Jump to content
Българският форум за музиканти

Фен клуб на китари Cort


Malcolm_Young

Какво мислите за китарите Cort?  

385 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Здравейте отново момци, благодаря Ви за отговорите. Вчера ходих до Динакорд във Варна и я купих. KX Custom изглежда просто страхотно :) малко съм като в небрано лозе, като я поразуча ще дам мнение. Мерси още веднъж за отговорите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам един КХ5 в къщи, почти като истинска китара е. "Заводския" сетъп беше много близо до перфектен, пипнах и аз тук-там дреболийки и направо заспа. Единствените по-сериозни бъгчета са леко стърчащия 18-ти фрет (което ремонтирах с лекота) и плитко издълбания нът (който още не смея да пипна, защото не е нещо фрапиращо). Е, не се усеща на пипане като Ibanez Prestige, обаче е много приятна включително в сравнение с разни други марки за около 300 лева. Пикапите са учудващо добри и звучи супер. Мисля че в тоя ценови клас е едно отлично решение!

 

Скоро ще пусна семпли под надслов "Китара за 300 лева срещу китара за 3000 лева". Очаквайте включване. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това ще е интересно, и преди е имало такива 'закачки' тука ;) Най-много се изкефих, когато Евтим беше пуснал Стаг срещу Гибсън :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, имам проблем: Kуплунгът на китарата e някак си хлабав и усещам как той хлопа по дължината си в тялото на китарата. Когато включа кабела, звукът прекъсва много често. Проблемът не е в кабела. Някой имал ли е такъв проблем и оправя ли се лесно или да я водя в магазина? :-(:icon_shithappens:

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стегни си гайката на буксата, една тънка е такава, можеш да пробваш внимателно с клещи и не стягай много. Това при условие, че буксата е същата, като на X-6.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

UnbreakableBond, това е тема, която е коренно различна от "Как да си ремонтирам Cort-a?". Ако имаш проблеми, споделяй ги в правилните раздели на форума!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам един КХ5 в къщи...

С какви струни си сетъпнал китарата (10-46 или по тънки) и какво имаш предвид под перфектен колко мм е екшъна? Питам защото наистина ме заинтригува тая китарка, благодаря предварително :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо сетъп и екшън са различни неща. Сетъпа включва коригиране на екшън, тръс род, интонация, височина на пикапите...

Второ перфектен екшън за теб може да е 0.01 мм, но за друг не. Мога да го измеря като се прибера. ;)

 

П.П. В момента е с 9-42, но съм приготвил едни 9-46 за DropD, че сега много ластик... :P

 

 

Едит:

Измерих екшъна по молба на delmaro и стойностите са много близки до тези от менюалите на Ibanez: ~1.6мм при първа и ~2.0мм при 6-та.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Преди да си взема своя първа собствена китара имах доста време да посвиря и да пробвам много различни китари,кубета, процесори и т.н. След бая дълго време (за да се уверя че няма да ми мине мерака за 2 дни) вече реших да гледам с цел кУпуване. Пробвах различни китари от "Стаг"-четата за по 200 лева до неща като "Гибсън"-Flying V , но ми беше ясно че за такава китара още не съм "достоен". Първата китара,която още като видях и хванах ме спечели бе настоящата ми Cort M-520 (не от боклуците навлезли в БГ през 2007г.) . Някак си ми пасна и звука, който излизаше от нея, и визията, и това колко лесно се свиреше на нея , и най-вече това че беше много за ценовия клас, който можех да си позволя. И така взех си тази китара на доста добра за мен цена , а след това и настоящето ми кубе "Randall RX-75" .Засега съм супер доволен и от двете и се радвам че успях за цената на която моите авери си взеха първите срещнати боклуци и започнаха да се отказват след 1-2 месеца свирене, аз си взех обОрудване,което да успее да ме "зариби"!!! :virtuoz::band2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно из между "боклуците" от 2007 г. можеше и да уцелиш сполучлива бройка.

В момента ако някой ми напише че това са "невероятни инструменти" ще се посмея доволно :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.