в 1 си заслужава всяка стотинка.Многофункционален и гъвкав, като звук нивото е средно или малко над средното, доста приятно педалче.

 

3.Rockett Pedals, нещо от което все още нямам впечатления, но и това ще се промени, мисля след Нoва Година да предприема действия по закупуването на един Flex Drive и тогава ще напиша и впечатления.

 

Интересни за мен, но за съжаление не много познати са и, Modtone Effects, както и schmidt-hasenmaier

 

Надявам се от тук нататък, много от вас да споделят мнения и впечатления за марки и модели за които много много не се знае и говори, а в същото време си заслужава да им се обърне внимание.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен са непознати тези фирми, отчасти защото от 20г не свиря с педалчета , но изглеждат сериозни!

А темата е добра !

 

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да поздравя автора за хубавата тема!

Аз възнамерявах да направя подобна, но да огранича мненията за драйв педали само.

 

Отскоро си търся дисторшън педалче, което да е достоен заместител на ламповия драйв на усилвателя ми (Orange Tiny Terror)

След много слушания на семпли направих избор от който за момента съм много доволен. Драйвчето не е ново, но не съм останал с впечатлението да е много популярно и дискутирано тук, а именно Crunch Box на MI Audio.

 

http://www.mieffects.com/cbinbrief.htm

 

Педала е емулация на супер хай-гейн Маршал. Изключително добра при това.Има повече гейн от всеки Маршал, като запазва характера на драйва си дори при максимален гейн.Характера е с много добре изразени среди, но има и вътрешен "presence" контрол, чрез който можеш да си напаснеш ефекта към собствения чейн ( на някои усилватели чистия канал е по-бистър и т.н.)

 

Педалчето е на добра цена сравнено с други продукти на бутикови фирми.

Определено заслужава внимание! :butcher::D;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото Suhr са по-известни с китарите и донякъде с усилвателите си, едва последните няколко месеца пуснах серия ефекти (най-вече буус/драйв педали), които са много много добри, според мен

 

http://www.suhrguitars.com/effects.aspx

 

Kokoboost e може би един от най-добрите и функционални буустери, които съм използвал, честно казано.

 

 

 

П.П. Между другото NAudio Firesound II, също е един от най-добрите бууст педали, и адаша може да е каже, че е екзотична фирма, нъл тъй адаш? :butcher:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Напълно споделям мнението за марката NAudio, още повече, че продуктите и са класни и много добри, но понеже Ники отдавна не е "екзотичен" за форумът, реших да го пропусна и впиша в списъка с известните. :D

 

BTW:Ако не ти представлява трудност бих се зарадвал на едно по-обстойно ревю на Kokoboost на Suhr,

откакто ги пуснаха, мира нямам да разбера мнения от първа ръка.

Благодаря.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оопс сори за закъснението, но през празниците много рядко пипам компютър :) Много трудна задача както обикновено :cheers2:

 

С една дума много многофункционален и много качествен буустер. Качеството на изработката няма да го коментирам, както и допълнителни опции за управление, true bypass и т.н., и ще се спра само на звука, доколкото мога.

Има две опции за бууст:

- чистия, който си е много чист бууст, и който е полезен, звучи добре и прави това, което пише че прави - усилва звука без да го оцветява и го прави доста доста сполучливо, но тук според мен средната позиция на НАудио Файърсаунд II е по-добра, за моите си нужди разбира се :)

- и Мид Бууст, който за мен е черешката на тортата - има три позиционно ключе, което определя честотата, която се бууства (не си спомням в момента честотите, но грубо казано са ниски среди, среди и високи среди, т.е. някъде в диапазона 200-700 Hz) - в бууста на ниските среди има много джъ-джъ-джъ ама много - с подходящия усилвател с добър собствен драйв. От там нататък безкрайността е лимита B) Буустването на средите върви много добре за рок тип звук с единични адаптери, на високите среди/средите за всичко от сърф рок до бууст за сола във всякакъв стил. Наистина ми е трудно да го опиша честно казано ;) Въпрос на употреба. За всичко става и е отлично направен, безшумен, и много добре звучащ педал/инструмент и добро попълнение на арсенала от възможности :)

 

Малко проби на различни части (сори че са в микс някакъв, част от траковете са с Кокобууст-а):

http://music.synchu.com/DesertWanderer.mp3

 

 

И в двата случая усилването е до +20дБ, което си е значително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

effectboard.th.jpg

 

Това са ефектите, които използвам напоследък. Не мисля, че могат да се квалифицират като екзотични, но все пак са по рядко срещани от Бос примерно.

