Jump to content
Българският форум за музиканти

Фен клуб на китари Cort


Malcolm_Young

Какво мислите за китарите Cort?  

385 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Е на мен най-близо ми е София иначе. А то по принцип китарата трябва да е Z42, не знам защо така я водят в сайта. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не знам защо така я водят в сайта. :)

 

Ами навярно е Cort Guitar Pack 42. Надолу си я пишат правилно в спецификациите на китарата - Z42.

 

EDIT: Сетих се да погледна нещо - не си казал какъв бюджет предвиждаш. Знам само предпочитанието ти за тип китара вече. :cheers2: Затова, ако не искаш KX1Q наистина, а предпочиташ Zenox, аз бих ти препоръчал повече ей т'ва:

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_21860/Cort_Z44_TAB.html

 

Tази е по-истинската Z-ка - лепнат грифец, направен също от махагон, по-красив и стилен фингърборд, предполагаемо по-добро долно мостче (поне пише, че е по лиценз на Tone Pros, а на Z42 и толкоз няма). На всичкото отгоре, бриджът е заключващ се. Вярно, разликата в парите е двойна, ама вероятно и изработката.

Редактирано от Rammkopf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

^Да ти кажа една беше у мен за няколко дена.Приятна китарка с много изявен приятен крънч саунд.Мн добре изглеждаща.Единственото което не ми хареса беше некджойнта.Мани че е сет-нек.Тва нещо поне за мен изобщо не ми допадна.В изправено положение едвам стигах 16-17 прагче,а не съм нито с къси ръце,нито с къси пръсти..

 

 

Ако питаш за личната ми оценка - 9/10 само заради този и кусур.

 

 

П.П. Аз изобщо не разбирам от лес пол-тип китари,така че сам си прави изводите :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Cort TS250 я разцъках в Динакорд. Направи ми приятно впечатление. Моделът "от витрината" беше сетъпнат много добре, с добър състейн в невключено състояние. Чух я и в усилвател, но тихо и общо взето замалко. За съжаление нямам време да посвиря по-дълго време и да запиша нещо на лаптопа. В магазина в Дружба са много любезни, поне с мен. Ако искам да имам бюджетно ЛП бих си купил точно този Корт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха. Защото си търся LP китара, а пък - http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_30..._TS250_CRS.html това ми се вижда по-евтино от Епифона, който си бях харесал първоначално. Та се чудя кое от двете си струва повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

От 3 дни се радвам на Cort Ts250-AM и за пореден път се убедих, че Корт знаят как да правят добри инструменти :hysterical: В сравнение със "сестра" й М600 се забелязват много сходства - същите материали и прецизна изработка на всеки детайл. Мек и объл звук със стоковите адаптри, засега няма да ги сменям. Надявам се и други колеги да споделят преки печатления от този инструмент :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Здравейте съфорумци,

от 1 година дрънкам на акустична китара и реших да си взема електрическа. Спрял съм се на Cort KX Custom, някой от фен клуба притежава ли такава за да ми каже нещо относно качеството?

Мерси предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KH Custom е доста нов модел (от юни 2011 г.) и надали много хора го притежават.

 

Като дървесина, конструкция, електроника и тн изглежда съвсем прилично.

 

За качеството най-добре на място и по възможност си води "набито око" със себе си.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпробвах KX Custom миналата седмица и е много добра китара, абсолютно си заслужава. Звучи супер за почти всякакви стилове и има адски много състейн. Грифа е малко "бухалков" като за китара с 25.5 инчова скала, но всичко е въпрос на предпочитания и свикване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз съм с KX101 от подписа, който е почти като KX Custom, но няма мейпъл топ.

 

Лично аз съм доста доволен от китарата си и не смятам тази година да я сменям, както правя всяка година по Коледа (2 поста по-нагоре).

 

Главната разлика с предишната ми китара са адаптрите, а визуална има във формата и цвета. (Предишната китара беше Z44)

 

Доволен съм от звука, от грифа (аз нямам проблеми с никой гриф досега, може би не съм претенциозен просто) и особено от теглото на китарата. Доста е лека и мога спокойно да си я мятам като Synyster Gates след концерт.

 

От кое обаче не съм доволен - китарата дрънчеше. Не, не фретбъз, просто гайките на китарата по тялото не бяха затегнати и тръгнах да ги затягам. Изтеглих волюма, той излезе леко, после и тон потенциометъра, но нали е push/pull и се счупи. Така от половин година си свиря на сингли предполагам (тона е доста тънък, а и все пак крайното положение беше pull). Чакам скоро да ми дойде потенциометъра и да го оправя.

 

Но пак си беше минус, сигурно единствения или поне един от малкото от 3-те Корта които съм имал (2 ел. + 1 акустичен).

 

Все още смятам, че Корт са доста добър избор за китара до 1000 лв. и на много места в ценовите диапозони нямат особена конкуренция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам KX-Custom. Не е от най-новите модели, има я от доста време на пазара. Дори в два различни вида, като първата мисля, че е била корейка и също се е предлагала в два подварианта:

 

 

Cort_KX_Custom.jpg

cort_KX_Custom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

а сегашните са от Индонезия (като моята):

Cort_KX_Custom_BBB.jpg

 

 

 

 

Ужасно съм доволен от китарата. Има дребни козметични забележчици, например леко са се поогелпили с лака по продължение на горното ръбче на грифа (където дъгата на гърба на грифа се сключва с фингърборда) - изглежда леееекичко като газиран и на шупличко, но се пооглади със свирене и сега е прфе. Откъм тон просто ме смачква! :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.