Jump to content
Българският форум за музиканти

Микс в прогрес...


Recommended Posts

Здравейте! Време е и аз да се изложа в този раздел :cheers2:

 

Напоследък миксирам пробно една група, та ми се иска да чуя и различни мнения по саундът, защото след седмия микс, мисля, че започвам да губя ясна представа какво трябва да се случи и не знам дали съм на прав път или съм взел завоя хаха. Ето линк с част от една песен:

 

http://dl.dropbox.com/u/3061644/MIX%20NB_PART.mp3

 

Бих се радвал, както обикновено, на градивна критика, какво ви харесва, какво не ви харесва и т.н. Стей куул :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекалено семплирано звучат барабаните, касата е метълска, томовете са тихи. Вокалите избиват от време на време и са леко извън микса. Резни малко 2,5-3кхз на китарите. Има някаква дупка в ниските среди..може и от барабаните да е, но звучи леко thin.

 

ps. карам по същество, с надеждата да помогна, да не помислиш че се изжиявам като критик :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, барабаните в по-голямата си част не са семпли...за китарите съм съгласен, а може би са и малко силни. Томовете са тихи, защото още не съм им намерил точния звук. За дупката в ниските не мога да разбера, конкретизирай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекалено моно звучат отделните инструменти, вокал, китари, бас, даже барабаните. Няма я енергия за тоя стил. Не думка дето се вика.

sw1tched е прав и наистина има някаква дупка в ниските среди, там дето трябва да ти е думкането.

Касата и баса са ти виновни. Премискирай ги наново и избери друга каса по възможност като семпъл, тригерирай с готови някакви или твои, ако имаш, чрез drumagog например. Китарите ми се струват тесни като от радио говорителче почти, но първо промени касата и баса.

На тая каса аз лично чувам поне два пъти по-мощни китари и бас! Оставям настрана цялостния звук на барабаните. Доста играчка имаш там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих те посъветвал да сравниш микса с някое парче, като например Америкън идиът на Гиин Дей - и после "открий разликите" :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За дупката в ниските не мога да разбера, конкретизирай

Не ниските, а ниските среди, разбирай грубо 200-300-400хз. Нямам възможност сега да слушам, но по спомен касата и соло барабана звучаха като семпли, най-вече в началото, чинелите мисля, че бяха добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси и на двама ви, имам много каси, ще работя в друга насока :metalist: За китарите едва ли бих могъл да направя много, записани са с прекалено малко гейн, "лайфлесс" дето се вика(вече съм сложил EQ, Tube Tape Warmer, C4, дублирах ги и на дублите солжих Overdrive). Принципно записвам quad, но не съм track-вал аз материалът. Вокалът ще го работя много сериозно тия дни.

 

Ивелин, мерси за съвета, слушал съм Green Day милиони пъти. По-горе писах някой подробности, заради които, уви, не може да се постигне подобен саунд...

Редактирано от inqubus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен касата не е проблем да е отчетлива - може би е малко повече в момента, но има бързи каси, което изисква отчетливост.

Китарита наистина вкарват леко среднист звук на микса.

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да пробвам да отнема 3-5dB от 1 - 1,5kHz, може да ги "стопли" малко. Ако някой има идеи, да сподели, как се справя с подобни проблеми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.