 

Аз свиря най вече с педали, макар че съм голям любител на драйв от лампов амп, намирам педалите за по гъвкави ( макар и не по добре звучащи, често обратното ) и даващи много и най различни възможности.

 

За Fulltone OCD и Fulldrive , както и BB+ на Xotic има много материали в нета, по малко известен е само Direct Drive na Barber. Това е много приятно звучащ винтидж дисторшън с доста гейн и широк рейндж. Това, за което наистина го харесвам е, че с гейн до края си остава стегнат и супер хармоничен, за разлика от OCD, който пък е невероятно динамичен на ниско ниво на гейн и на особено на 18 волта захранване, не остъпва по нищо на ламповия драйв на Енгъла ми по хармоници и честоти. Директ Драйва е малко по малко динамичен ( на 18 волта ), така, че двата драйва идеално се допълват, като OCDто дава перфектен крънч, а DD - соло саунд и ритъм с повече гейн. Заедно с другите два драйва в рига ми, единият от които използвам за бустер ( Фулдрайв ), бил той чист или пък изкривен, възможностите за постигане на различни отсенки на драйв са почти неограничени.

В по редките случаи, когато имам нужда от по тежко звучащи ефекти, използва Blackstra дист, вместо ББ+.

 

п.п. Ако някой се интрересува от семпли или сравнения между драйвове, бих могъл да запиша някакви.

 

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ

 

п.п.2 Забравих да добавя, преди време имах Crunch Box на MI Audio. Продадох го защото беше почти идентичен с OCD, (който все пак имаше една опция в повече), тоест не ми даваше никакви нови опции в саунда. Но това е наистина много добре звучащ ефект и ако някой си пада по симулация на лампов Маршал в педалче, няма никак да сбърка с него

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CrunchBox-а си го правих. Елементарен солид стейт дистър с диоди, но звучи учудващо добре! Мен ме кефи!

Но вече не са ми интересни неламповите играчки. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

1513-3.jpg

Здравейте,
Мнозина от вас сигурно са чували за Matchless amps, някои дори са наясно с повечето им технически характеристики и възможности.
Тук ще стане въпрос за един малък " Revolver" с голям заряд, а всичкo започва именно от Matchles(несравним,ненадминат).

Холивуд, Калифорния,1989 год., четирима ентусиасти решават да се опитат, да открият светия граал в лампостроенето и да конструират лампов, китарен усилвател взел от всичко положително и "магическо", така е поставено началото на Matchless Amplifiers,от Рик Перота, Марк Сампсъм, Стив Гудейл и Крис Перота. Изключително талантливи инженери, които слава богу работят и до днес,  но това е друга история.

Тук фокусът ще падне само в/у Марк Сампсъм. Името му стои на капака на ефекта,който искам да ви представя. Конструираният от него и реализиран заедно с Rockett Pedals  -  Mark Sampson Revolver.
Не бих нарекъл обаче Revolver точно ефект, а по-скоро комплекс от стерео сплитер/EQ, univibe, vibrato, boost и още, и по много, и различно от всичко това, събрано в елегантна, стилна и масивна кутия(корпусът е от някаква твърда и тежка сплав).

1513-1.jpg

Хипнотизиран, това е най-често срещаната дума когато чета отзиви за него. Е вече и аз чисто сърдечно мога да го  призная.
Порост и лесен за работа, много гъвкав и с чуствителни контроли, които дават един цял нов свят и палитра от звуци. Хората които знаят какво е AC-30 style sound иил Magnatone-style vibe, ще има също какво да намерят. Комбинирано пък с подходящите overdrive, distortion или fuzz, включени към хубав амп и wah-wah, нещата излитат в космоса.

 

http://www.youtube.com/watch?v=uaBmC1QThx0 http://www.youtube.com/watch?v=nj8A3XaW0Oo

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво звучене във време, в което сред тоновете ефекти трудно се отбелязва нещо отличаващо се.

 

А Mike Hermans е великолепен китарист :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.