Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара " B Stock"


Angry Samoan

Recommended Posts

Харесал съм една китарка в еBay, която е " B Stock" , според продавача има малък знак на гърба на хедстока. "little mark on the back of the head stock" това аз го разбирам като знак, т.е. че е маркирана като " B Stock" или може да означава че има просто малка драскотина отзад и за това е " B Stock" :P . Интересува ме какво би могло да означава това дали китара няма някакъв по сериозен дефект с интонацията примерно. и дали означава че е серизоно дефектна?

Интересно е, че продавачът е постнал само 1 снимка, която не е много детайлна, за разлика от други селъри които постват по 10 поне детайлни снимки :girl_cray2: иначе цената е много добра и продавачът е със 100% позитив фийдбек..

Редактирано от Angry Samoan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако можеш настоявай за детайлна снимка на въпросния белег. Иначе на мен лично ми звучи като драскотина ама знае ли се. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

little mark on the headstock означава, че китарата е чукната или одрана там. Т.е. в случая mark не е знак ами белег, както е писал колегата.

Помоли го да ти прати детайлни снимки. В ибей само 1вата снимка е безплатна, другите се плащат. Затова частните селъри рядко имат повече от 1 снимка. Аз на моите обяви като сложа повече, не се продават за повече. Затова и спрях да слагам. Ако някой иска, винаги пращам. :thumbs_up:

 

 

а B-stock е стока, която е била продадена, но върната на магазина, поради дефект или нещо такова или просто не се е била харесала на купувача (някои магазини приемат стоки обратно, просто ако не се харесат и така и би трябвало да е според мен навсякъде). Примерно - http://www.thomann.de/de/stairville_mh360_..._led_bstock.htm

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B-stock мисля че също означава стока, която е пристигнала от производителя с производствен дефект, нарушена опаковка, липсващ аксесоар и т.н...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 В повечето случаи, ако е голям магазин, означава, че това е демо-бройката, която са пробвали клиентите. Има си леки следи, или драскотини, няма да дойде фабрично опакована, а ще личи, че е разопакована и ползвана. Но щом не пишат за дефект, ако е северна Европа, означава, че иначе е в ред. Затова демо-инструментите се преоценяват.

 

 

 

 

Ако е частно лице, не знам.. крие рискове. E-Bay изрично пишат, че не поемат никаква отговорност, има защо.

 

 

 

 

:):thumbup:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи мисля продавачът е частно лице, не ми изпрати снимки на мейла, но качи на страницата на продукта, снимки, които не са по-детайлни от тази, която беше качена, без сериен номер, без снимки, които показват в детайли състоянието на лака, на ключовете за настройване, снимка на адаптерите отвътре, както правят повечето сериозни продавачи в ebay... според него the little mark on the back of the head stock, its difficult to read but I think it is a "2". , т.е. китарата е маркирана като "2" каквото и да означава това.....може би че нещо е дефектна..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм сигурен, че това е цялата истина, от скромния си опит и наблюдения съм стинал до извода, че има 2 основни вида B stock:

- китара, била демонстрационна в търговска площ или продадена от online store и върната от клиент (най-често поради това, че просто не го е накефила) с повече или по-малко очевидни козметични наранявания или общи белези от употреба;

- т. нар. factory B stock (или още "factory 2nd"), който означава, че още при качествения контрол в завода производителят е установил някакви дефекти, които не са фатални, но правят китарата второ качество, поради което тя се продава на по-ниска цена на производител (респ. по-нататък по веригата).

 

Важно е да се знае за кой случай става дума. Лично аз досега не съм чул китара да свири по-зле заради чопване или драскотина, но гледам да се пазя от втория вид, тъй като проиводствените дефекти може да са и чисто козметични, но може и да са по-дълбоки и с по-дразнещи последици (някакви резонанси, състейн, интонация) от гледна точка на един музикант, въпреки че китарата е "здрава и права" по критериите на някои индонезийски производител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че в този случай става въпрос за втория вариант "factory 2nd" , затова и предпочетох да се въздържа от покупка, въобще май имаше нещо гнило около тая китара, като видях последните снимки, които качи продавачът, се сетих, че тази китара сам я виждал поне два пъти за последните няколко месеца....Явно някой се излъгва да я купи и след време се усеща какво е взел и го пуска в eBay или продавачът се опитва да продаде отново върнатата китара ..:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.