Jump to content
Българският форум за музиканти

Фен клуб на китари Cort


Malcolm_Young

Какво мислите за китарите Cort?  

385 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Е...аси много се развила тази тема :girl_witch: Аз имам Cort G260 и си го купих за 450лв. Тялото е от блатен ясен с натурален финиш, графитен нът, заключващи тунери уилкинсън, тремоло уилкинсън VS50 и т.н. Обиколил съм всички магазини в Пловдив. Ако някой за толкова пари предложи по добър вариант еваларката :greenangel: Китарата е с много добра изработка, стабилна и много красива :hysterical: Адаптерите са Mighty Mite, като не са кой знае какво и това е единствения ъпгрейд който мисля да направя. Кофтито е че новите модели на G260 вече са с по евтин хардуер за сметка на dunkan designed адаптерите, които бяха адски шумни спрямо Mighty Mite. Сетъпа на китарата е перфектен, като успях да сваля екшъна 1.5 първа и 1.7 шеста струна с 9-ки струни (може и по ниско да е бил но да не се изхвърлям). На тон, тон и половина бендове почваше да бръжди след 12-то прагче и в момента малко съм го вдигнал. Изобщо съм много доволен от тази китара. :hysterical: Весели празници на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я споделете нещо за акустичните инструменти. Аз имам една класическа Cort ACC15F като звук и хардуер (по-специално електроника) е много добра китара, но има един огромен дефект. Фалшива е на 1-ва струна по-горните прагчета с може би четвърт тон (не мога да определя точно). Именно заради това съм разочарован от марката. Все пак китарата ми върши работа, но след време ще я сменя, мисля дори да си поръчам китарка при някой лютиер. Та...Чакам отзиви за други акустични инструменти. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле,kolio_k доста ме изплаши.Ако толкова бързо флойда се скапва се чудя дали да събирам още отсега за нов (дано не се наложи) или да си дам парите за уа педал и дисторжън :D Ключовете може да се сменят по-лесно, но пък флойда ако предаде четата..

 

Весели празници на всички!

Редактирано от Malcolm_Young
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

49 коментара литнаха в кофата. Може и нещо що-годе важно да съм изтрил, но то е примесено с реплики по споровете, които поведохте. Йо замина за 20-тина дни в почивка и ще може само да чете през този период и ако прочете темата и този коментар ще го помоля да не си прави нов акаунт, защото изведнъж ще остане без достъп до целия форум. Темата е фен клуб, а не за това какво правят Корт и какви са им дефектите. Ако искате такава тема, моля създайте я и ВНИМАВАЙТЕ какво пишете там, за да няма лоша съдба. ТУК ПИШАТ САМО СОБСТВЕНИЦИ или хора, които са свирили и УМЕЯТ да свирят и ЗНАЯТ какво говорят! Всяко друго мнение ще бъде трито и ако прекалите пак, цялата тема ще бъде вкарана в кофата на форума, което определено ще е ваше решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПС : Ако може всеки, който гласува да обоснове своя избор :slap:

Нямам идея защо моят коментар е отлетял в кофата, но той си беше провокиран от контекста на темата

и горният цитат. При положение, че имаме анкета от такъв тип, то тя сама по себе си изключва фен клуба.

Искам да кажа, че анкета от такъв тип и фен клуб са взаимоизключващи се.

Или анкетата или фен клуба! Махнете едно от двете, защото така темата е силно подвеждаща.

 

Аз гласувах и се обосновах защо.

Искам само да добавя, че с продавача на Динакорд във Варна сме много добри познати. Ходил съм, пробвал съм не една или две китари. А когато посегна да пробвам, пробвам най-доброто в магазина като начало.

Би трябвало да имам представа какво е Корт. Трябва ли да си купя Корт за да мога да изкажа мнението си по темата?!

А трябва ли да си купя Корт за да имам основанието да кажа, че тия китари не стават?!

Както казах и преди:

Много зависи от каква 'височина' гледаме. За някои тези китари ще са най-най, а за други ще са NO-NO.

 

пп Изобщо не съжалявам, че НЕ гледам от позицията на 13 годишен бърборко, който е пипал само китари от най-нисък клас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма лошо че темата е почистена, само иронията е че в един от постовете си kolio_k призовава да се отговори на въпроса на Евтим Джераков, а неговия пост го няма :girl_cray2: Ако имате време просто редактирайте призива... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Отговорих с "Мисля да си взимам такава" на анкетата.

Спрял съм се на Cort M200. Махагоново тяло и приятен финиш. Какво ще кажете за китарата? Интересува ме дали някой има преки впечатления върху инструмента и за какви стилове музика е подходяща, защото съм чувал, че два двойни адаптори са подходящи за метъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувах с "Невероятни са! Препоръчвам ги на 150 % !"

Горд собственик съм на две китари с тази марка - M520 и от няколко месеца и на EVL-K4.

Смятам се за посредствен музикант, но през ръцете ми за последните 15-ина година са минали всякакви талпи, както и инструменти от висок клас и не мисля, че у нас на тази цена може да се вземе друга марка китара с такова качество. По-долу смятам и да обоснова мнението си конкретно за двата модела, които притежавам.

