Jump to content
Българският форум за музиканти

Нов саунд. Гитар Херо микс :)


Recommended Posts

Аз не, че отбирам от миксове, де... :P ..ама като излезе тоя албум мисля да си го купя! :ok: Поздравления за добрата музика! :girl_cray2:

Иначе по темата - не намирам кой-знае каква разлика (освен при фуса), но май последния микс е най-добре за сега.. може би защото звучи малко по-събрано. От друга страна на моментите където няма соло китара (която да пълни с обем) сякаш леко.. "доскучава", но не толкова самата музика колкото звука. :) Това може да е търсено, разбира се, но поне на мен ми се приисква да чуя още някой и друг звук преди следващото соло... примерно кратко, тихо клавирче в далечината или втора по-лежерна китарка, а защо не просто говор. :secret:

Между другото замислял ли си се за включването тук-таме на гласове или дори кратки вокали?! Т.е. не като цяла вокална линия, а по-скоро обаждане за подчертаване на ефекта от музиката?! :tomato:

Редактирано от icho7ryches
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, маа му. Разложенката китарка от V-Day си плаче за по-чепат звук, по-различен един вид, нещо като от стар филм или просто по-различен. И леки, ама съвсем леки избързвания има, редполагам още не си го редактирал. Пък и бийта не е бърз, затова не знам как правиш, но би могъл с 2 пъти по-бърз м,етроном отгоре да пробваш, но и това не е гаранция. Просто ле-е-екинко побутни китарките надясно. Около 10-тина милисекунди, горе долу или малко повече. Зависи от барабаните къде се падат пиковете на бийта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е на идейно ниво :)

И е записано от първи тейк, още докато го мислех...;)

Ще се оправя на 100%

Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саунда на "бандата" е страхотен: по-модерен, с по-малко 80-тарски стереотипи, суров и "напред" (който не харесва "in your face" да се върне в 20-ти век и да си слуша тамошните звуци). Има, разбира се, неща за доизпипване, но концепцията е добро попадение.

 

Малко по-трудно ще ти е със соловите партии: там работата не е толкова в звука (и отй може да е по-модерен), отколкото в маниера на свирене. И всичко хубаво, вече познато като "почерка на Налбантов", малко изостава от хода на времето. Фразировки, ликове, бендове и работа с уами-то - перфектни са, но малко не се връзват с новия саунд. Ще ти е предизвикателство да излезеш от собствената си кожа, но от сърце ти пожелавам да се "преоткриеш' и с обновено свирене, не само тон.

 

На слука!

 

:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е ! Трудно се бяга от това което си дъвкал дълги години :greenball:

Ето по-дълга част от последния микс-песен.

Мисля да презаписвам повечето от китарите.

Записах и бас, с новия ми. И му сложих малко дист за по-интересно ...

Happy Holidays!

 

Митко

 

http://nalbantov.com/masters/Dimi_Nalbantov_V-Day_2b.mp3

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.