 

Cort М520 - Китарата е по-евтиния вариант на старата серия М600(новата М600 серия е с Duncan Designed адаптери, а не с EMG H3). Купих я за сумата от 443 лева, когато я взех ми се досвидя още някой друг лев за М600, за което съжалих, тъй като както някой бе споменал по-рано в темата адаптерите Mighty Might са слабото звено на този инструмент. На някой може и да му харесат, но аз лично прецених за себе си, че много ми размазват звука и ги смених с EMG H3, та китарата ми дойде на цената на която щях да си взема М600. Оплаквания от хардуера нямам и до ден днешен. Изпадна ми едно от винтчетата задържащи тейлпийса, ама за това съм си виновен аз, а не производителя. Китарата е сетнек и оправдава очакванията и изискванията ми за състейн. Беше си сетъпната още в магазина, но понеже свиря в дроп със струни 12-56 се наложи да я сетъпвам наново. Оттогава - вече година и нещо - китарата не е мръднала. Понеже не ползвам тон контрол обикновено преработвам всичките си китари с отделен волюм на всеки адаптер и без тон. Така направих и с тази. Това, което ми направи впечатление, като отворих капака беше чистата работа и подредените жици. Нещо рядко срещано при бюджетните китари. Отворът отвътре е екраниран с графитен спрей, но не пречи, който желае да си я облепи с медно фолио. Отворите за адаптерите нямат екранировка.

 

Cort EVL-K4 - Никога не бях свирил на китара с Флойд и понеже останах с добри впечатления от предишната си взех пак от същата марка. Доколко ще издържи хардуера все още не мога да коментирам, тъй като имам китарата от около три месеца, а и не "яздя" флойда кой знае колко, но като се вземе предвид, че в цената от 509 лева влиза чифт ЕMG HZ H4, които струват 200 и кусур лева, мисля че китарката си е попадение. Ще се съглася, обаче с Kolio_K, че флойда май е от някакъв мек метал и по някое време може и да сдаде багажа. Това обаче според мен (един не особено опитен потребител на флойд) зависи от интензивността на употреба на "гегата" :virtuoz:. Иначе още като я хванах ми "залепна" за ръцете. Много е удобна. Малко по-лекичка и с по-тесен гриф от "сестра" си. С нисък екшън и сравнително бърза. Мисля, че почитателите на шреда биха и се зарадвали. При тази имам съвсем леки забележки към финиша, който около фингърборда не е нанесен особено прецизно, но като цяло и тази е изработена на ниво. А и всичките тия пентаграмки и прочее по инлеите и чарковете, определено кефят.

 

По принцип не коментирам сетъп на китарите, защото това е нещо строго субективно, но все пак нямаше как да не ми направи впечатление, че и двете китари извадени директно от кашона бяха настроени и готови за експлоатация, което е похвално.

 

В заключение искам само да кажа, че на близка цена единствените други китари на българския пазар с два хъмбъкера, които съм пробвал са Squire VINTAGE MODIFIED TELE CUSTOM, Ibanez GRG серията и няколко Vintage-a. Cort ги надминава със солидна преднина и като звучене и като изработка. Изповядвам тезата, че не съм достатъчно голям музикант, че да свиря на скъп инструмент (за мен скъпа е всяка китара над 600-700 лева) и смятам, че китарите от тази марка са най-добрият избор за хора разсъждаващи като мен. Няма друг производител, който да предлага инструмент с такова съотношение цена/качество на родния пазар.

 

Така, че определено съм фен. Ако някой има някакви конкретни въпроси, които не съм засегнал - да пита.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ На Evl-а е много вероятно скоро да се "разхлопа" самата ръчка на флойда. Лични наблюдения от досег с поне 3-4 китари от този модел.

А иначе подкрепям горното мнение.

П.С. : Някой да вземе да качи снимки, че се излагаме като кифладжии като нямаме фотоматериал :hysterical: Само да си намеря usb-то на фотоапарата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да се извиня за непристоното си поведение в темата, което сега не се вижда, но наистина се бях изнервил.

 

Сега, Механике, първо искам да те поправя. Не е вярно, че не съм пипал нещо от високия клас - почти всяка седмица се занимавам с Custom Ibanez със Seymour-и. И Корта може да се мери с него. Да, по-слаб е, с пасивни е, но не можеш ей-така от веднъж да кажеш Ибанеца е по-добър. След 20 минути разцъкване на китарите ще кажеш - е, все пак Ибанеца е по-добър, но от веднъж - не можеш.

 

За едно си прав обаче - на някои им харесва, на други не. Това е положението. Просто за достоверността трябваше да те поправя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А допускаш ли вероятността на теб да ти трябват 20 минути, а на друг 1 акорд? :thumbs_up: (в интерес на достоверността :) )

Защото в крайна сметка различието в мненията ви идват не от друго, а от различната гледна точка...и под гледна точка нямам предвид симпатии/антипатии, а опит, респективно изисквания и стандарти...

 

В крайна сметка една и съща китара може да е мечта за един, а за друг реквизит за чупене пред публика :music336:

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да се джафкате дайте да качиме някоя друга снимка на китарките си, че се излагаме наистина ( нищо чудно темата да литне ...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.